jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Jägers och regn

Idag var det ponnygalopp på jägersro och tyvärr fick jag inga bilder för jag tog över Olivias jobb med att vara prisutdelare mit i regnet men jaja vad gör man inte för sin älskling! ;) Jag hade såklart ingen jacka utan stog där blöt som fan och frös och efter sista loppet sprang vi in med grejorna i stallet för att sen få saft och kaka. ;) När vi stog där och vänta så såg jag världens sötaste lilla ponny ligga i sin box! ^^ så var ju tvungen att fota! Sen när allt var klart gick jag och juste jag hade en assistent Julia också med mig som hjälpte mig så alla fick rätt priser ;) så när allt var klart gick vi in på coop där dem delade ut gratis roser så vi tog vars en och gick haha! ;) när jag kom hem var det snabbt in i en varm dusch sen skulle man bort! och nu, nu är jag hemma trött som in i så godnatt! <3


Hejdå Jockeymupparna....

Har bestämt mig för att sluta blogga här helt! 
 Kan utlova bra, välskrivna inlägg om allt möjligt. Men nu kommer det till största del säkert vara mycket travhästar. Hjälper ju till i ett travstall. Hoppas att jag får rida lite galoppörer snart, saknar att galoppa....
 
 
 
 

Matilda!?

Vet inte vad som hänt med matilda men hon har skaffat ny egen blogg kommer inte på vad den heter just nu men hon skriver ju mer där än här så vi får se vad det blir av denna om hon fortsätter skriva här om inte så tar jag den själv! ^^ Godnatt! :*
och jo förresten då när jag tittade på galopp på jägers när det nu var så passade jag på att gåbin i vårt stall där vi tränade ja på MCR och hälsade på min tjockis! Fairy! fy fan vad jag kommer sakna att rida henne. :( ♥

Shoppa bikini!

Idag körde jag och mamma överallt för att hitta en kofta till mamma och sen såg jag en fin bikini topp som vi köpte för typ 50 kr men sen hittade jag en annan som var snyggare men det fanns inga byxor och ja så det slutade med att vi sprang från ena affären till andra på entré och sen på burlöv och jag fick två stycken. En nyongrön och en annan med massor olika färger som ni ser på bilden nedan! Den andra kanske ni inte gillar det gjorde inte jag först men sen efter ett tag var den rätt så snygg och lite udda men jaja då passar den ju mig! ;)

Emporia med familj!

Idag åktr jag, mamma, mormor och min syster in till Emporia redan halv 11 och kom hem halv 5. Först så sa vi att vi inte skulle köpabså mycket utan bara titta men det slutade med att jag köpte två enfärgade t-shirts en mint grön och en aprikos plus en ljusrosa kofta från cubos alltihop. Sen gick vi vidare till lindex där jag hittade ett linnea med en stjärnan på men det blev som en tunika till mig ^^ Sen tog vi lunch på jensens (stavning) där vi hade bokat bord kände mig som en riktig kung när jag bara gick förbi den långa kön!! ;)
Sen gick vi vidare så dem andra kunna hitta lite kläder och när dem gjorde det gick jag in på hollister så huttade jag värdens finaste bikini men den passade såklart inte! :(
sen åkte vi hem och nu är jag på väg till stallet så mi ponny får lite mat! ;)



Min väst har kommit!!!

Yey min ljusblåa säkerhetsväst har äntligen kommit!!



fick träffa min bebis idag!

Det gick bara en vecka men saknade henne ändå jättemycket! Undra då hur det ska gå när hon ska på bete! eller jag ska på längre semester! ^^men jaja red henne idag och hon var helt perfekt liye seg för det var ju ganska varmt men bättre det än för pigg så jag blir för varm! ;) så jag red en härlig skritt tur! :)

min kompis första galopplopp!

