jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Första lektionen ute!

När vi kom till stallet idag så red gruppen förre oss ute i paddocken så vi hoppades på att solen vara kvar så vi också kunde rida ute och det var den! ;)
Så idag var första gången vi red ute i paddocken under detta året! :)
Jag skulle rida Sir Peter så jag hade borstat och sadlat och allt sen när jag skulle tränsa så fick han typ panik och började skutta runt i boxen så jag fick snabbt ta av sadel och träns igen och då la han sig ner direkt.
Så vi trodde han hade ont i magen på något sätt men sen efter ridpasset fick jag veta att han mådde bra igen.
För istället fick jag rida Danny och det var jättekul för det var jättelängesen så han kändes som en porslinhäst. Han är helt känslig för allt, bara jag kramar lite med ringfingret så svänger han typ dit, men han är världens härligaste att rida på för man bara sitter helt stilla nästan! ;)
Jag blev glad att jag fick honom och inte någon annan sån trög! ^^

Mys med Lulle!

Sov hos Olivia igår till idag och idag ska vi titta på em fotbollsmatch.. Helt sjukt att jag går med på det men ja!
Vi vaknade för typ en timme sen eller ja jag och Olivia somnade om så hon sober nu igen! ;)Men vi skypade med en kompis till typ 3 på natten och sen somnade vi då ja.

Fairy!!

Ditekt efter skolan tog jag busden till jägersro gör att träffa Anny från galoppen som jag gick på innan. När jag kom fit var mun tjockis jäst på lektion men när den var slut så fick jag träffa henne! Den lyckan att se min älskade Fairy för första gången på ett år snart, det går inte att beskriva!! :')
Det gick bra för Anny på hennes lektioner för hon red två stycken och den andra stack My som hon red så det gick inte att hoppa klart banan.. Men innan ho gjorde det såg det skitbra ut så det var lite synd! :/

Bästa hästen!

Efter skolan följde Olivia med mig hem tills pappa kom hem för då började hennes träning och jag skulle till stallet. Till den finaste ponnyn! På tisdag ska Olivia med till stallet och hoppas att hon kan sluta tro att hästarna ska döda henne! ;)
Sen i sommar i typ juli ska jag och Olivia, Felicia, Victoria, Emilia, Linnéa, Isak och någon annan kille till Liseberg och även om det är skit länge tills det är så längtar jag som fan! :D

Mina skal!

Jag har äntligen fått mina skal det har tagir extra lång tid av någon anledning sen har dem varit framme i fyra dagar men posten har inte skickat någon lapp om att dem finns att hämta så idag fick pappa reda på det! :/
Men här är dem iallafall. Det rosa med glitter var inte så fint som på bilden och inte det rosa med bubblorna på heller men det rosa med bubblorna skyddar välditt bra så det är ända bra att ha. Sen det svarta med dragkedja är sånt som man kan ha kort inuti och då en ficka på utsidan med dragkedja! :)


Fuck regn!

Jävla regn förstörde min runda jag skulle rida. Hade planerat allt sen bara kommer det jävla regnet och förstör! Jag hade regnkläder med mig men Fame var ju redan blöt när jag kom och det blåste jättemycket, så nej det blev i ingen ridning idag! :(

Fredrik Johansson slutar som jockey!

Den gångna helgen meddelade Fredrik Johansson att hans tid som professionell jockey dessvärre är över. Därmed avslutar den svenske jockeyn en drygt 25 år lång karriär som resulterat i otaliga storloppssegrar och inte mindre än sexton derbytriumfer. ”Det här är det tuffaste beslutet jag tagit i mitt liv”, säger Fredrik Johansson.Så stod det på svenskgalopps sida gå in ocj läs mer på
https://www.svenskgalopp.se/artikel?cid=1.364029&defaultMenuId=true

Stukat foten!

Igår när jag red Fame så red jag barbacka och då vägrade hon gå så jag hoppade av och gick en bit med henne. När jag gått en bit så hade jag ingen pall att hoppa upp från så jag slängde mig upp och när jag låg på mage på hennes rygg så bestämde hon sig för att springa hem.
Så hon snurrade runt och började trava och när hon snurrade runt ramlade jag ner på andra sidan om henne och landade konstigt med min fot och på svanskotan. Sen när jag reste mig upp och skulle precis ta henne för hon stannade vid mig när jag hade trillat av. Så springer hon iväg mot stallet.
Hon stannade såklart vid ett gräsfält och åt så jag gick snabbt dit och när jag kom dit började hon galoppera runt mig, som om jag longerade henne fast utan lina!  Till slut blev hon trött och stannade framför mig! 
Hon bara sprang, bockade och busade allt hon kunde så ja 31 år början man undra om hon verkligen är! ;)
Sen gick jag upp på gården med henne, tog pallen och red iväg så jag red klart det jag skulle.
Så idag kunde jag inte rida utan borstade och fixade bara.

