jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Fame idag och igår!

Igår så red jag Fame och min kompis följde med mig det gick jättebra tills vi tog fram två bommar som jag skulle trava över. Jag satte dem som ett V så när man vänder snettigenom rider man lixom över dem. Men ja när vi tog fram dem så blev hon lite stirrig.. hon trodde antagligen att vi skulle hoppa så när jag ridit klart så hade hon fortfarande massor av energi så vi satte upp ett minikrys på typ 20 cm så hoppade jag det en gång med henne och man kände skillnad på henne för hon var jättenöjd med sig själv och lyssnade på mig lite bättre. Men sen kom vi till avskritningen och när jag hade ett varv kvar sådär så satte jag mig i damsadel och precis när jag tänker vända in för att hoppa av så bara flyger hon iväg åt andra hållet och innan hon gör drt så tänkte jag ju hoppa av så hon föyger åt ett håll och jag gjorde magplask i marken samtidigt som jag sjunger " i belive i can fly..." lite kul där.. ;) ja ni får reda på vad jag gjorde idag i nästa inlägg för annars blir det så mycket i ett inlägg! :)

Fy f*n

Klippet innehåller rätt hemskaa klipp, så det ses på egen risk. 
Har verkligen inget emot galopp, det älskar jag ju, men det här, usch... För er som inte vill se klippet eller inte förstår vad som sägs så kan jag säga att det handlar om en sorts "försäljning" av galoppörer i USA där hästarna tvingas springa fortare än vad de någonsin kommer att göra, detta på att många av hästarna är åringar orsakar hemska skador... usch... 

I´m back

Halloj alla! Har ju inte bloggat på 3(?) veckor...men nu kör jag igen. Har dom senaste tre lektionerna på vasaholm ridit Ranja, en pigg, stark och väldigt söt ponny. Vi skulle ha tävlat förra helgen, men tävlingen ställdes in :( Igår var det avslutning på Vasaholm, jag red Ranja och vi red ett varv runt den stora galoppbanan i grupp. Det gick rätt okej, Ranja var rätt pigg och hästen framför oss rev upp en jäkla massa grus så att Ranja fick det i ansiktet, stackaren... Men sen började Juniper som låg bakom oss att bocka (why...?) Han bockar ju typ aldrig... Så det blev lite kaos.
Sen när vi kom av banan fick vi en och en rida vars två varv runt den liiiiiilla galoppbanan. Och det gick skitbra, hon var väldigt pigg första varvet så då jobbade jag på att hålla in henneoch det gick superbra. Sen andra varvet släppte jag på lite och det gick också bra. 

Galoppen på Mynta

Idag på galoppen red jag Mynta en brun/fux som är väldigt lik Fairy. Olivia red på Felix, Anny red på Popeye och vår tränare red med på Mikado. Vi red på rakan, först Felix sen jag och Mynta sen kom Popeye och sist Mikado. Mynta försökte hela tiden springa förbi Felix men hon lyckades aldrig för då styrde jag in henne i Felix rumpa istället ^^ Men iallafall när vi galopperat och skulle trava tillbaka så gick det lite för fort och vår tränare sa till oss att sakta in så då gjorde vi det men den idén gillade inte Mynta.. Hon stannade och började bocka och jag lutade ju mig bak och tog lite i tyglarna men mer orkade jag inte så min första tanke var "okej ny flyger jag av" men när jag slutade kämpa emot så slutadr hon att bocka så det var precis som om hon tyckte det böev tråkigt när jag inte kämpade mot henne.

Bilder av mig!

Om ni vill ha en så är det bara att komentera! ^^ Vissa har jag inte gjort så noga för dem är till mig själv! ^^

Min dag med underbara Nejja!

