jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Älskar påsk!!

Ja igår så fick jag och min lilla syster vars en present vid middagen men innan det så fick vi också gå äggjakt fast där låg bara godis i våra! Men sen på kvällen ja så fick vi mer då fick jag ett par röda ridbyxor från JH kollektionen jag har lixom velat ha dem jätte länge nu ocv änyligenbfick jag dem så nu har jag byxor, tröja, strumpor och en väst!

Glad påsk!

Glad påsk på er alla där ute! Hoppas att dagen har varit bra hitintills :)Imorse fick jag och syrran leta upp våra påskägg själva, har vi typ aldrig fått innan, men det var rätt kul :) I mitt påskägg fick jag en tävlingskavaj som jag har velat ha länge, blev jätteglad när jag tog upp den. Nu är jag påväg in till Malmö för att vi ska fira påsk hos farmor och farfar. 

Glad påsk alla!!

Glad påsk från mig och Matilda! :)

Kom inte på någon rubrik! ;)

ja jag har ju inte skrivit på länge men har mina själ. Min hamster har brutit benet och har varit lite nere för vi skulle kanske låta henne somna men nu håller det på att läka och hon jar precis börjat stödja lite på det igen! :) Man blir så glad när man inser att hon håller på att bli frisk igen! :) här kommer bilder från hennes nya fina glasbur som hon fått låna av sin kompis Pip. (min kompis hamster) Hon får ha den så att hon inte klättrar på saker nu när det läker så fint! :)

Secretariat

Sen jag såg filmen Secretariat för första gången har jag varit helt fascinerad av denna helt otroliga häst, även om jag föddes 9 år efter att han fick lämna jorden. Det som han uträttade är helt fantastiskt och jag tröttnar aldrig på att se honom vinna sina lopp, speciellt Belmont Stakes. För er som inte vet vem Secretariat var så berättar jag det nu.
Secretariat var en galoppör i USA som år 1973 blev den första hästen att vinna Tripple Crown på 25 år. Han satte faktiskt rekord på alla 3 lopp som ingår i Tripple Crown, Kentucky Derby, Preakness Stakes och Belmont Stakes. Ännu är det ingen som har slagit dessa rekord.
 
Belmont Stakes 1973, videon ger mig gåshud, när Secretariat lämnar Sham bakom sig och bara ökar avståndet till dom andra, helt otroligt. Önskar att jag hade kunnat vara där och se det med egna ögon, men en ännu större dröm är att få rida ett lika otroligt lopp så att jag hade vunnit Tripple Crown, på en helt otrolig häst, det hade varit något det!

Piece of pudding

Urusel rubrik, mm... Fast lite kanske den stämmer, iallafall vad gäller engelska... JAG ÄLSKAR ENGELSKA! Men nu blir det andra bullar, norska! (Oj! Först pudding och nu bullar...)
Har suttit och haft en norsk tv-kanal på den senaste timmen, sådär i bakrunden när jag datar. Fattade nu att den var norsk... Har hänt flera gånger innan att jag har suttit och kollat på något engelskt utan text, typ BBC och sånt, och jag har bara fattat allt och inte märkt att där saknades svensk text. Kommer ju inte vara några problem som helst för mig att åka till England och British Racing School som jag vill göra när gymnasiet ligger bakom mig. Slänger in en "gammal" bild på mig och en av galoppisarna på Vasaholm, Money :)
 
         
 

AAoOD2

Jag har grymt tråkigt så kom jag på att man kan tipsa om låtar och sånt, så well...
 
When Can I See You Again?-Owl City
 
Hade kunnat lägga upp låten direkt här i inlägget men vårt internet är skit och just nu ska jag se om jag ska kunna se The Adventurous Adventures Of One Direction 2 som jag inte har hunnit se än för att vårt skit internet är just skit... Aa! Directioner här!
Bildkälla

galoppen

ja matilda skrev ju om allt innan det finns nog inte då mycket att läggabyill utom att när matilda flyger av ser jag Wonder springandes bakom mig så kommer hon ifatt och jag får henne att sakta in men när hon gjort det så tränger hon in mig och fairy in i railen så min fot går mot stacketet pch det låter donk, donk, donk, donk. Det var lite mindre härligt så ser jag Anny på Popeye framför mig och skriker stanna så hon stannar och då stannar Wonder så hoppar Anny av och skulle fånga henne men lyckades inte så jag hoppade av så att Anny kunde hålla min häst så kunde jag fånga Wonder sen gick vi tillbaka och ja då kom Matilda på sin travare haha men det var fel av oss att gå tillbaka med hästarna för vår tränare tyckte att vi skulle fortsätta fram men när jag sa varför vi gjorde så så ville hon inte lyssna så hon skällde ut oss totalt för att vi skrittade på banan. Men om vi hade fortsätt fram så hade kanske Wonder fastnat i tyglarna eller i något annat eller hade hon blivit trött och stannat pch bettat eller något från gräset i kanten eller vänt håll och sprungit åt fel håll så det hade kunnat jända fler saker om vi inte fångat henne men det var ändå fel det vi gjorde så ja man var inte jätteglad när man åkte hem men det är sånt som händer... I think...

