jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Blir jag cyklist nu då?

Har i helgen varit på 2(!) cykeltävlingar, eller nja, det var en tvådagarstävling. Har då fått lite längtan att cykla igen, för ja, jag har cyklat innan, fast, det var väl typ 3 tre gånger, men sen har jag tävlat och vunnit. Så igår efter tävlingen fick jag med syrran ut och cyklade ca. 1,5 mil på vägarna. Riktigt härligt och snacka om att man känner sig som ett proffs när man kommer i sin lila outfit på sin lånade landsvägscykel med röda däck. Och imorgon då ska jag vara med på en cykelträning :)// Matilda

Tempolopp!

Imorgon ska jag hänga med och fota/kolla när syrran kör cykletävling, kanske inte det jag helst gör en lördag men, ja... hellre det än inget. Får hoppas på bra väder.
 
En sak till, pappa spelade på travet och fick 5 rätt, alltså blev vi 91 kr rikare, kanske inte så mycket pengar, men kul.

Göteborg imorgon då!!! :)

Ja imorgon åker vi upp till Göteborg för att titta på horse show i typ fem timmar och innan det börjar ska vi titta på dem olika utställarna. :) Sen på söndag innan vi sticker hem så ska vi bada i poolen på hotellet. Sen vidare till Ullared eller Börjes! :)och min dag i skolan ja den var ganska chill vi slutade en hel timme tidigare för att vi skulle gå på en teater som inte alls var bra men vad gör man inte för att få sluta tidigare! ;) BTW Hittade dessa fina bilder på Linn som hon tagit med min mobil! följ gärna deras blogg. http://www.nattstad.se/thatwedo.se

Snart helg, opp, opp!

Slutar om ca. 5 timmar. Men innan dess väntar Matte, spanska och sånt. Gör inget intressant i helgen, tyvärr, men får väl ta och komma på något. Det är just i sånna här lägen man önskar sig en häst att rida. Och usch, såg nu att vi får kryddjärpe till lunch idag, nom, nom... örk! 
Har iallafall både denna knasbollen och Milton att längta hem till.
.

Ridningen igår!

 
Red underbara och fina Juniper, och inte nog med att jag fick rida den finaste och bästa hästen, jag fick rida i favorittypen av sadel också, galoppsadel :D Vi red bort till den största galoppbanan på Vasa, den är 1,7 km har jag hört. Jag red lite kortare än vad jag brukar göra på Jägersro, men Juniper litar jag mer på än av någon av hästarna där. Sen red vi iväg.
 
Först travade vi en bit och sen kom vi fram i galopp och jag var super beredd på att han skulle försöka dra iväg då vi låg sist i ledet. Men herregud vad han gick fint, log som ett fån och kunde koncentrera mig på att stå så snyggt som möjligt. Asså, shit vad han var fin, lyssnade på vartenda tygeltag och ökade när jag ville, sen när vi saktade av så ryste han lite å huvudet så jag var beredd på att han skulle bocka eller något, men nej, han gjorde inget. Sen skrittade vi en bit och fattade sen galopp igen. Lika fin var han denna gången och sen skrittade vi en lång bit och fattade sen galopp igen. Och jösses vad jag fick sand i ögonen, fattar varför jag använder goggles på galoppen... Sen red vi en bit i galopp och sen saktade vi av och red hem igen. 
 
Så jäkla nöjd med honom, inte ett ända försök att dra iväg eller busa. Älskar honom oavsett vad andra säger och hur många andra som älskar honom. Det spelar ingen roll om han inte hoppar högst eller är snabbast. Frågade om jag kanske inte kunde ha tävlat honom i ponnygalopp, men nope, det gick inte :/ Så får leta vidare :).
 
I höstas förra gången jag red honom i galoppsadel :)
 
 
 

lite extra fakta

Ja jag skrev en ganska lång text igår om hur min ridning gick till men sen så försvann den.Men iallafall när vi gick ut på rakan som vi kallar det så vörjade det med att Fairy försökte resa sig sen kunde vi trava typ två metet sen tvärnit efter det så hoppade hon lite på bakbenen sen snurra runt ett varv efter allt det kunde vi trava två meter igen och så började allt om så höll vi på tills Camilla kom. När sen mötte travaren så stack hästarna, fast jag tror inte dem blev rädda direkt för dem har träffat travare nu varje gång vi e ute men det känns bättre att skylla på travaren! ;)Men ja tillbaka till där jag var. När dem stuckit så tänkte jag " ja men om jag svänger tillbaka så måste hon ju sakta in för annars går vi omkull " så det var bara att hoppas..När jag svängde så gick det så fort så jag lutade mig på det hållet jag svängde på men sadeln gled åt andra hållet och när hon saktat in lite så gör hon ett skutt upp och om hon inte hade gjort det så hade jag nog ramlat av för jag hände nästan på mage på hennes rygg så när hon skuttade så flög mitt ben upp på andra sidan så jag red med sadeln hängandes på sidan och Matilda bara skrattade. Så det såg nog lite kul ut haha. ^^

