jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Stallet, utelåst och ensam kväll!

I morse red jag Fonzie igen. Hans galopp, asså man bara dör! Man bara sitter där och bara följer med helt man behöver typ inte göra någonting! ;)
Men iallafall efter alla knattelektioner åt vi som vanligt mackor och sånt + pepparkakor! ^^ När vi ätit upp kom Emelies pappa och hämtade oss och lämnade mig hemma.
När jag stod vid dörren var det i gen som öppnade och det var låst både uppe och nere. Det är ett ganska stort tecken på att ingen var hemma. Såklart hade dem inte sagt något om att dem skulle iväg så jag hade inga nycklar.. Men vi har våra utestolar kvar eller två såna stora "solstolar" så där satt jag på baksidan i trädgården! Ganska skönt ändå! :p Men efter ca 20 minuter kom dem hem och öppnade dörren!
När vi kommit in och jag hade bytat om och tittat lite på tv så körde pappa och jag för att köpa McDonald's för dem skulle till mormor men jag orkade inte följa med så jag fick en filmkväll med mig själv, godiset och popcornen! :D
 

Härlig dag!

Idag har varit en sån bra dag i skoöan sen när jag kom hrm gjorde jag pannkakor! :D
För vi är typ 15 st i klassen för hälften är sjuka! ^^

Nu kommer snart Sofie och hämtar mig så ska jag rida Fame! :)


Matte och varmchoklad!

När jag kom hem så hade min mattebok gått i sönder eller den man skriver i så mamma köpte ett nytt sånt block på väg hem från jobb. Sen hade jag inget att göra så jag skrev av allt i den gamla boken till den nya. Så kag skrev över ca 200 uppgifter sen gjorde jag halva det kapitlet vi är på nu! :) Jag är så duktig för nu kan jag inte skriva alls, varje gång jag tar upp en penna får jag kramp och jag har blåser på alla fingrar typ! ^^

Men då fick det bli en mugg varm choklad så blir allt bra och på kvllen nu hälsade vi på Nina ja för hennes pappa fyllde år idag! Eftersom dem satte upp en sån skylt på vår trädgård så köpte vi polisband och spärrade av hela huset sen satte vi ner vår egna skyllt. Pappa tog bild på det när han var klar för det var typ kl 2 på natten!
;) Men jag lägger upp bild på det imorgon!


Falukorv!

Alla skulle laga och planera en egen rätt på hemkunskapen men man var tvungen att använda falukorv så vi gjorde det i ugnen med äpplen i och hasselbackspotatis till. Melanie fick vegetarisk rätt såklart! :)




Nu kommer vintern...

Bra dag efter skolan! Jag cyklar hem sätter mig i soffan sen ringer mamma och sitter fast på motervägen i Danmark för motorn har stannat. När hon äntligen kom hem och kunde köra mig till stallet så ska jag fylla på vatten och såklart har det frusit!Hatar vintern, eller snön är rolig men resten kan jag klara mig utan! :)

Studs med Danny

Vi red studs idag och jag har Danny.Det gick sådär i början, jag vet inte varför men jag rider alltid med glappande tyglar nu dem senaste veckorna.. Men efter några språng fick jag till det och jag var så nöjd ja riktigt stolt! :D
Det gick jättebra för Emilia också för hon red Kalle för första gången och man såg på henne att hon var jättespännd men hon hoppade ändå två-tre gånger fast inte studs. Kalle är en ganska stor och stark häst så för att inte vara van så gick det bra. Amanda brukar ju rida honom annars och hon känner honom jättebra nu så för henne går det typ alltid bra när hon rider Kalle! ;) Ja det såg bra ut hos alla! :D
Danny var väldigt hungrig och var inte sugen på att vara fotomodell så ni får stå ut med dessa bilderna! ^^

E med Nina!

Jag är hemma hos Nina och vi har precis haft agility med Honey och ätit banantårta! :) Den var jättegod!
Vi har spelat tv spel och nu tittar vi på tv!
Värdens sötaste bebis! ^^



Fame älskar morot!