Tråkig Fredag!

Skulle ha träffat Olivia och Andreas idag men det blev ingenting med det och alla andra gjorde något annat. Så hela dagen har jag suttit med min syster i soffan och kollat på tv och ätit såklart. Till frukost gjorde jag äggröra med bacon och till lunch blev det pannkakor! ;)

Orkade inte cykla till stallet heller för det har regnat hela dagen..

Pizza!!

Har prcis haft prov och blev klar snabbt så har en och en halv timmes lunch så nu är jag oxh Vicky och äter pizza! :D


So prov!

Har so prov imorgon. Har inte pluggat förens nu ikväll och kan det redan så det kommer nog gå bra! Sen efter skolan ska jag snabbt ut till stallet så jag är där när det är ljust! :)

Regn och dåliga nyheter!

Den 30/3 ska dem ha en kursdag på jägersro och jag tänkte ju vara med men Sandra är inte henma så Kira kommer inte ner så tänkte jag på Prins som jag ridit nu några gånger att det var en bra start för honom. Få se miljön och testa ifall han fungerar bland andra hästar. Men när jag frågade Minna som har honom så skulle hon också iväg på någonting den helgen annars hade det varit bra för honom att testa så men hon kunde inte så då blir det inget med honom heller. Så från att ha två stycken till att ha noll för Fame är alldeles för gammal! Så får väl se om det löser sig på något sätt annars får man ju strunta i det. Inte hela världen men det hade varit kul att vara med på det! :)
Min nya tröja jag köpte i lördags när vi var på Burlöv, mitt hår är lite risigt för det började såklart ösregna precis när jag satte mig på cyklen på väg hem från skolan! ;)

Hopp, hopp!

Idag hoppade vi kombination jag hade Quik och jag är ganska böjd med dagens pass. :)
Nästa gång ska vi byta hästar om man inte vill sitta kvar på samma men jag vill byta även om jag tycker Quik är jättehärlig att rida så är det ändå kul att byta! ;)
Pappa kom också hem nu för en halvtimme sen från London med världens godaste present, den luktar så jävla gott! :D
Bästa pappan som köper den fast jag visste nästan att jag skulle få en! :p

Red en jobbig tur i skogen

Red Prins idag och han var inte på sitt bästa humör utan trodde han kunde göra allt han ville. Så det blev inte så mycket galopp utan mer trav och skritt eller ja när det gick att trava utan att han stannade och snurade runt. Men han är bara 4 år nu snart så kan ändå förstå lite att han nog var lite konsentredad på allt annat än mig! ;)
Sen fick vi träffa deras två veckor gammalt föl och han var såå söt! Kommer inte ihåg vad han hette men han ska bli vit som sin mamma!
Eller ja mamman ska också vara vit! :p

Seg lördag!

Somnade vid halv 1 igår vaknade vid halv 5 för det blåste som fan, somnade vid fem igen och sen upp halv åtta för att springa med knattarna. Jippi!
Så nästsista lektionen var jag helt borta. Efter jag hade fått en paus så tog jag Smaskens när jag kom tillbaka så skulle vi göra serpentiner vid A och efter två varv fattade jag att jag hade täten och då gjorde vi det vid C! ^^ Helt jävla borta! Men jag vaknade sen och fortsatte så sista lektionen retade ridläraren mig och sa "när Smaskens kommer vid A gör ni 4 serpentinbågar CORNELIA!" ;) Så det vat lite kul.
Sen fick jag reda på att Lilla My fortfarande lever men ska avlivas när som helst och det känns hemskt att veta! :(
Men jag hat pratat med en tjej som har ridit My och haft henne, som jag först inte kom så bra överens med men nu är det avklarat och jag fick reda på att hon rider galopp och har tävlat några gånger på jägersro så det var lite roligt! :)
På tal om jägersro så är det bara 1 månad kvar för i mitten av april börjar tävlingatna igen! :)
Bjuder på denna fina bilden som dem tagit med min telefon så dem får skylla sig själv! Men det är Emilia och Linnéa två av mina fem favorittjejer! :p

Fredagsmys!

Pizza och sen chokladpudding och massa godis med bästa familjen -pappa för han åkte till London idag! :)


Bästa frukosten!