Pinnar och monstertravare

Idag på galoppen red jag Popeye, Corre red Fairy Anny red Wonder Girl. Och gissa vad? Vi red på fina rakbanan :)
Idag red jag lite kortare än vanligt då Popeye är en ganska snäll häst. Vi skulle rida med mig först och sen Corre och Anny bakom mig. Vi red ut och hästarna vägrade gå framåt... På tio minuter tog vi oss nog max tjugo meter... vi smackade och skänklade, men jag misstänker att det var så spända för att det hade kommit upp ny rail längs rakan. TIllsist kom Camilla med en pinne, jag skulle ha den som spö. Och gissa vad, Popeye såg pinnen och sen var allt vad ny läskig monsterrail borta. 
 
Vi kom fram i galopp, en jäkligt härlig galopp, lagom fort och inget dragande i bettet. Vi tre gick från början i bredd, men när det kändes som om att det började bli lite trångt höll jag in lite och höll mig bakom de andra. Plötsligt kom där en stor störtskur av grus och sten som Wonder rev upp, och så glad över mina goggles har jag nog aldrig varit. Sen saktade vi ner till trav och travade ner på slingan.
 
Corre skrattade åt mig och min fina pinne och berättade att det såg rätt kul ut samtidigt som jag red lätt för glatta livet när Popeye lekte montehäst. På väg ner till Camilla mötte vi tre riktiga galoppörer. En av ryttarna sa lite tyst till de andra som hon red med "Vilken tjock häst". Då kunde jag och Corre och jag inte hålla oss för skratt. De hade syftat på Popeye trodde vi. Bara ca. 30 m från Camilla mötte vi en travare, och då tog hästarna chansen. I full galopp skenade de iväg, förbi Camilla och påväg ner till stallbacken. Men de kom inte långt, precis där banområdet tog slut lyckades vi styra in dom i en buske, eller vad vi nu gjorde. När vi stannat började jag skratta som bara den då Corre hade varit halvvägs av Fairy och gjort en så jäkla snygg räddning. 
 
Ja, det var nog allt, känner mig lite elak som skriver om galoppen innan Corre hinner, men jag älskar att skriva. Hmm... skriver jag för mycket kanske, rätt långa inlägg....
Längst till vänster är det jag och Popeye. Längst bak: Corre och Fairy och till höger: Anny och Wonder. 
 

Galopp på Jägersro!

Idag åkte jag först till Fame gick jättebra sen hem snabbt, byta om och sen in på jägers först var det stora galoppen tyvärr fick jag bara bild på typ 5/10 lopp för min mobil dog och har ju ingen kamera :( men innan min mobil dog så kom bästa Olivia med sina bästa kamera och fotade så ja hon kommer nog lägga ut bilder snart. Men iallafall så kunnde jag inte ta bilder på ponnygaloppen då heller nä.. Men jag fick hjälpa Olivia att dela ut priser till alla ponydeltagarna och det var lite kul. Men ja vet inte riktigt vad som hände.... Jo först så satsade vi typ 50 kr på Lenart JR Reuterskiöld och såklart vinner vi haha grymma vi e fast vi vann bara 73 kr.. men bättre än inget ;) Sen hittade jag en tjuga på marken som jag tog.. (såklart) och till sist värsta lyckodagen asså, så kom det fram en tant som hade fått 4 st gratis korv kuponger som man kunde få om man köpte en andel på någon häst men dem hade redan ätit så vi fick dem! haha så snälla människor det kan finnas asså!! :´) (Bilder tagna av Olivia Dobos!) 

Tävlingen idag

Idag var det tävling på Vasaholm och jag tävlade i 50, 60 och 70 cm med finaste Juniper. Blev en hel del fotande innan det var min tur att rida.
 
50 cm gick perfekt, felfritt. Bra flyt igenom hela banan, hade dock lite för långa läder så det såg nog lite skumt ut. Och när jag sa att det gick perfekt så gick det perfekt, var nästan gråtfärdig (av glädje) när jag hoppade av, så bra brukar det liksom inte gå, han brukar flyga fram i full fart med mig som hänger två meter bakom när han hoppar av för tidigt. Kom tvåa :)
  
(klicka på bilderna för att göra dom större ;))
 
60 cm gick även det bra. Inte ett ända fel och en helt okej tid. Kom trea. 
 