Jappsi som ni alla vet så har Matilda tagit en paus så tänkte byta header medans hon inte bloggar här. Är det någon som har några fina tips så bara skriv på i kommentarerna! ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓Aa det var nog allt eller juste min dag kanske ni vill veta lite mer om..Alt började för länge sedan.. Ne vi kör den korta versionen. Jag var med Nejja idag. Hon hade aldrig varit hos mig innan så jag visade henne runt och sen satt vi och pratade lite och åt såklart. Efter vi ätit tittade vi lite på tv, eller ja samtidigt som vi åt också! ;) men iallafall.. efter det gick vi in på mitt rum för att plugga för ja jag har ju spanska till imorgon och hon har franska! :) så vi jobbade i typ sådär två minutet sen började vi prata igen om alltmöjligt. Efter en stund satte jag mig brevid henne istället för hon skulle vissa mig ett par skor/klänning och då plingade det i telefonen.. det var hennes kille så jag tpg såklart telefonen pch började skriva med honom. Sen skrev han något som var jättekul så jag skrattade så mycket så jag ramlade ner från sängen och slog huvudet i golvet så skulle Nejja såklart spela in allt och skicka det till honom men vafan gör det egentligen jag skämer typ ut mig varje dag i skolan när jag e med Nejja och honom så aa.. Min dag var lite granne wild and crazy! ;)ja juste sen nu ikväll så tittade jag på ety program så kom denna tanten upp det än mormor/farmor till en flicka dom varit kidnappad i 10 år av en 52 årig man så ni kan ju tänka er själva vad han gjort... men även om det är en jättehemsk grej så kan man inte ta det på alvar när den där kommer upp på tv och man får reda på att det är en tant!!!! hahahahahaha! ^^

Tar en paus här

Har av olika anledningar bestämt mig för att ta en liten paus här och blogga mer på min egna blogg: Matildaphoto.blogg.se//Matilda

plugga spanska! :(

Ja på fredag är der spanskprov så är nog dags att börja plugga.. ^^så aa.. får väl få lite gott först så man inte somnar! ;)

Ridlektionen på Fiedahl igår!

Igår efter Galoppen åkte jag som alltid till BK och sen vidare till Fiedahl där jag red Grace. Det gick precis lika bra som på galoppen. :) Men iallafall så hoppade vi bana och gick bra förutom att jag måste komma ihåg vilket som är vänster och höger! ;) Men innan vi började hoppa, alltså när vi värmde upp så släppte dem ut alla stona i en ny hage så dem kom ju galopperandes så Grace blev lite tokig plus att det körde en lastbil fram och tillbaka på gården så hon var väldigt spänd då. Men som sagt när hon hade lungnat sig gick det bra! :)

Galoppen igår!

igår så red vi ju galopp och Matilda kom ändå så hon tog min häst! :( skulle ha haft Popeye men när jag sa att Matilda slulle komma så då fick hon Popeye och jag fick Mynta istället men det var bra för Mynta var jättefin. Vi red på rakan. Vår tränare red med på Mikado, Anny red på Chao (stavning), Matilda red på Popeye som sagt, jag red på Mynta och Olivia red på Boss. När vi gick ut på rakan pch skulle börja galoppera så började Boss bocka och Popeye och Chao stack efter Mikado men jag försökte vara kvar hoss Olivia så att inte Boss skulle flippa ut helt! ;) Det gick jättebra tills Mynta tyckte att hon hade kommit för långt bak då kunde jag inte hålla henne så då sprang hon ifatt dem andra. Men annars var jag jättenöjd! :)

Ingen galopp idag...

För mig blir det ingen galopp ikväll. Synd, men det går jag leva med. Får väl sitta hemma och plugga spanska... sen data och läsaHästen på bilden är b-ponnyn Ranja som jag red i onsdags... jadu, det skriver jag om sen.

B-ponny till galopp

Söker b-ponny att tävla galopp med. Om det är någon som vet något eller har någon så snälla komentera eller maila [email protected] Jag kan bara tävla b-ponnys året ut sen är jag för gammal så hade hoppats på något snabbt svar. :) Har ridit galopp nu i två år och ridit har jag gjort i fem år nu. Har inget stort krav vad det ska vara för ponny bara den inte är för busig. Det går bra med lite busig men inte för mycket! ;) Hör gärna av er för mer info om tävlingar eller mig! :)

gäst blogging! ♥♥

hejsan allihopa! jag är Cornelias bästa vän och jag älskar henne massor! btw så heter jag Victoria latifi! peaaacee ♥♥♥

