jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Valborg!

Efter skolan gjorde jag mig klar för att åka iväg och medans jag väntade på att mamma skulle komma hem och fixa sig för att sen köra oss så fick jag plugga lite.
Lite efter sex var vi framme till den cu skulle till. Vid halv sju kom det massa folk hem till Kajsa som vi är hemma hos. Dem kom och hämtade oss så vi kunde cykla till sån eldgrej. Vi var runt 14 st som gick omkring överallt! ;)
Det var 4 st tjejer som var jättesnälla och en riktigt bitch som jag träffat 2 gånger nu och gillar verkligen inte henne, hade lust och slå henne flera gånger men fick hålla mig. :p
Sen tre stycken snälla killar resten gjorde typ inget! ^^
Men det var kul. Lite pin emellanåt eftersom jag inte känner dem så då gick jag bara och smsa med andra!

Info om tävlingen igår

Ja vi var där 14.55 och vi skulle träffas kl 13.00 så vi fick lite bråttom men vi hann. Vi hörde hela genomgången och det var det viktiga! ;)
När vi hade vägt in oss så fixade vi hästarna eller Sandra fixade och jag hjälpte till lite då och då.
Castor bockade väldigt mycket första gången han var på jägersro så vi red fram Kira samtidigt så han blev lite lugnare men såfort Kira kom för långt bort så gnäggade han och stannade och höll på men han bockade kanske bara två gånger så det är framsteg.
Medans alla loppen var så skrittade jag bara runt med Kira i nästan 1 timme så när jag skulle hoppa av så Sandra kunde springa med henne för veterinären så hade mina ben och min rumpa somnat så redan innan vi red in på banan på väg mot start fick jag mjölksyra i benen! :p
När alla var på plats vid start så gick det ändå ganska bra. Alla kom iväg samtidigt och så. Kira tyckte nog inte om hästen brevid sig för när den kom för nära blev hon jättesur sen i loppet när jag red förbi honom så gick Kira väldigt långt ut och hon ville verkligen inte gå närmare honom så tillslut gav jag upp så fick hon springa där ute!
Men jag kom på en tredjeplats som jag är stolt över. Speciellt nu när det var första loppet sen november!
Fler bilder blir det nog inte för pappa har inte lagt över dem till mig än men det kommer väl så småningom. Video ligger iallafall ute på youtube det är inte jägersro som lagt upp den denna gången utan Ola Svensson ska lägga ut länk senare men skriver från mobilen nu så blir lite svårt! ;)
Blir en gammal bild sen sist jag var i Halmstad och red henne!

Dagens tävling!

Tävlingen gick jättebra kom på tredje plats och det är en väldigt bra start på årets första tävling tycker jag.
Mer info och bilder kommer imorgon! :)
Första bilden tagen av: Linda Svensson resten av Sandras kompis.
 

Kyrkan hela dagen!

Gick upp kl 09.00 imorse för att äta, sminka och ta på mig kläder för att gå på konfirmation! Jag var utanför kyrkan runt halv 11 tillsammans med Victoria, Emilia och Felicia för att titta på Olivias och Linnéas konfirmation kl 11.00. Det varade runt en timme med massa psalmer och skit sen gjorde dem någon sån bla bla bla gud välsigna dig, amen grej och tog på deras huvud. Sen fick vi chips och vin. Sen äntligen fick jag träffa Linnéa och Olivia när allting var slut! :D
När alla från den gruppen och alla deras gäster hade åkt hem för att fortsätta med fest så fick jag följa med Felicia, Emilia och My för att dem skulle ta på sig sina koppor. Men efter en stund fick jag inte vara kvar mer för dem skulle öva. Så jag och Victoria satt utanför och solade i typ 45-50 min. Ungefär 20 i två släppte dem in oss så vid kl 14.00 fick vi höra nästan samma sak en gång till i en timme! :D
Emilias, Felicias, Mys och deras grupp var lite roligare för det var musikgrupp så dem sjöng och spelade lite mer än Olivias, Linnéas och deras grupp som var filmgrupp.
Tänkte först också konfirmera mig bara för att få presenter men kyrkan är inte värld så mycket av min fritid sä jag kännar mina egna pengar! ;)
Nu på kvällen blev det mys med familjen till en sådär bra film! (Olivia och Linnéa sitter till vänster på bilden)

My och Fame!