70 cm, även här gick det bra, inte perfekt men bra. Han hade liksom nyss fått för sig att ett hinder kunde äta upp honom och lycktas skicka av en tjej, så jag tog det lite försiktigare och därför var det inte en toppentid vi fick precis. Men annars är jag nöjd :) Kom sjua. 
 
Fina Juniper, vill ha dig som egen <3
 
Sen bara måste jag dela med mig av den här väldigt fina bilden som föreställer Alma och "hennes" häst Lilha. Snacka om att ljuset ger en väldigt fin effekt. 
 

Tagga Tävling!

På söndag drar jag till Vasahom och ger järnet. Jag och Juniper ska ta oss igenom 50, 60 och 70 cm. Inte nog med det jag har ett par ekipage att fota också, yay! Men nu kör vi, detta året ska vi bli bättre än 7a i klubbmästerskapet, jag och Juniper... :)
"Liten" bild från när vi kom 4a i höstas. Jag bara älskar ärevarv :)

Syrran 9 år!

Idag fyller min lillasyster 9 år Grattis!! hon har fått massa presenter fadt inga från mig. ;) så hittade jag att det skulle vara Ponnygalopp nu på söndag så det blev min present till henne och om det är fler som ska ditt så börjar det 16.20 och slutar 16.50 och om man vill se den stora galoppen så börjar det kl. 12. :) Här är startlistan på ponnygaloppen.

Guuud vad Jagaar är fiiiiin!

Igår på ridningen på Vasaholm red jag Jagaar igen, vi rider liksom samma hästar i tre veckor och sen byter vi. Och igår red vi upp till terränbanan.
 
Jag var nervös för jag har liksom inte hoppat honom där uppe förut. Först hoppade vi över en lite stock som låg på marken. Kanske 30 cm hög. Första språnget blev helt gigantiskt, han hoppade av typ två meter innan, men vi kom över. Andra hoppet över blev skitbra, vi kom i galopp och han taxerade perfekt. Dock var ha lite svår att sakta av sen, hehe.
 
Sen skulle vi hopppa över en stock som var upphöjd till kanske 60 cm. Första hoppet blev riktigt bra och han lyssnade på mig. Andra hoppet blev även det bra :)
 
Igår bytade vi också hästar, jag ska rida Juniper, och nästa gång ska vi ut på en gigantisk galoppbana, typ längre än ascotten på Jägersro. 
 
Nu har jag håla och ska kolla efter om någon vill låna ut en häst jag kan tävla i ponnygalopp, nån som vet nån?
Jag och Juniper när jag red honom i galoppsadel, hoppas att det händer fler gånger för han är så jäkla fin!

Fame!

Var hos Fame idag hon är nog den ända som kan göra mig jätteglad direkt om man är ledsen eller arg eller liknande.. Ni som har eller har haft häst vet vad jag menar för så konmer man dit ropar på henne i hagen, hon kommer springabdes mot en och gnäggar samtidigt. Jag menar då blir man väl ändå glad och till sist får man den lite försiktigt knuffen på axeln! :) Ja idag var det en sån dag för mig och ett av skälen är att jag har varit utan min bebis i två veckor nu.. :( film ligge ute på Youtube men är inne på mobilen så kan inte länka!

Like a baws!

Och dessa trevliga kunskapsspelen kan bli hittade här: http://www.ridsport.se/spel/
Finns lite olika, skelett, muskler, quiz och sånt :)

Varför jag älskar onsdagar!

Onsdagar är min favoritdag, okej måndagar är också bra, fast då är det bara galoppen som är bra, idag är faktiskt skolan bra också.
Jo vi börjar åtta, svenska, mentorstid, slöjd, håla, och sen efter hålan så har vi bara en timmes lektioner, sen hem, chilla, äta, byta om och sen stallet. :)
//Matilda

Galoppen idag

Idag på galoppen red jag Popeye och Corre red Fairy. Sen så gick Wonder Girl och Mikado också med. Vi red på rakan, så sjukt skönt, underbart väder och en häst som inte drog som en tok.
 
Först när vi fattade galopp så stack Wonder och Mikado iväg, men Popeye och Fairy höll sig rätt lugna, eller nja. Jag hamnade lite på efterkälken och Popey gick på rätt ordentligt för att komma ifatt. Och jag började lugnt säga "Poooopeeeyyye" om och om igen, lugnt och jäkligt utdraget.
 