Igår var jag på jägersro med en kompis från ridlägret. Hon skulle testa på galopp för första gången och vann faktiskt med sötaste Domina! tror det sravas så har bara lite bilder från en film men dem får dugga! ;) Sen när det var prisutdelning kom det en tjej till mig och frågade ifall jag ville testa hennes d-ponny arab i ett lopp och det kan man väl ändå inte säga nej till! ;)



Domina och min kompis!

Dålig på rubriker så vi kör på "Stallet idag"

Japp, jag var i stallet idag igen.
Först så tog jag in Aragon och skrittade en bit på honom. Den envisa köttbullen...
Sen tog jag in Mulle, fina Mulle med sin långa fina man. Ryktade och sen hoppade jag upp. Först skrittade jag ett par varv runt paddocken och sen travade jag ett par varv i paddocken och det gick bra förutom att han var rätt seg. Sen mockade jag i en hage. Och till sist red jag en till häst. Väldigt känslig häst.
 

Stallet idag igen

Var i stallet idag igen. Först tog jag och gick en kort sväng med Aragon sen borstade jag av honom. Sötaste shettisen :) Sen tog jag in två hästar och ryktade dom. Därefter skrittade jag ett par varv på Aragon, är verkligen för stor för att rida så små hästar men jag väger ju inte så mycket så det är inte "skadligt" för hästen. Och jösses vad han var jobbig. Han vägrade gå framåt,envis som en åsna. Så jag fick använa spö. Och då bockade han eller något. Tur att jag hade en "halsrem"... När han hade vägrat gå framåt x antal gånger kom vi på att han kanske skulle gå framåt om han var utanför paddocken. Och det funkade, fast precis när vi hade kommit ut ur paddocken började han skutta runt och så men jag höll mig kvar, hehe, brukar göra det som tur är. Men sen gick det bra, kom ett helt varv runt paddocken :D Sen mockade jag en hage.
Aragon :)
 
 

Hemma från ridläger!

Ja igår kom jag ju hem från mitt ridläger som jag varit på i en vecka uppe i Åhus. Jag tänkte skriva lite kort bara om vad vi gjort under veckan så jag börjar med förstadagen (förra söndagen) Så vi red först ett dressyrpass och sen på eftermiddagen så hade vi rykttävling där jag kom 5.a det förvånar mig faktiskt lite för jag hade en vit häst och det är inte så vanligt att man får pris när man har en vit ponny på sånna tävlingar. men iallafall på måndagen så fortsatte vi med dressyrpasset och sen red vi ut en liten uteritt. Påtisdagen sen så hade vi hoppträning och fy vad My (min ponny) hoppade fint! På etermiddagen den dagen så red vi ut en lite större uteritt. På onsdagen red vi balansövningar och sen barbacka uteritt. På torsdagen delade vi upp oss i fyra lag så red vi ut på typ en tipsrunda mitt lag red först fel för vi var ju ute själva men sen hittade vi rätt igen och då vann vi! :) På fredag morgon sen så hade vi hopptävling och jag kom delad 5.a med en annan tjej vi hade exakt samma tid! ;) På eftermiddagen så hade vi gymkana och vi mitt lag hade vunnit men såklart så var sista grenen avgörande. Men ja sen kom lördagen och då kom alla föräldrar så fick dem se en liten uppvisning.

 
 

Jag har fått hästar att ta hand om :)

I förgår kom vår granne in och frågade om jag kanske var intresserad av att hjälpa till i ett stall som de är i ibland. Javisst, cykelavstånd och allt så jag tackade ja och i går var jag där och blev visad hästar och lite sånt. Och idag var jag där. Klockan ett till fem :)
 
Först när jag kom dit så skulle jag ta in stallets shettis och mocka hans hage. När jag var klar ryktade jag honom och sen fick jag följa med och åka med i vagnen när en häst kördes tillsamans med en travare som reds. Rätt skumpigt i traven och det kändes som om att det gick riktigt fort men egentligen så var det typ långsamt.
 