Efter skolan följde My med mig hem. Det var första gången hon var i mitt hus så det var lite kul! ;)
Sen åkte jag till Fame i det underbara vädret men var där lite senare på kvällen för att slippa flugorna. Hon ska skos snart och hennes bakben hade svulnat upp och tyckte jag behövde lite motion eftersom jag ska på konfirmation imorgon så jag inte kan springa på Fiedahl. Så jag gick/sprang en lång runda med henne ut på en fin grässlinga längst en å. Sen kom vi ut på en grusväg när vi var påväg hem så där travade hon och jag fick springa! :)
Vi tog såklart lite mat paus då och då! ;)
(min fina skugga kom med på bild också)

Tre prov!

Första veckan efter lov och fick reda på att man ska ha två prov imorgon i tisdags. Lite sent att komma ut med det men jag har pluggat igår efter skolan och idag så nu hoppas jag att jag kommer ihåg det tills imorgon! ^^
Sen på fredag ska vi ha musikprov men det kan man kanske inte kalla prov.
När man pluggar måste man äta något gott, annars är det inte kul att bara sitta där och läsa massa skit!
Så tog min glass. Inte den godaste smaken för jag hatar vanilj och det är typ någon vanilj/kolaglass med typ center i. Men man får ta vad som finns när den inte har min favorit..! :(

En liten promenad!

Tog en liten promenad med Fame idag och red hem! ;)
Jag red barbacka och om hon stannar så man måste sitta av är det hobbigt att komma upp så jag gick med henne istället tills jag skulle vända hem då hoppade jag upp! :)
Fint väder idag igen! Bara älskar sol! :)

Sista dagen på lovet!

Sista dagen på lovet nudå! Det är hemskt men snart är det valborg så då är vi lediga två dagar sen har vi väl någon mer ledig dag och om 52 dagar är jag borta från Sverige i en månad! :D
Så Fame får lite semester hon med och får träffa sin gamla kompis. För antagligen ska Balder stå i sommarhagen med Fame! :)
Längtar tills man kan gå med shorts och ett fint sommarlinne i 35° värme, bara kunna gå rakt i poolen utan att stanna för det blir kallt på magen! ;)
Men det bästa som finns där är affärerna och maten! Det första vi alltid beställer hem när man kommit in i huset vi bor i är TacoBell! Man kan välja på tacos eller burritos. Jag brukar ta en burrito med kycklingbitar i, det är typ kycklingkuber och sallad och lite annat! Det är det bästa man kan äta efter äcklig flygplansmat!
När vi ätit och sovit så kör vi till Target eller Walmart och handlar allt som vi behöver för vi tar inte med tandborste och vanlig borste och parfym och sånt eftersom det är billigare grejer där! ;)
Men nu ska jag inte skriva om mat eller affärer mer utan ska faktiskt sova eftersom jag måste upp imorgon! :(
 

Långrunda med Fame och pappa!

Jag var i stallet vid 3 för att slippa dem värsta flugorna. Jag tvingade med pappa så jag kunde rida en lång härlig runda eftersom hon stannar och vägrar gå om man är själv, och det är inte så kul att man inte kan rida en längre runda nu när det är så fint väder utan att bråka med henne. Så då fick pappa vara hennes sällskap.
Eftersom han gick så skrittade vi mest, travade fram henne lite på en lång raksträcka med en liten backe i slutet, så när hon kommit upp för den tvärstannade hon för att se så pappa var med. När han var lite närmare kunde hon gå några steg sen stannade hon igen. Det är så tråkigt när hon gör så för det är verkligen omöjligt att få fram henne utan att sitta av. Men när alla var samlade kunde vi fortsätta att gå. ;)
Jag galopperade en liten bit sen tog vägen slut så vände vi och galopperade mot pappa igen. Sen viste hon vart vi var påväg så då behövde man inte vänta på pappa utan hon travade iväg fint med mig på ryggen! Men sen kom vi för långt ifrån så då fick vi stanna och vänta fast det var inte lika kul då! ^^
När vi äntligen kom fram till stallet igen så var kl halv sex så ca 1 timme & 20 min var vi ute och red. Det är ganska bra för en 31 årig gammal tant även om vi nästan bara skrittade. Eftersom det var så fint väder så fixade jag henne ute så slipper jag sopa i stallet och hon får äta gott gräs. ! :)
När jag fått av sadel och träns och kommit ut från hagen så lägger hon sig ner direkt eftersom hon blev lite svettig så måste man rulla sig så extra mycket skit fastnar! ^^
Sen fick hon lite god mat och nytt vatten. Medans jag borstade borstade bort smutset! ;)
Ja hon har beskydd på bilderna när hon rullar sig för jag hann inte få av dem!
 