Sen gick jag om Fairy och Corre för just då drog han som en tok, men bara då. Men sen envisades han med att gå längst ut på banan. Rätt skönt att vi hade helt öppet åt alla håll så jag kunde styra honom mer rakt. Sen kom där en människa på andra sidan träden, där är liksom en gångbana där. Han blev rätt spänd och drog sig riktigt mycket åt vänster.
 
Sista biten gick helt perfekt, eller, nja,jag red med lite långa stigläder så rumpan gick i sadeln ett par gånger. Popeye var också rätt flåsig, så han höll ett helt underbart lugnt tempo. Men inte konstigt att han var trött, underlaget på den banan är väldigt djupt så han fick kämpa en hel del. Sen saktade vi av och travade ner igen, på en slinga. Ja, det var väl allt. 
Här syns hur vi red, först till överst syns den ca. 800 m långa rakbanan och sen är resten när vi travade. 

Emporia med kompisar!!

Idag åkte jag och 4 kompisar till emporia. När vi gick in på hollister så satt Shams från top modell Sverige där! OMG! :D Sen köpte vi eller dem lite kläder och efter det så åt vi glass jag tog en kulla med hallon och en med choklad! :)

Glömde skriva om galoppen!

På galoppen i måndags så var vi faktiskt bara två elever Jag och en till då såklart. ;) Det var jättefint väder så vi red ut vi hade kunnat rida på stora banan (för den har äntligen öppnats igen) men det fick vi inte för alla riktiga jockeysar tränar sina hästar nu som galningar nu när banan öppnas. Så vi red på ascotten och det var nog den bästa ute lektionen på denna terminen. Jag hade Fairy och den andra tjejen Hade Wonder Girl! :) Fairy den bruna och Wonder den vita!

Ridningen igår

Var som vartenda onsdag på Vasaholm och red lektion. Igår red jag Jagaar, en rätt ung arab som försökte döda mig i boxen. När jag skulle sätta på hon grimman högg han tag i min tumme så den blev lite svullen. Känns som om att den är mer svullen idag... Sen när jag skulle rykta honom gick han runt och vände rumpan till mig även om han var uppbunden. Blev en hel del hopp åt sidan. Och till sist när Alma (almaoniki.blogg.se) skulle hjälpa mig att ta ner hans sadel, då den är väldigt högt upp. Jadu, "först så gör man såhär och såhär och sen kastar man" Jag bara "va?" och sen fick jag en stor tung sadel på hakan, blev en bula :/.
 
 
 
Jag och Jagaar på min första lektion på Vasaholm. 
Sen när jag satt upp så gick han som vanligt runt så att jag fick be om hjälp. När vi skrittade fram på uteridbanan så var där en knattegrupp i ridhuset och där var en som kollade ut över sargen då stora dörren var öppen. Och då kastade Jagaar sig åt sidan, men jag höll mig kvar utan några större problem. Sen skulle vi ute en liten tur i skogen och ska man ut i den skogen så måste man gå förbi en massa bommar, hinderstöd och sånt och det var ju det läskigaste som fanns. Så mitt i en rätt brant, men kort, sandad backe kastade han sig upp i luften och jag glömde ju bort allt vad fältsits heter. Resten av turen gick bra. När vi kom in i ridhuset red vi dressyr, som gick helt okej, galoppfattningarna kunde ha varit bättre man annars är jag nöjd. Sen på slutet så hoppade vi ett litet hinder som stod på medellinjen, första språnget blev rätt stort men andra gången blev det mycket bättre. Sen hoppade vi ett till litet hinder på snedden. Allstå att vi skulle hoppa snett över det. Och det gick riktigt bra, är riktigt nöjd. 
 
När vi precis hade börjat skritta av gick jag fram till min ridlärare och berättade att jag själv tycker att jag inte ger nog med eftergift över hinder... det kan ses mycket tydligt på bilder...

Eller ja, har rätt dålig följsamhet över hinder, men det är typ bara på tävling, med Juniper då han hoppar av typ tio meter innan hinderna. 
Skulle väl tro att man kan klicka så att de blir större. 
 