Sen när vi kom tillbaka fick jag rida en stund på travaren som reds innan. Hon var rätt pigg och så fort jag kom upp på hennes rygg kände jag hur konstigt det kändes, helt gigantiska steg! Men det gick väl rätt okej. Sen red jag en häst till. Mulle kallas han och är riktigt mörk och har en helt otrolig man. Riktigt lång och fin. Han var väldigt seg men snäll.
 
Sen när jag kom hem var jag och mamma ute en runda med vovvarna.
Min fine kille i våras <3

Glad Midsommar

Hoppas att ni alla får en trevlig midsommar. Bjuder på en sommarbild :)
Bild från Liams första sommar, stor var han inte den lilla vovvsingen <3
 
 
 
 
 
 

Blue Is The Color

Ännu en bild från idag som jag suttit och "lekt" med. Tillslut blev den såhär.
 
 
 

Dirt is flying

Bläddrade igenom dagens bilder och hittade denna. Den är fräck redan i orginalet men jag ville testa redigera lite "överdrivet" och javisst, jag blev riktigt nöjd.
Gillar ni att jag lägger upp bilder? Eller ska jag skriva mer "vad jag har gjort idag" inlägg?
 
 

Bästa ponnyn på ridlägret! Lilla My!

 

Logga!

Har nu äntligen tagit mig i kragen och gjort tre loggor. Dessa kommer att finnas på mina foton för att ingen ska kunna ta bilderna utan att ge mig nån cred för dom, då detta är något som händer då och då, och det är faktiskt rätt tråkigt då jag har jobbat hårt med bilden, både när jag tog fotot och i redigeringen.
Ger er ett smakprov på "galopploggan"
Har en för hopping och en för andra hästbilder. Imorgon ska jag göra en för de bilder som inte är relaterade till hästar.
Någon som hade velat skriva vad de tycker om loggan? För stor, för liten, för mycket...?
 
 

Inlägg med bilder ikväll

Fick en kommentar om jag inte hade kunnat visa de bilder som jag är mest nöjd med. Javisst, kommer ikväll ;)

Nej, skojade bara... orkar inte, men imorgon, efter att jag har tagit upp galoppbilderna på datorn :)
 

Sol, Sol, Sol!

Sitter på badet och njuter av solen.Syrran har en kompis och vår ena kusin är också med. //Matilda

Galopp på onsdag!

På onsdag drar jag och Anny (från galoppen) till Jägersro och kollar på galopp. Hoppas att det blir många besök dit i sommar :-)
Bild från 12 maj.
 
 

ridläger era bitches!


Lite matte såhär på kvällen

Blev så glad när pappa för nån dag sen kom in från vårt föråd med 4 skivor som jag kunde ha mina bilder på. 700 megabyte, det är ju skitmycket, det finns plats så att det räcker och blir över tänkte jag glatt... Tänkte att jag skulle fixa med det idag. 42,2 gigabyte bilder hade jag visst på datorn, nemas problemas, megabyte är väl mycket större än gigabyte, trodde jag... Började kopiera bilderna och... ERROR! Vadå!? tänkte jag irriterat. 
- Hur många gigabyte får det plats på en megabyte? 
- Inga, svarar pappa. Suck... 1 gigabyte var visst lika med 1024 megabyte.

Så lite matte nu.
Jag har 4 skivor med 700 megabyte.
Det blir 2800 megabyte totalt.
Mina bilder som jag skulle överföra var på 42,2 gigabyte
Det motsvarar 43,008 megabyte.
Och 43,008/700=61,44.
Alltså hade jag behövt ca. 61,5 skivor :S
 
Äsch, nu sparar jag till en Terabyte hårddisk istället. För att 42,2 är lika med 0.041015625 terabytes. Och då blir där plats så att det räcker att blir över. :)
 
Men till något annat nu... Jag är irriterad... Jag vill ha en häst att rida eller iallafall att sköta. Har letat som en idiot i över ett år. Men icke, någon borde det ju finnas, har för mig att det i Sverige finns ca. 2 hästar per invånare. Så svårt ska det väl inte vara?! Någon borde väl ha hjälp, om det så bara handlar om att få den ryktad. Jag älskar att vara med hästarna, men som det ser ut nu så blir detta nog en hästlös sommar. Alla andra däremot...
Jag och den helt underbara ponnyn Starlight förra sommaren. Olivia på galoppen fixade så att jag kunde rida henne :) Det var liksom bara för de med egna hästar.
 

