jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Red Kira idag!

Idag red jag kira i ca 45 min bara så hon kunde titta in sig lite för lektionen imorgon. Det gick jättebra. Hon ville inte fatta galopp men när hon väl gjort det ville hon ju inte sakta av! ;)
Imorgon ska jag då rida på lektionen med henne, på tisdag ska hon få vila och onsdag ska jag rida henne igen. När det är fint väder ska jag ta en runda med galoppsadel runt hela gården. :)

Fame är halt

Jaa jag har inte berättat det innan men vi har fått reda på att Fame har en sjukdom i sitt knä som inte går att få bort. Så minsta lilla tecken hon gör som att det gör ont så får jag inte rida. Så nu har hennes knä då blivit sämre och hon är halt. Det kanske är lite bättre nu för i torsdags gick hon hyfsat bra på det. Men iallafall så hoppas jag bara på att det blir bättre för jag vill inte förlora min lilla plutt nu! :(


Ridningen är tillbaka

Äntligen har ridningen på Fiedahl börjat igen. Jag fick bästa ponnyn Danny men kommer inte ha honom nästa lektion för på lördag kommer Kira ner så ska jag passa henne lite mer än en vecka för Sandra ska på semester. Så det ska bli jättekul. Mindre kul är det för att jag inte kommer ha lika mycket tid till Fame men ska försöka hinna med båda och skolan. Om båda hästarna hade stått i samma stall hade det varit lättare men nu när Kira är på semester får hon ha det lite lyxigare än i det stallet Fame står i. Men det ska bli jättekul och jag längtar sååå.!

Aug. 25, 2014

Orkar inte berätta om malmöfestivalen det är så mycket så här kommer bara bilder från det!





Malmöfestivalen

jar sjukt ont i hals och huvud så vill bara sova nu. Men jag måste skriva här idag efterom jag skriver minst varannan dag. Men jag skriver om allt i nästa inlägg istället! Godnatt Folket
En fin bild på mig och Amanda när vi var på H&M för vi fick en hel skoldag att gå runt i ystad! ^^

Sjuk!

Var hemma idag för jag hade 39° feber igårkväll men sen idag har jag klarat mig utan hela dagen. Så ska till skolan imorgon och då.ska vi ta skolfoto som militärer. Sen på kvällen ska jag till malmöfestivalen med några kompisar.  Jag har ju haft lite huvudvärk då och då och ont i halsen som fan idag men det går över. Så idag då passade jag på att göra om på mitt rum. Det är mycket kvar att göra men lite har jag fixat själv. Jag glömde ta en före bild så det blir bara en efter. Men jag ska försöka beskriva hur det såg ut innan.
1. Jag bytade håll på sängen så den står mot kortväggen istället för den långa.
2. Jag flyttade tv.n framför sängen istället för bakom dörren.
3. Bytade håll på soffan så den står på den andra kortsidan istället för samma långsida som sängen görde innan. Tv.n var alltså framför soffan innan.
4. Jag kastade ut mitt skrivbord i garaget.
5. Satte upp min gamla sminkhylla. Tills vi köpt ett riktigt sminkbord.
6. Tog lådgrejen från mitt skrivbord och använder som sånt sängbord sålänge.
7. Bytade plats på lite smågrejer.
Vi har fortfarande mycket att göra ja så vi har improviserat lite eftersom jag gjorde detta utan att mina föräldrar visste. Så det blev en överraskning för dem när dem kom hem! ;)
Såhär såg det ut när jag dragit ut hälften av möblerna från mitt rum.Och sen hur det blev.

Bilder Fame 2014

Här är några bilder som Amanda tog på oss. Så nu blir det snart en ny header.

Jag är sämst på att hålla saker

Ja jag hade ju lovat er bilder idag men jag ska aldrig skriva att bilder kommer imorgon för jag kan inte hålla det! Så från och med nu så blir det "bilder kommer när dem kommer!"
Idag åkte jag iallafall med Amanda och Johanna in till Malmöfestivalen och kom hem nu vid 12. Det var jättekul för vi skulle göra utmaningar men vi fega ur! Det var mindre kul nät det började ösregna och vi som precis hade köpt glass..

Bilder och barbacka tur!

Idag cyklade jag, Amanda och Emelie till stallet. Jag och Emelie hade klänningar med oss så Amanda fotade oss med hästarna. Sen tog vi på mjukis och en hjälm för att skritta ut en liten runda.Bilderna kommer imorgon för efter vi varit i stallet följde Amanda med hem så hann inte lägga in dem i datorn.
När vi sktittade hem blev Fame jättetaggad så vi travade en bit och sen stack hon iväg i galopp. Vi hade tänkt att bara skritta och ta lite trav för det var så varmt så ingen orkade något annat. Men när jag skulle stanna henne bara slänger hon runt med huvudet och ett tag trodde jag hon skulle bocka och då hade jag inte suttit kvar länge. Fame är den snällaste ponnyn jag har träffat. Men när hon är pigg och får för sig att bocka då bockar hon. Hon har nog bara gjort det två gånger med mig på och jag har haft henne i två och ett halft år, så snart kommer väl en tredje gång så det blor en gång om året!
Nej men jag har faktiskt suttit kvar båda gångerna men då hade jag också sadel! ;)

Ponnyderby

Det var ponnyderby igår på jägerso och jag och Kira kom på en tredjeplats. Efter loppet stannade jag med Anny för det var en stor familjedag där så det var massor av roliga saker att göra. Men såklart glömde jag andra kläder så jag fick gå runt i mina tävlingskläder..
Men här kommer massa bilder iallafall.

