jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Haadee Haaj!

Jag orkar inte denna app längre så jag tar uppehåll nu igen och börjat när tävlingarna börjar igen. Jag har skrivit samma inlägg två gånger nu och det var ett långt inlägg men så ska jag lägga in en bild och all text föravinner då blir man lite lätt irriterad. Så nu har jag bestämt att den bara ska handla om mina tävlingar osv. Så hela vinter nu kommer jag inte skriva något om det inte är något viktigt. Kanske lite på jullovet och så bara. Sen till mars eller när tävlingarna nu börjar, då ska jag börja på riktigt igen! 

Musikuppgift!

Hela dagen idag har gått åt att skriva min musikuppgift. Man ska välja någonting som har med musik att göra t.ex en artist, ett instrument eller en gener.
Jag valde Miranda Lambert, hon är en countrysångerska. Mitt mål var 10 sidor så under veckan har jag skrivit 7 sidor och då tänkte jag skriva dem tre sista idag. När jag satte mig och skrev så kom jag bara på mer och mer att skriva om. Pappa hjälpte mig mycket också, han kan massor om henne redan så han skrev in det och läste igenom det jag skrivit och ändrade lite stavfel! 😉
Så vid 5 åkte vi till mormor för att äta på en restaurang där. När vi var klara åkte vi till pappas jobb för att fixa till det sista på min uppgift för att sen skriva ut den. Vi slutade på 21 sidor! Okej en sida är med källor och en sida är innehållsförteckningen men ja 19 sidor är inte så dumt! Plus en jättefin framsida som pappa fixa ihop. 
(Inte den bästa bilden men hade ingen annan)

Hemma mys!

Både mamma och pappa är på julfest och ingen av mina kompisar kan träffa mig så jag är hemma själv hela kvällen för min syster ska vara hemma hos en kompis! 
Så jag ska ha hemmamys med mig själv! Nu ska jag bara bestämma vad jag vill äta så nu är min syster påväg hem så hon kan välja vad hon vill ha så äter hon med mig sen går hon igen. Så nu ska jag köpa massa godis och mat Haa dee!

Tävlingsuppehåll!

Nu är det inga tävlimgar på hela vintern det börjar igen runt mars tror jag och då kommer jag tyvärr inte tävla Kira mer. I förtidig julklapp så fick jag en helt egen häst! Det låter kanske dumt att skriva det precis efter inlägget om Fame men Poker eller ja Poker Face som är hennes fulla namn hon kommer inte kunna ta Fames plats hon får sin egna plats utan att jag glömmer bort Fame. Fame lärde mig allt och det är tack vare henne jag nu kan ha Poker. Och såklart tack vare Sandra som lånade ut Kira till mig. Det är jag evigt tacksam för och det hoppas jag att gon vet. Alla ni (Sofie med Fame, Sandra med Kira och Elisabeth min ridlärare) det är tack vare er jag kommit såhär långt och nu kan ha en egen häst, och pengarna såklart haha.
Det kommer ju kännas lite konstigt när tävlingarna är igång att tävla mot Kira som jag ridit så länge men det blir nog ändå kul att komma igång själv och inte vara beroende av någon annan om hon inte kan någon dag och att jag kan träna när jag vill.

Poker är jättefin iallafall, hon gör nästan precis som jag säger åt henne. Har aldrig ridit henne på banan någon gång men när jag sett henne på banan kan man inte tro att det är samma häst som jag har! 😉

Hon älskar nog mat över allt annat. För hon blir så till sig när dem fodrar hästarna i stallet så hon sparkar av sina skor. Så ja efter en vecka jag haft henne åkte ena bakskon av! ^^ 
Men hovslagaren ska kolla på det så vi kanske kan ta av bakskorna helt iallafall nu under vintern. 

Jag red henne på lektion första gången igår och hon var som en dröm. Lite ofokuserad blev hon när vi delade upp oss på volterna för då fick hon mötte och det tyckte hon var lite konstigt. Sen travade vi över bomar och det var inget konstigt. Vi hoppade ockdå något litet kryss och ja vi kan ju säga såhär att jag satsar nog allt på galoppen haha. Hon travade över det första gångerna det var bara dem två sista sprången som hon hoppade av. När hon väl hoppade av var det fina språng och så men njaa tror mer på galoppen där! 😉

Klippt mig!

Idag direkt efter skolan så körde pappa mig till min frisör. Så ja jah klippte mig idag! 😃
Det blev lite kortare än jag tänkte mig men är ändå nöjd! Klippte typ 1-2 dm av mitt hår så ja ganska stor skillnad!  😉
Haha ni får inte se mitt ansikte! 

Min älskade prinsessa!

I samma stund som jag slutade blogga så fick jag reda på att Fame skulle avlivas för hon hade för ont i sitt knä. Kommer inte ihåg om jag skrev det men hon hade atros i sitt knä som gör att benet i knäet fortsatte växa så det växte utanför ett annat ben, ja lite svårt att förklara men ni kanske fattar. Hon gick inte rent på benet iallafall och hon kunde inte böja det ordentligt så hon gick bara och snubblade i hagen och rida kunde jag inte göra. Men hon levde ett jättebra liv och blev hela 31 år. Så jag är väldigt tacksam för dem åren jag hade med henne. 
Jag red henne för första gången den 22 januari 2012 och sista gången den 06 november 2014. Om exakt 50 dagar så hade vi firat tre år tillsammans men nu får det bli en liten minnesstund. Snart är det 1 månad sen hon försvann från mitt liv men jag vet att hon har det bättre nu. Älskar dig min fina ingen kan ta din plats i mitt hjärta! ❤

December!

Jag missade såklart 1.a december så nu får ni en härlig december bild! Har längtat efter denna månaden samtidigt som jag hatar den för det är så kallt. Men det är mysigt om man sitter inne.
Alla hus har julbelysning med massa snö ute så sitter man där med sin mugg med varm choklad eller te. Mmm...

Nu är jag igång igen!

Nu har jag såå mycket att skriva om. Det har hänt massor. Har ingen bra anledning till att jag slutade skriva men skyller det på skolan. 
Så vi tar en sak i taget och börjar med där jag slutade. 
I täby gick det jättebra kom på en 3.e placering och var riktigt nöjd. Hon stack iväg i starten så hon blev trött väldigt snabbt annars kanske jag hade varit lite närmare en 2.a plats men är riktigt nöjd ändå. Kommer inte ihåg så mycket av det för det var så längesen så här får ni bara massa bilder! :)

RSS 2.0