Jag har ingen bild för hade lite bråttom hem från stallet men när pappa kom hade han morot med sig till Fame så efter hon äyit den var henned läppar helt orangea och blandat med grönt gräs-slem! ^^

Namnsdag!

Idag skulle jag och mamma ha namnsdag men dem har tagit bort mitt namn! :( Men det skiter vi i! ^^ Så jag lagade 3 rätters middag! :)

Till förrätt: Fyllda tomater med bacon och majonnäs med mozzarella över! :)



Till huvudrätt: Yakiniku (japansk kötträtt) med ris.


Till efterrätt: Grillad banan med marshmallows och mangosorbe.




Sen fick jag en loten present av mamma! :) Nagelsmycken! :D


Ut i mörkret!

Hennes ben var inte alls som igår, det var mycket bättre så jag red en liten runda. Det är onte kul att rida själv när det är svart ute mitt på landet där ingen e! ^^ Så jag red inte så långt!
Men reflexer har vi alltid!! :)


Ett prov klart!

Nu är NO provet klart och jag kundr faktiskt alla utom en extra fråga! :D
För två eller tre frågor som han sagt vi skulle kunna som jag inte kunde hade han tagit bort! ^^

Nu ska jag till Fame och hoppas på att hennes bakben är okej! :/ För igår var det lite tjockare och lote varmare än dem andra så hoppas det bara var typ som hon trampat på något eller nåt sånt! ;)

Prov + prov

På torsdag nu och fredag och måndag har vi prov! :(

Nu på torsdag har vi NO i fysik, ljus och ljud som kag suger på!
På fredag har vi engelska med kapitlet Sports, det kan jag lite bättre! ;)
På måndag nästa vecka har vi SO i genus som är så jävla tråkigt att lyssna på! ^^

Inget att skriva!

Jag har inget att skriva om!.. :/Jo vi har en halv idrottsdag imorgon så hela morgonen till 11.30 ska vi spela volleyboll och sen vid 12.30 ska vi ha byttat om, duschat och ätit vi har en timme på oss och då ska alla åttorna byta om samtidigt! :/Ehmm nee tror inte det! Jag cyklar hem och fixar allt hemma istället. Mycket smidigare! :)När jag hoppade in i bilen på väg till ica så var denna låten på radion och jade precis kollat på ett avsnitt av Wildfire ! :p Så jävla rolig humor jag har nu på kvällen asså man dör ju! :D

Red Danny istället för Mynta

Mitt namn stod på Danny istället för Mynta och det var kul för det var jättesuperduper längesedan jag red honom! :) Vi hade bomövningar och ett litet hinder på volten. Det gick faktiskt riktigt bra för nu är jag ju van vid Lilla Mys språng och hur hon är rent allmänt så tog en liten stund att fatta att jag satt på Danny! ^^


Mynta Idag på Fiedahl!

Nu ska jag till stallet eller först ska vi lämna Natalie på hennes gymnastik så måste gå men här är en gammal bild på Mynta!
 

Lunch och Natalies överraskning!

Jag gkorde lunch till mig och Natalie. Det fick bli något lätt. Vi skulle först göra pannkaker men jag orkar inte stå och steka dem så jag friterade minivårullar och lökringar sen kokade vi nudlar till.
När vi ätit upp kom Natalie med en bricka negerbullar som hon helt plötsligt hade bakat! ^^
 

Ännu en dag utan liv!

Nu sitter jag i soffan igen och måste stå ut med min syster som står på huvud och sån i soffan! 
En bra sak med idag är att mitt program kommer ut idag så det ska jag se nu! :)
 

Middag med efterrätt!