Bokskogen!

Jag och Anny var och red i bokskogen med Lotta och Znajder igår. Det gick jättebra. Vi hade med lite fika så efter vi ridit en av ridslingorna så stannade vi åt lite. Sen red vi vidare på nästa slinga, där var perfekta väggar att galoppera på så det gjorde vi och då kom vi såklart på fel väg. Det fanns en väg med asfalt och en som fortsatte med grus så vi red ju vidare på gruset men vi skulle upp på asfalten så då fick vi rida tillbaka samma väg istället för vi hade inte tid att rida klart rundan. När vi hade kommit tillbaka så lastade vi hästarna och åkte hem.
 

träningstävling!

 Sista bilden har Anny tagit eller ja Annys föräldrar. Har tagit den från Annys facebook som hon har lagt ut frin instagram så ja.
 

Löshoppning!

 

Skyller på min dator!

Ja sorry hade lovat massor av bilder men eftersom min dator är sönder och den datorn vi har här hemma överhettas hela tiden så är alla bilder på pappas dator som han har med till jobbet varje dag. Så det blir lite svårt att lägga upp bilderna. Men jag ska försöka göra det imorgon för då ska mina föräldrar bort så förhoppningsvis lämnar pappa datorn hemma! ;)
På bilden är det jag och Flippen och det är mästerfotografen Anny som tagit den. Fast jag har tagit den från hennes Facebook så kvaliten har inte blivit så bra tyckte hon. Men jag gillar den så lägger ut den iallafall! :D

Hejdå Louise!

Nu har jag precis kommit hem från stationen där jag lämnade Louise och det var precis så hon kom på tåget! ^^
Det gick 15.00 så vi gick från mig kvart i tre och tänkte att vi skulle hinna ta ut biljett i lugn och ro. Men istället fick vi springa från cyklarna och kom precis när klockan och det ringde så sen när tåget hade åkt förbi sprang Louise upp, tog ut en biljett medans jag kom springandes med hennes väska! Så ja det blev lite stressigt men hon kom på så det blev ändå bra.
Men nu tar vi allt från början. Så jag hämtade henne på stationen vid fyra igår sen gick vi hem så hon kunde lämna sina grejer och lite sånt. Sen väntade vi på att mina föräldrar skulle komma hem så de kunde köra oss till Jägersro. Det var träningstävling där som jag var med på så innan den åt vi på Burger King. Tävlingen gick jättebra och då menar jag verkligen jättebra för jag fick min första seger inom ponnygaloppen. Även om det bara var träningstävling så var det ändå en tävling som jag vann. Anny var också med och var jätteduktig hon kom på en fjärde plats och det är grymt bra med den lilla ponnyn hon lånade. Det är andra gången Stenskott Annys ponny då, är med på en sån här tävling. Lilla Skottlight som jag red har varit med någon gång innan så han vet lite mer vad som kommer hända och vad han ska göra.
Men ja tillbaka till dagen med Louise då. Efter tävlingen när vi kommit hem så duschade jag snabbt sen tittade vi på en serie som är jättebra. Jag vet inte vad den heter men det handlar om människor som har dött men som har börjat leva igen. Det var sista avsnittet på denna säsongen igår men ni måste se den när den börjar igen.
Idag när vi vaknade värmde vi bullar i ugnen till frukost sen på med ridkläder och så cyklade vi ut till Fiedahl för på Stall Ess ridläger hade Louise en häst som står på fiedahl så tänkte jag att hon kunde hon få träffa honom men dem hade inte hunnit ta hem alla från Åhus (där ridlägret är) utan där var typ fyra stycken kvar som dem skulle hämta idag så det var synd. Sen cyklade vi ut till Fame från fiedahl. Där jag red en liten runda med henne. Sen cyklade vi hem och åt lunch och sen packade hon hennes grejer och resten har jag berättat i början. Så ja det har varit en intensiv dag men det har varit kul. Bilderna laddas upp på datorn nu så dem kommer nog upp ikväll! :)

Målning och hästar!

Igår och idag har jag varit i Annys stall och hjälpt till att måla om hela stallet. Så igår målade vi allt som skulle vara vitt och idag allt som skulle vara svart. Efter vi målat och ätit luch så byggde jag och Anny bana så vi kunde löshoppa hästarna. Bilder kommer det kanske imorgon om jag har något dator jag kan lägga in dem på. Annars lägger jag upp bilderna någon gång i veckan.
Imorgon ska jag tävla på jägerso med Skottlight och då kommer Louise hem till mig för att följa med till tävlingen. Vi har inte träffats på ett år så det kommer bli kul! :)
På bilden är lilla Lotta med sina fina rosa benskydd som jag köpte och Annys rosa galoppsadel.

Bowling!

I torsdags kväll följde jag med Amanda och hennes familj och bowlade. Vi två kom på delad 1.a plats för vi är bäst på bowling i hela världen!
När klotet bara åkte ner i kanten hela tiden så gav vi upp och körde babystyle! Vi satte oss ner och puttade iväg det.
För er som inte kan spela måste ni prova det för jag fick två strike's när jag gjorde på det sättet. ;)

RSS 2.0