Trav på galoppen

Red Wonder Girl idag, på ascotten. Först så gick Mikado och Popeye på banan och efter ett tag gick jag och Corre på. Efter 200 meter fattar vi galopp och Wonder bockar lite försiktigt. När hon lugnat ner sig igen fattar jag galopp igen, efter en bra bit flyger hon upp i ett sånt jäkla bocksprång och lilla jag flyger som en vante över huvudet på henne. Reser mig upp och ser hur hon galopperar vidare, yay!
 
Vad fasiken ska jag göra nu då? Jag har två alternativ. 1) Fortsätta gå och hoppas på att hon stannar så att jag kan få tag på henne. 2) Vända tillbaka till början på banan. Jag väljer alternativ 1 men efter ett tag upptäcker jag hur dum jag hade varit, Wonder bara springer vidare men så ser jag hur hon plötsligt har stannat och verkar bli infångad av Anny och Corre. Just då kommer en travare förbi mig och kusken undrar om jag hade flugit av och om jag ville ha skjuts. Så jag hoppar upp på sidan av vagnen och får åka med till platsen där Wonder är infångad. Jahapp vad gör vi nu då? Som tur var kom Camilla just då och kastade upp oss och så red vi tillbaks. 
 
Snacka om att det finns trevliga och snälla människor. Fast jag kan säga att jag gärna hade slått mig eller nått så att jag inte hade behövt bry mig om vad Wonder gjorde för pinsamt var det. Oj, jösses vad det där låter fel! Självklart hade jag inte velat att något hände med Wonder!

Och dom är iväg!

Nu är det påsklov, yay! *Matilda gör en glädjedans mellan hostningarna* Ikväll galopp som jag skulle tro blir inne... Fast för mig som inte har ridit på över en vecka blir det kanske en bra igångsättning för mig, fast rida ute är ju ändå bäst, lite mer spännande än ridhusvägg, ridhusvägg, ridhusvägg, ridhusvägg, ute är det mer typ, rail, anka, fasan, fåglar, osv, osv... 

Söta Nelso!!

Ja nu lördag, söndag så har jag fått passa en jättesöt jakthund haha han spårade upp samma katt två gånger när vi var ute en gång igår och en gång idag!! lite bilder på honom! trött hund efter kattjakt

licenspapper!!

Jadå nu har vi skickat in alla papper också så nu har jag alkt som behövs för att få tävla!! Har kanske hittat en B-ponny som vo ska testa tävla med men drt är om jon hinner sättad igång innan allt är över får liksom baea tävla kat. B detta året ut sen går det över till kat. C
 

Snart lov...

Snart är det lov för mig också, "bara" 4 timmar, ett stort jäkla spanskaprov, idrott, matte... sen har jag lov... hatar fredagar i skolan...//Matilda (som vill ha lov!)

hej alla!!

nu är det äntligen lov och det är så jävlgt härligt ledig hella 11 dagar omg på köpet så fick jag nya jeans igår och en jeans väst! :) 
finare på men orkade inte ta på dem igen för jag har precis kommit hem från stallet! :)

Glass på So!!! Yey! ♥

Nu har vi so och sen svenska och vi har gjort en sån grej så som belöning ska vi få galss!! De är det ända bra med denna skoldagen!!

Back to hell

Nu är jag rätt tvungen att gå tillbaka till skolan igen, så nu är jag tillbaka... i helvetet!

galoppen igår

igår på galoppen så red vi inne för det var för mycket storm ute. Jag red på min nya favorit Fairy. Det är ett sto ett väldigt tjockt sto! hon har en fux liknande färg och har en stor vit bläs i huvudet. Dem trodde jon var dräktig men antagligen är hon bara tjock! iallafall så fick vi rida lite mer självständigt i uppvärmningen sen var det att galoppera!! :)

fler bilder på mig och James!


älskar min nya jacka!!

Ja som rubriken lyder älskar min nya jacka!!<3

Körning är nog inte min grej!