Kalas

Om ca en timme kommer alla gäster och jag har städat hela mitt rum. Min sminkning brukar ta typ 5 minuter men idag tog det typ 15-20 minuter! 

Påskpresent!

Min faster kom hit igår sent på kvällen så idag fick vi påskägg och en chokladkanin. Sen fick jag en necessär med olika parfymer, eller ja små tester och Natalie fick fina pärlor till halsband. Imorgon fyller hon 10 år så då får hon fler finare saker och sen på eftermiddagen ska vi ha ett litet kalas för både Natalie och mamma som fyller år i maj. Så mamma fyller 40 och Natalie 10 alltså ska dem ha ett 50 års kalas! ;)

Missat vår anmälning!

Ja Sandra som äger Kira jag tävlar har anmält mig och Kira till loppet nu den 27.e och när hon skitat iväg anmälan fick hon ett mail tillbaka där det då stod tack för din anmälan. Men nu när startlistan kommit ut så har dem missat oss.. Dem har med Sandras shettis Castor men inte Kira! :(
Så ja vi får se hur dem ska lösa det. Denna gången är inte Madde med som alltid vinner så i år kanske vi har en chans att ta segern. Är ganska säker på att vi får vårt första segertäcke om 10 dagar. :D
Ni får gärna komma och titta allting börjar 14.20 och innan det är det stora galoppen också som är lite roligare att titta på! ;)

Hoppning med Fame!

Min dag idag började med att jag hade ställt klockan fel så den ringde halv 9 istället för halv 8.. Så istället för att vara i stallet kl 09.00 så cyklade jag hemifrån då. Men för att ha hälften av hjulet med luft, inga växlar och motvind så ställde jag min cykel utanför hagarna kvart över 9 sen tar det en liten stund att gå igenom hagarna upp till stallet.
När jag kom hade Sofie redan fixat allt och höll på att linda så jag borstade och fixade resten av henne sen red vi iväg mot ridhuset. Eller Sofie cyklade och jag red! ;)
När vi var framme vid ridhuset hade hon redan värmts upp ju. Så Sofie började ta fram hinder direkt. Jag började med att mjuka upp henne lite i alla gångarter sen travade och galopperde jag över bomar sen började jag hoppa ett litet kryss och vidare till vattenmattan. Tillslut hoppade vi en liten bana som hon klarade jättefint. En gång hoppa hon för tidigt på vattenmattan så hon landade på den med bakbenen, så rädd för den är hon inte. Tvärtom hon älskar nog den, varje gång man hoppat den så galopperar hon på och är skitnöjd med sig själv! ;)
Har inga bilder från idag för Sofie filmade så blir en gammal från första gången vi hoppade vattenmattan!

GRATTIS NINA!

Ja jag har blivit sämre på att uppdatera nu under lovet och kan skylla det på pappa för all min tid går åt att tjata på honom att hjälpa mig med designen här på bloggen så det ska vara lite finare att titta på.
Jag vet att jag sa att det skulle vara klart innan mars och nu är det mitten av april men förhoppningsvis är det klart innan sista Maj.
Igår cyklade jag till stallet och red en 5 km lång runda med Sofie cyklandes brevid. Vi red förbi apparpsvallen och sen förbi tegelbruket. När vi red förbi fotbollsplanerna ställde sig två st personer och vinkade till oss.. har ingen anning om vem det var men vi vinkade tillbaka ändå! ;)
Igår till idag sov jag och Natalie hemma hos Nina och hon fyller år idag. Samtidigt som min farfar så GRATTIS PÅ ER!
Jag hoppas farfar har haft en lika underbar dag som Nina eftersom hom var med mig hela dagen! ;)
Imorgon ska jag upp halv 8 för att vara i stallet 9 för om det är motvind måste jag sticka hemifrån halv 9.. Inte mycket till lov men minst en timmes sovmorgon räcker väl!? ^^
Zoey tyckte mer om snörena från Ninas presenter än själva presenterna!