Galoppen i måndags

I mådags på galoppen blev det årspremiär för stora banan, härligt! Jag red Popeye igen, ska fråga om jag inte kan rida nån annan häst nästa vecka, Popeye är ju så snäll och jag vill ha lite mer utmaning, även om jag kanske får mig en flygtur... Första varvet fes Mikado iväg så att både Popeye och Fairy drog iväg en liten bit men sen fick vi kontroll på dom efter en kort bit. Andra varvet fick vår tränare sitta upp på Mikado för att visa honom att det inte är okej att sticka iväg. Så jag och Corre travade med ett varv och sen på upploppet fattade vi galopp och det gick bra. Ja det var nog allt värt att säga.
 
Ikväll är det ridning på Vasahol, yay! Och på måndag kommer jag nog inte till galoppen då mamma ska till Irland då. 
Delar med mig av en bild från i söndags när jag och Alma var på Jägersro. 

Galopp!

Sitter på Burger King med Alma efter en dag på Jägersro. Kan berätta mer ikväll, men kan säga en sak, en vasaholmhäst vann! Trevligt!Fotade från systemkameran så det är därför det ser fult ut.//Matilda

Till Jägersro idag då!

Hellu! Idag ska jag och min kompis Alma till Jägersro och kolla på galopp, yay! Ska bli roligt. 
Fotat av mig! Ska fota idag också :) Så ni får nog lite bilder att kolla på sen.

Tjejkväll!

Igår var jag, Amanda, Emelie och Nanny på en tjejkväll på gamla brandstationen. Man betalade 50 kr inträde sen fick man naglar och hår fixat och blrv sminkade. :) Det var faktiskt mycket kul! Jag fixade först mina naglar sen hår som tog överlänge sen smink och det var första gången i hela mitt öiv som jag hade eyeliner på mig haha låter kanske konstigt men ja it's true! :D

Foto!

Idag var jag med Alicia Thea och Emelie efter jag hade varit i stallet! Vi tog massa foton och sen gick vi till en lekplats tyvärr har Emelie bilderna på sin kamera men jag fock några på Alicia och Thea! :)

blä!!

i måndags efter galoppen red jag Danny och det är kanske lite sent att skriva det nu men men.. Det gick inte alls bra och orkar inte skriva varför men han körde upp huvudet och lyssnade inte alls på mig så sa min tränarr till mig att brädda händerna pch krama i tyglarna men fan heller drt gick ju inte bättre för de. nä det blev bara piss av hela lektionen och jag var helt slut efter galoppen som gick super! red min älskade Fairy bästa tjokisen ever! ;)

Galoppen i måndags och ridningen idag

På galoppen i måndags gick det supebra, vi red på ascotbanan, förvisso var hästarna rätt sega i början men efter en bit gick det lite fortare.
Idag på ridningen red jag Juniper och vi hoppade och gick över bommar, rätt kul att få göra något sånt någon gång. Gick riktigt bra är riktigt nöjd. 
Bild från förra veckan, ni kan väl hålla med om att jag inte har särskilt snygga miner när jag rider. 

Idrottsdag...

Idag har vi idrottsdag. Ska ta det lugnt så att jag orkar rida i kväll då jag är förkyld, cyklade igår så det gör inte det hela bättre. Vi ska börja med höjdhopp och det är rätt okej, men sen, 60 m, längdhopp, kulstötning och en kilometer löpning, jippie... nepp...//Matilda

Min dag idag!!

Först på morgonen började skolan med slöjd där jag gör en jockey dress det kommer bild sen den är guld och svart med en stjärna bak och en fram på rygg och mage! :) Srn fortsatte skolan tråkigt som vanligt men så jävla härligt väder!! efter skolan följde jag med Amanda och Linn hem till Amanda så tog dem på sina skolavslutnings klänning så fotade jag och om ni vill se hur bilderna blev så gå in på:www.nattstad.se/thatwedo.seEfter det åkte jag till stallet och red bästa ponnyn. Har inte varit hoss henne på en och en halv vecka tror jag så ja hon var lite pigg! ;) Hon till och med bockade! hon är typ 90 människoår och 30 hästår och beter sig som en 8 åring haha ;) efter det var det hem och duscha sen äta och nu käka choklad! yey!! :)

Ridit idag igen :)

Var i stallet halv tio idag, gött! Jag red Garre som igår och vi red ut en sväng i skritt och trav, riktigt fint väder hade vi idag också :) Märktes inte alls att han hade fått galoppa igår, pigg som bara den var han. Imorgon är det galopp igen, yay!
Hoppas på stora banan och att vi får öka lite. På bilden är det jag och Mikado för typ 2 år sen. 