Ja idag så var jag på min ridskola i Svedala och hjälpte till är där ute lördag,söndag och rider på måndagkvällen idag fick jag först hjälpa till i stallet sen fick jag vara barnvakt till min tränares barn och efter det fick jag och en annan köra den lilla minishettisen, Albin som han heter det gick sådär när vi skulle trava först ville han inte och sen när han väl travade då galopperade han så fick vi sakta av och ja tillsist så gick det men det är nog inte min grej ska satsa på galoppen!!

Sjuklingen...

Fick hög feber i natt så jag fick ju snällt berätta att jag inte kunde komma ut till Vasaholm idag. En väldigt stor risk att det är halsflus det handlar om och då blir det verkligen inget galoppande för mig imorgon, tvivlar också på om jag  ska kunna rida på onsdag heller...

hemma och är sjuk...

Hemma med ont i huvudet, jäkligt trött och kanske feber... hatar det..

Bilder!!

Bilder från licensen och dagen innan när jag skulle provrida ponnyn som jag skulle rida på lisenskursen! :)

Dreams...

En av mina drömmar är, förutom att bli proffsjockey, det är att jag vill få tävla ponnygalopp. Sorgligt nog så har man ingen ponny själv... Men såg nu att i årets Dalava De Olivera så kommer ridskolehästar få "tävla" för sig själva om man nu kan säga så. Tänk om jag hade fått låna favoritponnyn Juniper till det, rätt omöjligt, men drömma kan man. 
Jag och Juniper en lektion som jag fick rida i galoppsadel :)

Skola... :(

Sitter i skolan och har dötråkigt... Längtar tills påsklovet och till sommarlovet. Men det är jättelänge tills dess. Och idag slutar jag klockan halv fyra :( Och sen är det kulturvecka denna veckan, klassen ska inte göra något speciellt förän på torsdag... //Matilda

licens bilder!

Ja min pappa har alla bilderna från licensen så får dem imorgon så ni kan få se dem! ;)

Licensen avklarad!!

Ja igår var det ju meningen att jag skulle skriva pm min dag på jägers för jag var ju faktiskt och tog licens med världens gulligaste ponny! Men iallafall så hann jag inte skriva för jag var så jävla trött när jag kom hem så jag bara slängde mig i sängen och var helt död! ;)

bara Matilda!

Ja som ni märkt så skriver jag ju inte lika mycket som Matilda finns lite olika själ till det för det första så har jag två andra bloggar som jag måste hinna med och sen så har jag ingen dator att skriva på utan måste skriva via mobilen det kan vara lite jobbigt ibland för man kan inte göra dem olika inställningarna som på datorn och lite sånt smått och gott!! ;)

Galoppen idag

Idag red jag Wonder Girl, blev först lite besviken när jag blev tilldelad henne för hon brukar vara sjukt seg inomhus. Hon var rätt seg i början av lektionen, men sen... Hon började galoppera så fort jag bad henne om det så när vi hade galopperat en stund kortade jag stiglädrena en hel del, så jag red rätt kort, men jag kan rida kortare, det gör jag nästa gång XD Sen skulle vi stå upp både i trav och galopp i typ fem-sex varv i varje varv, en långsida i galopp och en i trav, och vi fick inte sätta oss ner en ända gång och det klarade jag väldigt bra, nuddade bara sadeln ett fåtal gånger när vi fattade galopp. Väldigt bra lektion förutom då att hon var seg i början. Sen så hoppade hon till för att hon blev rädd för något, men jag tycker det är rätt kul när hästarn är sådär för då får man ju en jäklig balans. 
 
Imorgon är det skola, skola för första gången på tre veckor :( usch, är verkligen inte sugen på det... men bara två veckor och sen påsklov :).
Wonder Girl och Corre.

Slappardagen!

Idag har jag studiedag, yay! Rätt chill. Har spelat lite x-box och sånt. Ikväll är det galopp, vill helst rida ute, men det kanske är lite kallt för det... Menmen... rider vi inne vill jag ha Mikado men rider vi ute är jag sugen på Wonder Girl.
 
Längtar tills vi kan rida här!
 

Dåligt väder idag

Vaknade och kollade ut, snön faller ner, yay! Tycker synd om alla er som är på Jägersro idag, fast, hmpf... jag VILL vara där NU och rida! Förvisso ska jag ju dit och rida imorgon... Men jag vill rida NU! :( Men nu får vi se vad som händer i vår. Har kanske en häst att vara med på ridhästgalopperna med+ att jag kanske ska få tävla på Klampenborg, så vi får se.
//Matilda

On our way!! :D

Nu är vi påväg!!