Julia igår!

Igår var jag med bästa Julia efter skolavslutningen. Först gick vi hem till henne och gick ut med Tom hennes hund sen gick vk hem till mig och åt vars en pannkaka. Efter en stund hade hon typ 3% batteri på sin telefon så vi gick hem till henne. När hennes mobil blivit laddad så stack vi till McDonalds vid typ 4 tiden och åt varsin happy meal! Efter det så gick vi ut och lekte på lekplatsen på McDonalds vi var såna gahngsters som åkte med skor och satt där man inte fick! ;)

Tråkigt...

Jag har så jäkla tråkigt, inte en enda sak man kan hitta på förutom att hjälpa till i trädgården.... Syrran tävlar i cykling och bara jag och mamma är hemma.... Detta kommer seriöst att bli det tråkigaste sommarlovet ever.... Som det ser ut nu så blir det väl bara en jäkla massa dagar hemma helt utan något att göra. Hade hellre haft skola... :/ Söker hästar att rida, rätt förgäves...
 
 

Kommer sakna min älskling!

Ja nu när kag ska på ridläger så kommer jag inte träffa min älskling på en hel vecka! Det är helt sjukt! Men aja ska rida hrnne nu in i det sista innan jag åker! ;) Idag skrittade jag långrunda med henne eller ja jag travade vi några uppförsbackar och galopperade i en backe men resten skrittade jag. När jag red så red jag förbi några andra hästhagar och i en av dem var det ett jättegulligt föl! :) Men sen när jag äntligen kom där ifrån för hon blev alldeles till sig precis som om hon sett ett spöke! ^^ så gick hon jättelungt och fint hela vägen hem och det brukar hon inte. Hon brukar hoppa runt som en galen känguru.. När jag kom till stallet släppte jag ut henne i en av dem små hagarna så hon kunde äta sin mat medans jag borstade! :) Sen blev hon fotomodell! ;)

konsert!

Juap idag hade vi konsert på skolan och imorgon ska vi ha typ klassensdag eller nåt så vi ska iväg till tekniska museet och sen på fredag då slutar vi äntligen! ;) sen är jag hemma en dag. Då på söndagen åker jag upp på ridläger i åhus i en vecka! :D längtar!! känns typ som igår att man satt och längtade när det var såhär 146 dagar kvar man bara yeey det är snart och nu, nu e det bara 4 dagar kvar!!!!

Skolavslutning

Slutar idag, så jäkla skönt! Vad gör jag i sommar då? Jag har ingen aning....//Matilda

Fler bilder från igår!

 
 

C- eller D-ponny sökes

Undrar om någon snäll ponnyägare vill ha sin C- eller D-ponny tävlad i galopp? I Skåne är det,det gäller. Kan inte ha foderhäst eller liknande men beroende på var ponnyn finns kan jag möjligtvis bli medryttare också. Hör gärna av er till: [email protected]

Galoppen idag

Idag hade vi ett lopp som avslutning på denna terminen. Jag red Popeye, fina Popeye. Först skulle vi ha ridit på Ascotten men det blev som tur var stora banan :)
Först så travade och galopperade vi till där vi skulle starta. Sen gick vi på volten ett par varv innan vi ställde upp och red iväg. Tyvärr hamnade Popeye och jag en bit bakom när vi ställde upp så vi kom lite efter. Men vi tog igen de där extra meterna rätt snabbt. Jag tog det rätt lugnt fram till upploppets början där jag släppte på lite och lät honom öka lite. Sen efter ett tag kröp jag ihop och tryckte på så att han ökade ännu mer, han förstod direkt. Vi kom 3a av 4 personer, men jag är riktigt nöjd. Det gick kontrollerat och det kändes riktigt bra. 
Detta var sista galopplektionen för mig, usch vad jag kommer att sakna allt. Var nästan gråtfärdig när jag gick ut till bilen.
Efter loppet
Full fart
Snackar med Corre innan loppet
 