Annys stall!

Runt 10 tiden kom Anny och hämtade mig vid busshållsplatsen närmast mitt hus. Sen körde vi till hennes stall. När vi kom dit kom jag på att jag glömt mina regnbyxor så jag fick låna Annys när jag skulle rida sen fick hon dem när hon skulle rida men det slutade regna efter ett tag så då fick jag ha dem hela tiden! ;)
Jag red deras b-ponny Lotta som Anny hat ridit in men hon tycker att hon blivit lite för lång så då fick jag rida henne idag! Så red hon sin d-ponny Znajder (tror det stavs så).
Det gick jättebra att rida iallafall, utom när man skulle svänga då hängde hon inte riktigt med utan skulle fortsätta på fyrkanten och i galoppen fattade hon nog inte riktigt vad hon skulle göra förräns efter ett tag när man fått några steg galopp. Då galopperde hon på jättefint hela varvet runt! :D
Sen byttade vi till högervarvet och det var inte lika kul. Jag fick några steg högergalopp sen var resten fel galopp. Tillslut var jag helt slut så vi byttade häst så jag fortsatte att skritta fram Znajder åt Anny så testade hon en högergalopp på Lotta. Efrer många gånger så fick hon äntligen ett helt varv i högergaloppen! :)
Så medans Anny red Znajder sen igen så skrittade jag av Lotta. När Anny ridit klart tvingade hon upp mig för att testa hans galopp, som var jättefin!
Efter jag gjort det så släppte vi dem lösa i paddocken och tänkte köra lite trix och grejer men det blev inte så bra för dem började jaga varandra istället och bara sprang runt varv efter varv! ;)
Tillslut fick vi tag på dem så då fick bara Lotta gå lös för hon lyssnade lite bättre på oss!
När vi var klara med dem åkte vi till McDonalds och åt sen till stallet igen för att mocka och hälsa på resten av hästarna där! :)
För där finns tre stycken shettisar och två islänningar som är jättesöta! När vi var i islänningarnas hage så finns där små gamla terränghinder. Vi sprang upp och ner för upphoppet så sprang den ena ponnyn efter oss. Han var jätteduktig och jag tror inte han var så gammal. Dem var inte inridna än så dem kan inte vara jättegamla.
På McDonalds köpte vi också en påse morötter till Znajder för han fyller 21 år idag! GRATTIS!!
Bilderna är på islänningarna i hagen och Lotta i sin box!

Hopptävling! Clear Round

Vi samlades i stallet kl 09.00 då började vi borsta våra hästar och sadlade dem. När alla var klara gick vi ut till ridhuset för att gå banan. När jag kunde den gick jag in i stallet igen och då behövde jag inte göra någonting för en annan tjej skulle ha Grace förre mig. Så hon tränsade och red fram henne. Det var tur att hon red fram henne för Grace var.. Ja sig själv så hon fick busa av sig lite tills jag skulle ha henne då var hon hur lugn som helst. Det var mer jag som var spänd eftersom jag inte ridit henne på jättelänge och hon gjorde så mot Matilda som hon andra tjejen heter.
Jag travade två varv sen hoppa jag fram på dem två första hinderna sen körde jag banan och fick då Clear Round! :D
Det ända var väl att på tredje hindert hoppade hon större än vad jag trodde så när hon landade tappade jag ena stigbyglen så på fjärde hindret hoppade jag med en stigbygel, men det gick lika bra! Innan nummer fem hann jag ta den iallafall och hoppade vidare rundan! Film ligger ute på youtube imorgon! :)

Då var det visst fredag igen!