Let´s go!

Nu har jag börjat träna, och nu har jag upptäckt vilken dålig kondis jag har. Har börjat lite smått med sittups, plankan, armhävningar och sånt... Men, men kan man inte rida alltid får man väl träna såhär!
 
Hade ju också velat vara med på jägersro imorgon, men inte en människa har en ponny/häst att låna ut. Men det positiva är att jag kanske har hittat en häst så att jag kan vara med på ridhästgaloppen i vår. Men men, allt kan man inte vara med på om man är för lång och för tung... Men ni ska få se!

Musiktips

Tänkte dela med mig av mina favoritlåtar.
 
 

Då drar vi till Ängelholm!

Ja som rubriken låter så ska jag snart till Ängelholm för att prova en ponny inför galopplicensen imorgon ska bli jättekul. Han heter James Bond och är guldfärgad mer vet jag inte om honom hihi ska bli spännande att se honom IRL har bara sett honom på bild. Här är en fin liten julbild på sötnosen jag ska få rida :)

Oh Crap...

Engelsk rubrik igen, men jag älskar engelska, ett av favoritämnena i skolan och jag vill faktiskt åka till British Racing School när jag blir äldre, så då är ju engelska rätt bra att kunna. Men till inlägget nu.
 
Jag bloggar mycket från mobilen, och sen gör jag så att jag sätter min namnskylt i inlägget när jag kommer hem. Men nu har blogg.se appen fått för sig att alla inlägg jag skriver måste vara centrerade, rätt störigt då min namnskylt hamnar fel då... Så från och med nu så skriver jag bara "//Matilda" efter mina inlägg från mobilen, så att ni vet. 

Look what I got!

Idag köpte jag en grimma, röd och blå med tillhörande grimskaft och flywell, yay! Och sen fick jag en pressent, eller ja, tre pressenter för att jag hade praoat :) 
Strumpor som jag fick.
Sen fick jag en man och svansborste och en berlock i form av en hund. Kommer att sakna att praoa så mycket, så jobbigt att komma tillbaka till skolan nu efter att ha umgåtts med trevliga personer. 
//Matilda

Bild Boomb på Matilda!


Bild Boomb på Mig och lite Matilda!

g! 
 lite
M

I'm Gonna Show You How Great I Am

Video gjord av mig och många av klippen är på mig själv.

Sista dagen imorgon :(

Imorgon är sista dagen på praon :( Vill verkligen inte tillbaka till skolan! But thats life....

Fame idag!

nu bär det av till Fame min sköthäst eller vad man ska kalla det jag tar hand om henne och rider henne och detta är nog allra första gången jag rider ut på henne själv idag tror jag. jag har alltid haft med mig kompis till henne när jag skulle rida men inte idag hihi jag har även räknat ut att det var 13 månader och 10 dagar sen jag red Fame för allra första gången! jag har haft min 30 åriga sötnos i ett år och en månad och tio dagar!!

Mot Malmö

Nu sitter jag på bussen påväg till Malmö och min helt underbar praoplats på horze. Klockan 17.04 bär det av till Svedala, för då ska jag sova över hos mormor, skönt med lite "semester". Lillasyrran blir nämligen opererad idag så det finns en rätt stor risk att jag inte hade kommit hem så då blir det bättre om jag är hos mormor.

Stallet nudå!

Nu drar jag till vasaholm, på dagens lektion ska vi gymnastikhoppa och jag ska rida underbara och fina Juniper.Jag och Juniper på en tävling i höstas.//Matilda (som ska fixa namnskylt)

Hejsan Cornelia här!

Ja jag är då Cornelia och är 99.a. Jag har ridit i 5 år på Fiedahl i hyltarp och 1,5 år på jägersro tillsammans med Matilda. Jag har en hamster som heter Bella det är en liten djärjhamster. Ja finns väl ite mycket mer att skriva om mig men om ni undrar mer om mig eller Matilda så är det bara att fråga på! 
 

Matilda

Mitt namn är Matilda Sjöholm, född -98. Jag har ridit i 12 år(!) Varav dom senast 2 åren på Dalby Rf och på galoppskolan på Jägersro. Just nu rider jag även ett underbart gäng galoppörer då och då och min dröm är att bli jockey. Hemma har jag ett helt gäng underbara hundar, katter, en fågel och en kanin och ett par fiskar. Den ena av hundarna är min egna whippet, Milton och den ena katten är också min, Mimmi. Ja det var nog vad jag kunde komma på nu. Antar att Corre snart också presenterar sig snart.

RSS 2.0