Idrottsdag -_-

Har nu idrottsdag, basket heeeela dagen -_-, yay... så tråkigt och jag är skitdålig på det.Ikväll slutar galoppen, usch, kommer att sakna det. Ska se om jag kanske kan rida lite i vecka, så vi får se :)

Gymkana och grillning!

Har tyvärr inga bilder men jaja. Idag hadr vi lite avslutning på Fiedahl för oss som leder knattarna. Mitt lag var bäst så vi vann såklart! vi var 8 i varje lagg med tre hästar i varje lagg och vi var två lagg. Jag var i lagg ett. Inte så intressant men vem bryr sig! ;) Vi hade 5 olika grenar. Första grenen var slalom dit och tillbaka i valfritt tempo (den vann vi) srn var det trav upp och slalom tillbaka i skritt (den vann vi) sen bytade vi hästar och då komm dem svårare grenarna. Då skulle vi ha en potatis på en sked och hålla den i handen när man rider valfritt tempo upp och ner ner men om man tappar den så får man sitta av och vi red ju barbacka så då fick någon springa och kasta upp. (den vann vi inte) Sen för att det andra laget skulle få en chans att komma ifatt så körde vi slalom valfritt tempo upp och samma tillbaka (den vann vi) så dem kom inte ifatt utan nu stog det 3, 1till oss. Nu kom sista grenen vatten och mjöl... Först skulle man bita av en bit från ett äpple som låg i en hink med vatten sen skulle man leta upp en sockerbit som låg i en talrik mjöl så hela huvudet var täckt av kladdigt mjöl.. MEN VI VANN!! och sista grenen fick man 3 poäng så vi fick 6 poäng och dem 1 haha! Efter gymkanan så grillade vi korv och åt glasd! :)

Vem är hemma?

Jo, Musse! Han är lite piggare men fortfarande inte på topp än, verkligen inte, men ar är som sagt piggare.
Vad gör jag idag då? Inget vad jag vet... Vad vill jag göra då?
*---->RIDA!!!!<----
Hmm... det var nog allt jag kunde komma på.
Bild från 12/5
 

Friday!

Om ni inte redan vet det så är det fredag idag, och det innbär att det för mig bara är 3 dagar kvar i skolan, sen är det sommarlov :D
Bjuder föresten på en film om min hund som jag gjorde igår. 
Hoppas att Musse kan komma hem idag, Mimmi börjar känna sig ensam:(
 
 

Veckans bästa musik!

Så jäkla bra! Hörde den för första gången igår på Radio One (GB kanal) och redan första refrängen var det min nya favoritlåt :)

Musse Pigg sover borta...

Musse vår ena katt fick i söndags vad vi trodde var en öroninflamation. I morse kunde han knappt gå utan att ramla och ögonen hänger inte riktigt med, stackaren. Så idag åkte vi iväg till djursjukhuset med honom och där är han kvar. Då han inte har druckit och ätit som han ska så får han dropp och ska vila upp sig lite, sen ska de undersöka vad som är fel med lilla Musse Pigg. Mimmi går och undrar var hennes brosa är...

Hejdå galoppen

Nej, jag ska inte ge upp galoppen, jag ska bli jockey och så är det bara! :) 
 
Men galopplektionerna ska jag sluta på, tyvärr men för det första är det rätt dyrt och sen känner jag att jag inte lär mig så mycket längre, jag har lärt mig det grundläggande men nu vill jag gå vidare.
 