Vi åt fläskfilé med hasselbackspotatis, pommes och lökringar. Vi gjorde pommes ifall potatisen inte skulle bli god och för att vi inte hade så många potatisar! ;)
Sen hade vi bernesås och BBQ sås, och såklart sallad. Eller ja bladspenat och gurka men det är lite grönt på tallriken iallafall! :)
Till efterrätt blev det pannacotta men det är inte min bild som jag har lagt ut för vi hade inga bär och ingen i familjen kan äta hallon så hallonsåsen skippade vi.
 

Tråkig Söndag som fan!

Hej på er alla umpfalla lej! 
Jag har absolut inget att göra nu jag har bara suttit i soffan med min dator hela dagen. Kollat på lite avsnitt på Pretty Little Liars och Wildfire kommer ut imorgon så då har jag något att göra imorgon iallafall i 40 minuter! ^^ För imorgon är det ju studiodag så det är långhelg och alla är glada över det utom jag för jag har aldrig något att göra på dem dagarna!
 
Men nu sitter jag och tittar på hästar och hittade en jättefin arabvalack den är ca 2 år lite mer vet ju inte exkt när den föddes med den är jättesöt och den är ca 150 så kan inte ha den i ponnygalopp men om ett år kan jag tävla stora galoppen så då jälar! ^^ 
Det är ett bra pris på den också men problemet är att den är i Polen så det kostar ju att ta hit den.. Om den stått i Skåne hade vi kanske kanske kunnat åka och kolla på den! :D
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=771658
 
 

Efter bio!

Efter vi varit på bio skulle vi hem till gamla kompisar till mamma och pappa. Dem har en liten flicka som är typ 3-4 år tror jag och hon är bara för söt!
Varje gång vi kommer dit så ska hon visa sina grejer i sitt rum och hon visar samma saker varje gång men ändå säger man typ "wow vad fiin!" ^^

Vi åt en jättegod kötfärspaj och till efterrätt vanlig gräddglass med olika typ chokladsås, colasås, nugatsås och saltlakrissås. Lakris var faktiskt jättegod. Nugaten smakade lite som sån där nogger-glass.
Sen hade dem skaffat en kanin, jag kommer inte ihåg vad den heter men det var något med Daisy eller nåt liknande.

Och ja filmen var faktiskt bra blir lite mer "barsliga" filmer när jag tittar med Natalie men tycker ändå dem kan vara roliga. Faktiskt jag som ville se denna isället för det regnar köttbullar 2. Så det fick bli Turbo! :)





bio tajm!

Nu ska vi se bio vi ska titta på Turbo i 3D såklart! :)
Jag och Natalie asså! :)





Red Comet i ridhuset!

Efter skolan åkte jag med Carmina hem så vi kunde lasta hästarna och åka till ridhuset.
Efrer ca 15-20 min fick vi in Billy i transporten och kunde åka! :)
Det gick bra Comet var pigg och framåt efter en stund iallafall! ;)
Nu äter jag chilicheese och kollar på fotboll! ^^ Jag skrattar åt allas efternamn! ;)



Musik imorgon med ny stil!

Varje fredag morgon på elevensval har jag, Emilia, Linnéa, Felicia och Victoria musik. Ja det finns ju fler som har det men vi är en grupp och kag spelar bass, Emilia och Victoria sjunger, Felicia på trummor och Linnéa på piano, så vi ska bara hitta någon på gitarr! :)

Japp nu har jag fixat snedbena igen.
Ja jag har aldrig tyckt mina kläder e fula med jag har alltid bara haft jeans och en tröja.
Om ni tittar in på : www.nattstad.se/AmandaRosvall
så kan ni se hennes kläder. Dem är helt fantastiska och jag kanske inte passar i sånt men jag ska testa iallafall! ^^

När jag kom hem så skulle Natalies kompis precis gå hem så jag värmde bullar i ungen och fixade lite gott till oss! Ibland kan man ju faktiskt vara snäll mot sin syster! :p


Kebab!

Åt kebab igår och tittade på 4 avsnitt av PLL så nu ska jag börja på på sesong 3! :)




Reflexer is the chitt!