Gjorde godaste frukosten ni imorse. När jag druckit upp så ska jag cykla til skolan med Linnéa! :)


Plugga med Olivia!

Jag var med Olivia idag och vi skulle plugga till NO provet vi har imorgon ehm ja det gick sådär vid halv sex började vi sen skulle hon hem kvart över! ^^
Men vi gjorde jättefina våfflor även om jag hatar det. Men jag har inte ätit det på jättelänge så det var ändå lite gott! ;)
Imorgon ska jag inte rida utan rider på fredag istället sen på lördag ska jag ju till fiedahl och på söndag ska jag till Blentarp! :)
Här är bilder från mina bästa minnen på en saknad och älskad Lilla My! R.I.P!
Tänkte göra ett inlägg om henne men när jag tänker på henne så går det liksom inte. Så jag försöker att inte tänka på henne för att gå vidare! :(

Härligt dressyrpass!

Dem har äntligen fixat till paddocken lite bättre där Fame står så idag red jag ett kort dressyrpass. Övade på bakdelsvändning som inte gick så bra sen red jag mycket på volterna och försökte få ner henne på tygel. Någon gång lyckades jag men sen släppte hon direkt igen men även om hon inte gick i perfekt form så lyssnade hon jättefint på mig! :)
När man har sådana här dagar önskar man att hon var 20 år yngre! ;)

Saknar Dana, red Quick!

Ja jag åkte till ridningen med Emilia idag för pappa var inte hemma och vår bil är på lagning så vi har lånat farfars och den kan inte mamma köra..
Men när vi kom till stallet var Quick som jag skulle ha redan klar och Zeb som Emilia skulle ha gick på lektion. Så vi gick runt till alla hästarna i stallet och sist upp till Dana som jag saknar sååå mycket.
Innan red jag henne varje lektion. Jag kunde inte tänka mig att sitta på en annan ponny. Hon var så underbar. Inte den snällaste i boxen och med knattarna men när man visat vem som bestämmer så var hon ändå väldigt trevlig.
Men nu går hon inte på lektionerna längre och har inte gjort det på snart två år. Eller ja dem har försökt sätta igång henne men vet inte hur det går med det.
Men nu när hon står som sällskap till en unghäst har hon blivit mycket snällare och nog lite gladare.
Bara om någon frågar ifall jag vill ta in henne från hagen så blir jag jätteglad resten av dagen så om jag någon gång skulle få rida henne igen skulle jag nog börjat gråta av glädje! ;)
Nu över till själva lektionen. Vi hade bomövningar som var mycket lättare i vänstervarvet än i högra. I vänstra var jag ganska nöjd även om jag failade några gånger men i höger så var det nästan rena katastrofen. Eller det kändes så sen vet jag inte hur det såg ut. två tre gånger klarade jag den bra i högervarvet men inte mer.
Här är lite bilder på Dana dem blev suddiga för där var jättedåligt ljus.

Slö söndag!

Var jättefint väder så hade varit så härligt att rida Fame men sov jättelänge sen var jag hemma hos Nina till fem ungefär. Men om jag skulle varit hemma skulle jag tagit en lång härlig skrittrunda i det fina vädret. Så lite synd att jag inte var hemma.Men det kommer väl fler dagar hoppas jag! ;)
När jag kom hem från Nina tog jag ett äpple och ibland har jag lite för mycket fritid så jag gjorde eller försökte göra en svan av det! ;)

Ridtur med Anny!

Efter jag hade varit på fiedahl så åkte jag ut till Fame för jag och Anny skulle rida tillsammans. 
Så vi red i ca 45 min tillsammans och sen tog det tid att rida dit vi skulle mötas och hem så lite mer än en timme red jag och hon fick jobba ordentligt. Vi tog många långa skritt pauser = pratstund.
Men Fame  var helt lockig i pälsen efter vi ridit så svettig hon var, men hon torkade på vägen hem. ;)
 
En liten bit ifrån stallet började hon trava och gnägga och jag fick inte tag i henne. Men sen när vi var inne på gården så bara stannade hon och var helt fryst i marken! ^^
Så fixade jag det sista i stallet, hon fick sin mat som var jättegod och som hon dreglade över mig medans jag borstade henne. Eftersom det var så fint väder så fixade jag henne utomhus. :)
 
Det var jätteroligt att få träffa Anny igen för att jag har inte träffat henne sen början av hösten, slutet av sommaren så vi måste rida ut tillsammans oftare! :D
 

Luvet Siger!