Tack!!

Tack alla som har besökt bloggen idag, detta är verkligen besöksrekord :) Fortsätt gärna att följa bloggen :)
 
 

Ridit fort! :)

Dagen har hitintills varit helt underbar. Började dagen med att hoppa upp på cykeln och cyklade till Vasaholm, och det är en bit dit, fixade det på under en halvtimme, förra gången tog det över en timme...
Första turen red jag Sessan, en ridskolehäst och då skrittade och travade vi bara ut. Nästa tur red jag Gagarin, en riktig galoppör på jag tror det är 3 år.
 
Först så travade vi fram på en liten galoppbana. Och först så busade han lite så att jag tappade ena stigbygeln men jag höll mig kvar. Sen busade han igen och jag var tvärsäker på att jag skulle flyga av då jag hade tappat båda stigbyglarna. Men sen slutade han och galopperade ett halvt varv med mig utan stigbyglar innan jag fick stopp på honom. Fick sen höra att jag har riktigt bra balans, sånt gillar jag att höra.
 
Sen red vi ut på banan och fattade galopp. Jäklar vad fort det gick, helt underbart, tårarna rann av fartvinden och gud vad härligt och häftigt det kändes, att bara flyga fram i galopp på en så stor och musklad häst. Sen tog banan slut och vi saktade av. Och jag sa att jag aldrig har ridit fort, och fick som svar att det kunde gå myyyycket snabbare. Shit vad fräckt.
Andra varvet gick lite långsammare men även det var riktigt snabbt enligt mig. Och Garre var knappt trött när vi red hem sen. Detta måste jag få göra igen för det var jätteroligt! Sen fick jag beröm för att jag tog det lugnt även om det gick fort och för att jag gjorde andra saker bra, snacka om att man blir glad för det, detta var ju liksom ändå bara första gången jag galopperade en riktigt galoppör ute.
Föresten så tipsade jag om en serie på ponnysanning.se och gissa vem som blev länkade, jo jockeymupparna! Kul!
Fina Garre i hagen, rätt nöjd efter att ha fått springa lite. 
 
 

Nu satsar jag allt på galoppen!

Just nu gör jag allt för att få tävla i ponnygalopp jag trodde jag hade hittat en perfekt ponny eller ja jag har ridit på henne innan och hon har eller är fortfarande min favorit bebi men så slutade hon gå på ridskolan antagligen för att hon inte trivdes så då börjde hon sparkas och bitas och ja var väldigt jobbig att hantera. Men så frågade pappa ifall jag fick tävla henne, för hon har ju visat att hon e snabb ;) men så sa min tränare att hon skulle prata med sin mamma som också sköter stall och hästarna där och tänka på saken. Men det blev inget med det. :( Men iallafall så sa hon att jag kanske skulle få tävla en jättegullig svart ponny fast jag tror inte det kommer bli något det heller så om ni har någon b-ponny att låna ut till ponnygalopp så komentera jättegärna! För nu är jag nästan desperat efter en ponny asså! ^^
Det är Dana på bilden och det var hon jag skrev om först! :)
 
 
 

Passa hamstrar!

Japp igår åkte min och kompis till norge med sin pappa, syster och typ låtsasmamma så dem kom och lämnade deras hamstrar, ja jag tänkte skriva små hamstrar men dem är INTE så små precis! ;) Det är en svart som heter Smulan det är min kompis hamster och den andra är vit och svart fläckig som heter Lilli och det är min systers kompis hamster. Båda är jättesöta det kommer kanske bild på dem från min mobil sen! ;)

Ridningen igår, på Vasaholm.