Så min ridlärare bad mig hoppa över ett litet hinder och jäklar i det, han sköt rygg, jag gav en sån jäkla eftergift samtidigt som jag utropade "nu!" Menade att nu ger jag eftergift med "nu!". Gav nog en jäkla eftergift då jag tänkte på det, och jag hoppas att mina rundor på tävlingarna ska se mycket bättre ut. Eller dom had enog sett bättre ut om jag inte hade envisats med att rida Juniper. 
Just nu ser det ut som ett steeplechase ekipage, Juniper som rusar på som om han hade eld i baken och hoppar av tre meter för tidigt och jag som klamrar mig fast för glatta livet när han hoppar, fast hmmm... vi får ju en bra tid... Tävling den 21 april och då jäklar då kör vi!

Blue and red

Detta är vad jag rider i. 
Horze Classic One4All klubbjacka, 379:- 
 
Goggles 199:-

Ridbyxa Helskodd Star CRW® 549:-

Champion Junior Plus, £45.50 pund

Hjämöverdrag i lycra från £15 pund

Ridväst från three horses, har dock ingen aning om var man kan köpa den... Har letat...

Chaps från myone, finns dock nog inte kvar i sortimentet.
 
Ridskor, ingen aning, bilden föreställer inte ens samma modell som mina...
 

Nu bild!

Har bild nu... och just nu håller vi på att skriva arbeten om konstnärer, eller ja, vi har gjort det i mer än ett halvår nu. Har snart gjort två stycken, vi ska skriva om tre. Här kommer en bild jag tog i vintras. Sträng copyright på den!
       

Four things!

Läste nu att Corre ska flytta till Texas, när?!
 
Farfar är inlagd på sjukhus, igen, senaste gången var i julas. :(

Såg Grand National 2013 igår och jösses, vad jäkla coolt det hade varit att få rida ett sånt lopp, så nu har jag bestämt mig för att inte bara vilja bli slätloppsjockey utan jag vill bli hinderjockey, i England. 
 
Jag ska inte rida idag då pappa är hos farfar och mamma inte kan köra mig då hon har opererat foten... Så nu läser jag spanska...

Texas Baby!

Ja varannat år åker vi till olika delar i USA och förra året var vi i Texas och nu har min famulj bestämt sig.... Vi ska flytta till Texas om ett år!! :D

Lille Prince

ja igår fick jag premiärrida den nya ponnyn på Fiedahl. B-ponny, korsning jättesöt! Fick rida honom idag igen och han var mycket mer avslappnad idag än igår och rör sig såå fiint!! Bästa ponnn ever! (nästan) ;) Kommer bilder när man ser hella honom sen! :)

Bloggar jag följer

Ponnysanning
Skvallerblogg om hästar :)

Elin Rödjare
Lite galopp, hoppning och sånt.
 
Daich
Tjej som fotar en hel del på Täby Galopp, riktigt fina bilder!
 
Alma och Niki
Min ridkompis och hennes kompis blogg.
 
Engelsk galopptränare
Hittade denna på galopp.ifokus.se tror jag. Engelsk galopptränare i Newmarket. Rätt bra med bilder i inläggen.

Högtalare!

E hoss min kusin nu snart ska jag till stallet men just nu lyssnar vi på musik från hennes nya jättecoola högtalare!!

Bedårande liten sak!

Shitas pomfrittas, vad söt! Vet tyvärr inte var bilden kommer ifrån, hittade den på ett hästforum.

gäst blogging!

hejsan mitt namn e vicky o jag älskar cornelia mest av allt! puss på er!

Ledsen som fan!!

Ja nu den 3.e April kl. 20.27 förlorade jag min älskade bebis Bella (min hamster) Hon hade ju brutit benet och nu när allt hade läkt så får hon en stor slags inflammation i ögat så det blir rött, svullet och började blöda lite från det! :( Vi trodde det var fatty eye för det får många dvärghamstrar men detta var något annat ja och hon led ju av det så vi åkte in till veterinären och så fick lilla Bella somna in! :( Men det var ju bäst så om vi skulle låtit det vara skulle hon lida och det kunde gå så långt så att hela ögat kunde ramla ut men som tur var gjorde det inte det!

Apr. 02, 2013

//Matilda

Design, Header och annat!

Ja vad tycker ni e snyggt inom blogg design osv vilken färg tycker ni bäst om och vad har ni för tips till header? Hur och var gör ni era headers om ni har blogg? svara gärna för tänkte fixa lite här men mest på min andra blogg som jag har själv! :)


April, april...

Har inte lurat nån idag, känns sååå tråkigt, vill ju lura nån, men jag vet inte hur... Jag är liksom så lätt att genomskåda också, så det gör ju inte det hela lättare...
//Matilda

Matilda i farten

På bilden ser ni mig i full action på Plastic Wonder, hehe...

RSS 2.0