Den fina rubriken har Emelie kommit på eller orden när hon skulle säga livet suger till sin pappa för det inte blev som han ville så blev det Luvet siger så vet ni det. ;)

Så efter skolan gick jag med Emelie hem för att följa med henne till stallet.
När vi var där så gick det jättebra för henne att rida och jag satt på en plaststol i mitten av paddocken inrullad i Balders fleecetäcke så Emelie tyckte jag liknade en mask men ja.. -.-

Efter stallet så lämnade dem mig hemma så jag duschade och åt sen gick jag till Emelie igen. Hos henne beställde vi bilder till hennes vägg sen fixade hon sina naglar. Så för en kvart sen var jag hemma ungefär och nu skriver jag detta! :)




Sjuk!

Vaknade i morse med 39° feber så fick ju stanna hemma..

Vi håller på att programmera i skolan så har gjort ett eget galoppspel och sen har jag ätit. Så jävla tråkigt! Men imorgon ska jag till skolan igen.

Natalie var ute och rullade efter hon kom hem från skolan och helt plötsligt springer hon in genom dörre och har fått tre djupa hack i knäet så dem byxorna har vi kastat nu! ..


Jävla förkylning!

Ja jag vill bara tacka min pappa, min syster och Emilia för att ni gav mig er förkylning! :)
Det känns så jävla bra att inte höra något på ena örat och knappt kunna andas! :D
Från en sak till en annan så red jag Fame idag ändå och hon kändes lite konstigt så skrittade bara och tog en liten bit trav för att se hur hon gick och hon bara snubblade och höll på hela tiden.. :/
Kan heller inte hjälpa att jag tar sådana snygga bilder! :p

Mer info om igår!

Ja när vi kom dit gick vi först in till mässan och hälsade på min faster som jobbar på Horse1 och där fick jag sista kortet till Douglas Lindelöws autograf.
Sen gick vi vidare och tittade på stövlar till mig för det var det ända jag verkligen behövde titta på.
Innan första hopptävlingen skulle börja så gick vi upp till VIP rummet för att dricka och äta lite. När vi var klarar där gick vi och lämnade våra jackor sen gick vi in till arenan och kom precis innan den första ryttaren skulle rida.
Det var tur vi hann se honom för han ramlade av när han hade två hinder kvar! ;)
Efter det var klart så gick vi in till mässan igen och fortsatte leta efter stövlar och ridbyxor till mig.
Efter en stund ringde min faster till min pappa och sa att hon hade en grej till oss så då gick vi dit och då var också Stephanie Holmén där så jag fick hennes autograf och en till Natalie. Sen fortsatte vi gå på mässan och jag hittade jättefina ridbyxor men dem var sönder såklart..
Så vi blev lite sen in till nästa tävling som började kl 3 men det gjorde inte så mycket. När den tävlingen var slut så gick vi snabbt in till mässan igen för en sista runda och då gick vi tillbaka till en utställare som sålde jättefina stövlar så där provade vi massor. Men eftersom jag har så smala ben så kan jag inte ha stövlar så för 2000 kr kunde jag få skräddarsydda stövlar så det beställde vi.
På vägen ut hittade jag också en fin pikétröja från HV Polo.
Uppe i VIP rummet och överallt på mässan träffade jag också Nellie Berntsson och ni får hata mig så mycket ni vill när jag säger detta men jag tycker inte alls om henne. På dem små tillfällen jag har träffat henne så verkar hon väldigt divig av sig och bortskämd. Det är så jag uppfattar henne.
Hon har jättesnygga kläder och på vissa bilder är hon riktigt söt men det är när hon inte sminkar och beter sig som om hon är 18! ;)
Och just det, första gången vi var i VIP rummet så fick vi en liten presentpåse.

GHS!

Idag åkte jag och pappa upp till Göteborg Horse Show. Vi skulle vara där tidigt men när jag vaknade så mådde jag inte så bra så jag fick sova en stund till på soffan sen åt jag lite frukost och sen körde vi för då mådde jag lite bättre!
när vi kom fram så hämtade vi biljetterna och gick in. Vi började gå lite på mässan men det gick inte att gå där för det var så mycket folk. Så sen vid 1 var det 7 åringar som skulle hoppa och Sverige vann. I den stora hopptävlingen sen vid tre vet jag inte vem som vann för det vat någon konstig flagga så det var inte Sverige iallafall.
Mer detaljer och bilder på vad jag köpte kommer imorgon. :)



Melodifestivalen!

Nu tittar jag på melodifestivalen med bästa Kajsa och CP ungarna Natalie och Viggo! ;)


RSS 2.0