Igår var det ridning på vasaholm, vi hoppade relaterade avstånd på böjt spår, och det är svååårt med Juniper som bara springer och vägrar sakta ner, bara lite. Men på slutet gick det bra. Här är en liten film med bilder och klipp från lektionen. 
 
 

Galoppen i måndags

I måndags var det ju som vanligt galopp, what else!
Jag red Popeye, Corre red Fairy och Annie red Wonder och vi red på rakan. Och som förra gången vägrade hästarna gå framåt. Men vi hade spön denna gången så lite bättre gick det, förutom att Wonder nästan sparkade på mitt ben för hon tvärstannade framför mig och blev rädd eller något när jag och Popeye dök upp. Usch, det var lite obehagligt och Fairy stegrade sig och så. Men tillslut, pust, blev det trav farmåt och sen galopp.
 
Efter bara ett par galoppsprång ropade Corre att vi skulle stanna, då hade hon flugit av. Men vi fortsatte rida då det är mycket säkrare, vår tränare säger hela tiden att man alltid ska fortsätta framåt. Efter att har ridit nästan hela vägen upp kom Fairy springade. Jag blev jätteförvånad då jag trodde Corre hade tagit henne. Sen saktade vi av när vi hade kommit upp till slutet av banan. Och jag försökte se om jag kanske kunde få tag i Fairys tyglar, men jag gav upp rätt snabbt då vi för det första såg att hon snällt gick efter oss och när Popeye nästan blev lite sur på henne. Så vi skrittade en bit och höll henne under uppsikt. Men sen tog det stopp. Fairy stannade och började äta gräs så att hennes tyglar gled ner och hon fick dom om benen. Snabbt hoppade jag av och knäppte upp dom och sen kom Carro (vår tränares "vikarie") och Corre och så blev vi uppkastade igen.
 
Sen travade vi tre varv runt lilla travbanan inne på stallbacken. Vi stod upp en hel del och de två sista varven stod vi och sjöng "Jockeystyle" i kör XD. 
Bild från förra veckan. 

Just a message!

Skriver om galoppen i måndags och ridningen idag, imorgon. Men kan redan nu säga att det blir lite nya bilder :)

Ett smakprov på mig och bästa Juniper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vad jag köpte!

min hjälm min tröja mina strumpor mina chaps mitt godis och ett rep så jag kan göra egna repgrimmor! ;) och allt

Vi börjar med Göteborg!

 Ja som ni vet var vi ju i Göteborg och tittade på horse show. :) Innan det gick vi på mässan och viträffade först Tobbe Larsson efter det kom Nellie Berntsson så vi fick deras autograf! Sen gick vi vidare och hittade en galoppshop och hittade en jättebilig galopphjälm och massa fina säkerhetsvästar. :) Sen var det dags för showen och fy fan vad alla skrek!! Speciellt när det kom en från Sverige visst jag skreklite grann när Sverige låg etta men inte hella tiden som dem som satt bakom mig asså jag skojar inte jag blev fan döv! Men iallafall så när allt var slut åkte vi till vårt hotell  och ja juste på mässan så köpte jag och min syster vars en bok från Pia Hagmar och hon signerade den kanske inte så stort men det var lite kul för jag har bara massa gamla hästböcker från henne så ja! ;)  Men ja sen när vi vaknade nästa dag så gick vi ner, åt frukost tänk er gratis färdiglagad hotell frukost eller ja gratis och gratis men det ingick. Efter frukost var det att dra till Ullared! Där köpte jag en ny ridtrjöja, ett par strumpor som matchar till mina röda ridbyxor och till sist chaps till galoppen inte jättefina men dem är perfekta till galopp! :)
Bilder kommer för dem är på min mobil! om ni vill se vad jag köpte äns! :)

Hejsan!

Ja som ni vet har jag inte skrivit på jätte länge, varför? det vet jag faktiskt inte jag har bara inte haft någon ork till att skriva. Men nu skriver jag om allt jag skriver inte allt här för det blir så mycket så jag delar upp det i olika inlägg ;)
Men jaja! :)

RSS 2.0