Ja fredag som vanligt sista dagen i skolan innan lov! :D
Får väl hitta på något kul under lovet utom och rida! 
På musiken idag fick vi välja grupper så ska vi skriva en helt egen låt. Det går skitbra för oss i min grupp, vi har kommit på början och någon vers i gitarr och några textrader. Sen försökte vi få in pianot också men det får vi öva på lite mer och trummorna är ganska lätta till det vi ska göra, sen ska någon spela bas och någon sjunga. Så vårt band kommer vara bäst! Vi har döpt låten till "Haters gonna Hate" det var typ det lättaste att skriva om! ;)
Maja och Fölis (vet inte vad den heter egentligen) är bästavänner i stallet Fame står i! ;)

Söndrig svans och svullet öga..

Kom till stallet ganska sent idag för pappa köpte bly till min viktvojlock efter jobb så han kom hem lite senare. Men när jag väl var i stallet så fixade jag all maten + hö då på typ 5-10 min sen mockade jag, soppade efter mig, fixade vatten, tömde skottkärran och tog in henne. När jag gjort det hade det gått ca 30 min och bara mockningen brukar ta så lång tid för jag är jätteseg och typ glömmer bort vad jag håller på med! ^^
För att slippa soppa igen så borstade jag henne i boxen för hon fäller extremt mycket nu. Annars brukar jag binda fast henne i stallgången, för hon kan inte stå stil i boxen. Den ända gången hon står stilla är när hon har mat. ;)
När jag skulle borsta henne så märkte jag att hon hade kliat sönder sin svans och sen har hennes öga blivit svullet igen. Det är lite synd! :(
Jag red en lite snabbare runda också idag för det kom en jätteläskig man gående dit vi skulle och orkade inte bråka med henne så vi tog andra hållet och den rundan på det hållet är längre än den vi skulle ta från början så vi vände tillbaka hem när vi hade kommit en liten bit.
Jag har också lärt henne att snurra. Eller håller på, så efter varje ridpass så tar jag en godis och det räcker att jag petar lite på hennes rumpa så snurrar hon runt. Ibland tar hon fel håll men hon snurrar! :D

Starlista till hopptävlingen!

Fick precis startlistan på hopptävlingen på söndag och jag är sist i klass 2 på Grace! Blev jätteglad fast nervös. Har inte ridit henne på mer än ett halvår. ;)

Läxor..

Precis klar med NO läxan och nu ska jag börja med Slöjdläxan. Någon utvärdering på det vi gjort.. Så jävla drygt sen får man väl öva lite på noter för det ska vi ha i prov på musiken efter lovet! :(



Härligaste rundan på länge!

Hade den härligaste ridturen ute idag hon gjorde allt jag sa till henne och hon var jättemysig i boxen och allt. Det är det bästa som finns när man kommer till stallet och hon gnäggar på mig när man kommer dit och sen när man kommer in i boxen så puffar hon på en lite och lägger sitt huvud på min axel.



Stövlarna var inte så dumma!

Red i mina stövlar idag och pappa har varit och köpt inlägg till dem så dem passade i foten och mina fötter kom lite högre upp så då var de inte lika höga längre utan jag kunde böja ordentligt på benet! :D

Nu finns det bara lite småproblem kvar som inte går att fixa, lite detaljer som satt snett. Så ja stövlarna var inte så dumma som jag sa från början. Men sa nog bara det för jag hade högre förväntningar på dem än vad det var. ;)

Överraskning!

Skulle gå in på svenskgalopp och se om dem hade lagt ut startlistor eller någonting om tävlingen den 27 men så hittar jag detta istället. Det var ju ändå lite kul men vet inte om jag får någonting för det! ;)

Sir Peter!

Ska rida denna sötnos nu. Önska mig lycka till! :D

Brunch med morfar och kusin

Ja idag var vi bjudna på brunch på en restaurang av morfar tror det var för han fyller år. Men iallafall Emelie och hennes familj var också bjudna och det var tur för sitta där själv hade jag aldrig klarat.
Men efter vi varit där så gick vi in på Valen. Eller ja Emelie och jag hade redan varit där när dem andra satt och snacka men då köpte vi inget.. Så när jag var där med mamma köpte jag en klänning till Texas och en nyonrosa tröja. På bilden är det inte samma färg! ;)

Mina stövlar har kommit!