Men vad ska jag säga, 2,5 år. 2,5 år har jag kommit till Malmö Civila Ryttarförening på fredagar och det senaste halvåret på måndagar. Jag har skrattat och gråtit, jag har flugit både av och med vinden. Jag har varit med om både nya hästar och tyvärr två favorithästars bortgång. Det kommer att kännas jobbigt, bara lämna allt det här. 
Hade jag skrivit allt jag kommer att sakna hade jag kunnat sitta här till 3 inatt, det är så mycket. Men det jag kommer att sakna mest är nog att jag har fått chansen att få rida på Jägersro en gång i veckan, de andra på galoppen och hästarna.
 
Jag har fått en bra bas att bygga på och nu vill jag bygga vidare genom att rida fullblod och tillslut bli jockey.
Förhoppningsvis ska jag få flyga fram på tävlingsbanorna nån gång :)

Uppvisning på galoppen!

Alla som är intresserade av galopp och är från 12/13 år och uppåt får gärna komma till Jägersro nästa måndag den 10/6 kl 17.00-18.00.Vi försöker att vara på stora banan men vid akutfall gör vi det på ascotbanan istället! :)Varmt välkomna!

bästa lektionerna på länge!

Idag gick det så bra så det inte är sant! Först på galoppen var det ingen som stack och alla höll sina platser hela vägen det gick skitbra! :)Vi red på rakan igen. Jag hade Fairy, Matilda red på Popeye, Anny på Chiao, Olivia på Boss och Julia red med idag på Mikado! Det var jättelängesen Julia var med så det var kul att träffa henne! :)Fairy mår nog bra av att få lite motion iallafall sån tunna som hon har till mage! ^^ Man ser kanske inte så mycket på denna bilden men första gångerna hon var med på galoppen var hon så tjock så nästan ingen av våra sadelgjordar passade! ;) Ridningen på Fiedahl gick också supperbra. Efter lektionen känner man sig så stolt och så får man massa beröm så sitter man bara där och ler med skitstort leende och nickar som en fjant! ^^ Men iallafall så hade jag Grace. Vi fick lov att rida barbacka meeen.. eftersom hon nästan bockade av mig förra gången så kändes inte det så bra om jag skulle trillat av som avslutning på terminen lixom! :) Men vi som hade sadel fick hoppa ett litet kryss sen satte hon upp ett till bakom så det blev lixom hinder, galoppsteg, hinder. Hon bara flög så perfekt och jag bara flög med på henne så perfekt och vi bara var så bra tillsammans idag gud vad hon var fin! Det blev ett härligt avslut! :)(bild från vintern men aa)

Spanska!

tittar på en läskig film på spanskan nu! så istället spelar jag Candy Chrush! ;)

Ny header

Ja som ni har sett så är vår header just nu bara på mig men jag håller på att fixa en ny som blir klar imorgon! :) Pappa skulle egentligen ha hjälpt mig att fixa en header som bytar bilder förra helgen men det blev inget så skulle han hjälpa mig denna helgen men det blev inget heller... Men så ni vet att jag håller på att fixa iallafall! :)

Släktträff

Har idag varit på släktträff med familjen. Vi gick först en tipsrunda och sen gjorde vi lite andra saker, blandannat staplade backar, eller vad man nu kan säga. Det gick inte så bra för mig men syrran däremot, hon slog rekord två gånger.
 
 

Fame med kompis

Här är fortsättningen på det andra inlägget för där skrev jag bara om igår så då skriver jag om idag här! :) Jaa vi gick till stallet jag och en annan kompis det tog en halvtimme men vi kom fram ^^ När jag hade hämtat henne i hagen var hon redan jättevarm så jag red bara i en halvtimme för annars skulle hon aldrig klarat det i den värmen. Jag gjorde lite travövningar på volterna och sånt. Sen svampade vi av henne och gick en liten runda med henne så hon torkade.(gammal bild)

damp

ja min mobil dampade lite igår så allt jag skrev försvann så nu har jag sktivit om en lite kortare text om ridningen igår fast i den står den att det var idag ^^

RSS 2.0