Äntligen har jag fått mina stövlar och jag hittade alla fel man kan hitta på ett par skor. Men när jag riddit in dem lite hoppas jag att hälften av problemen försvinner! ;)
1. Dem var för långa så jag kan inte ha kortare än dressyrläder för att slippa skavsår.
2. Foten var för stor så min häl åker upp 1 cm när jag går och mina tår har typ 2 cm för stor plats så det ser ut som om jag är värsta big-foot.
3. Dem satt alldeles för tajt så jag fick trycka in mina vader när jag skulle dra upp dragkedjan.
4. Den vänsta stövlen var sne i toppen och där snörrena sitter.
Men dem sa att dem skulle komma den sista mars och det är den 4 april idag så dem var inte så sent ute för vi fick lapp om att vi kunde hämta dem igår och då har dem varit här en dag eller något sånt. Storleken på foten kunde dem inte ändra för den var färdig.
Jag har 37 för i 36 fick jag precis i foten. Så vi får lägga i en sula. Men det andra med att den var tajt, ja visst det ska ge stöd men jag menar inte så mycket så jag knappt kan ha byxor under. Dem mätte mina ben när jag hade tunna jeans på mig så dem får ju ta några millimeter större för att tänka att jag ska ha ridbyxor under plus strumpor. Nej jag blev lite besviken, hade väntat mig bättre. Men det är dem ända stövlar jag kan ha för alla andra har för stora vader så jag får ha dem.
Dem är ju jättefina och kvalitén är super men om deras färdigsydda stövlar passar så ska man nog köpa dem istället för att beställa! :)
Men man fick en slags skokräm tror det var impregnering och två remmar, antingen till sporrar på köpet.

Fredag imorgon!

Imorgon är det fredag yey!! Efter skolan skulle jag ha åkt till Emporia med kompisar men Olivia ska träna så blir nog inget!.. Men jaja jag åker nog upp till stallet istället och hoppas det är lika fint väder som idag så man kan rida en lång mysrunda! ;)

Utmaningar med Nina!

Efter skolan cyklade jag hem och väntade på Nina för dem slutade denare än mig och jag orkade inte vänta i skolan! ;)
Så när vi kom hem till henne så gick vi först ut med hundarna. Dem passar en och har köpt en ny jättesöt valp! :')
Så när vi varit ute med dem så gjorde vi utmaningar! ;)
Vi hoppade på ett ben och drack ett glas vatten det gick sådär vi spottade typ ut halva sen stod vi på händerna och drack ett glas vatten jag klarade fyra klunkar sen orkade jag inte stå längre och Nina klarade två och en halv för hon spottade ut halva den sista haha! ;)
Sen skulle vi fortsätta göra såna grejer men vi han aldrig det för vi åt srn fastbade vi vid tvn med hundarna och deras valp Zoey (vet inte hur dem stavar det) men hon somnade på min mage sen ramlade hon ner brevid mig i soffan! :')





Första april!

Idag var det första april ju och jag sa inte ett ändå skämt! Jag visste inte vad jag skulle säga så jag sket i det.
Olivia lurade sina föräldrar att hon var på väg till akuten eller hon fick sin mamma att ringa till hennes pappa och säga det! ;)
Sen har typ alla skojat om att dem ska flytta och sånt och det är inte lika kul för om dem menar alvar så tror man inte på dem sen bara nästa vecka t.ex. är dem borta! -.-
Det har inte varit så mycket gravid skämt iallafall och det är väl bra för sånt är bara drygt! :)

Stallet med Olivia!

Olivia följde med till stallet idag och hon var skit rädd för hästarna först men sen när jag tvingat henne att klappa Fame så var det hon som frågade ifall hon fick borsta! ;)
Sen hjälpte hon till att mocka även om hon först inte kunde gå in i stallet utan att spy! Haha det är alltid lika kul att ta in personer i stall när dem inte är vana vid det! :p

RSS 2.0