Red Fame i mörkret med massor av reflexer och lampa på hjälmen! ^^
När jag skulle in och hämta tränset så hörde jag Beppe lös på gården. Det tog ett tag sen var han på väg in i stallet jah var precis på väg dit för att stänga dörrarna eftersom Fame stod i gången ville jag inte bli översprungen av en häst! ;) Men jag hann inte stänga dörrarna så han sprang rakt in i repet Fame satt fast i och istället för att repet gick av gick hela grimman sönder! :( Jävla häst den är nog lös minst 2 gånger om dagen eller han en och Fölis en så ja dem borde bäl ha lote mer koll på deras hästar kan man tycka eller sätta upp stycket runt hela paddocken! ^^
När jag kom hem åt jag potatisbullar med bacon! :)







Smasken barbacka!

Skulle egentligen rida Mynta men hon bockar ibland så om jag ville rida barbacka kunde jag välja en annan häst så sa Elisabeth några hästar som inte hade gått idag.
Så jag valde mellan Smasken och Baloo men jag valde Smasken för henne växer jag ifrån snabbare. Hon är en b-ponny och Baloo är väl c-ponny.
Det gick faktiskt bra hon var lite pigg och lite stel bara. :)
Inte den bästa bilden för det var typ inget ljus där. ;)


Tacos kväll!

Jag och Natalie var ju hemma själva igår så vi tog fram vår stora luftsäng så den satt ihopa med soffan och tänkte sova där. Men sen när mamma och pappa kom hem ville inte Natalie sova där så jag fick hela soffan + en 120 luftsäng att sova på! :D
Problemet var bara att jag vaknade mitt i natten för att luften i sängen var borta eller hälften av luften hade åkt ut så vi får väl köpa en ny! :/
Det var ända skönt att sova där, det var typ som en vattensäng och bara för det så ska jag skaffa mig en vattensäng istället! ;)

Men vid 13.00 åkte vi in till emporia för att lämna tillbaka något till mamma så då gick jag in på BikBok och skulle köpa den tröjan så var den slut!!! :(
Så jävla sur jag blev alla dem tog slut på två dagar!?
Innan vi skulle hem sen fick jag en smothie på den där, ja nu vet jag inte vad det heter men den har typ en jordgubbe som logga och den bar jättegod!
Den drack jag påväg till hööks för vi skulle fixa vinnerjacka och vantar till mig med mitt presentkort. Men såklart fanns jackan bara kvar i XL och M! :( Så nu får mormor köpa den i Lund åt mig för hon bor närmre än vi! :) Så det blev väl bra tillslut! För sen åt vi tacos till middag!
Ååhh juste till frukost fick vi pannkakor så morgon och kväll var ända ganska lyckad!



Klänningar jag tycker om

Har inget att göra så kollar på lite klänningar från Nelly jag tycker om.
 

Smothie dags!

Jag och Natalie är hemma sjäöva hela kvällen eller typ till 2 i natt, så vi har ätit sushi och nu är det fags för godis och smothie! :)




Köp från emporia!

Linnet med pärlor uppe från bikbok köpte jag aldrig men jag porovade det och det är jättefint men passade mig inte så bra så då köpte jag en långarmad lite sån tjockare tröja det heter någon specielt men kan inte komma på vad det heter nu! ;) Men den där der står homies på eller jag köpte aldrig den för jag hade inte så mycket pengar kvar men jag ska köpa den imorgon för då skulle mamma in och byta något tror jag så då följer jag med och köper den tröjn! :)                                                                   
 
 
Den här vita lite längre tröjan köpte jag frå cubus den är innte så speciel men mer för att ha en mysig tröja för den är jättemysig!!
 
Vi sa först att vi inte skull handla något på Hollister men sen var jag tvungen att gå in där så vi gick typ direkt till rean och så hittade jag denna. Jag tänkte köpa den i sommras men den var så jävla dyr ja menar 290 kr för en topp! HHmm.. nej. Men så nu kostade den bara 79 kr.
Jag köpte en svart långarmand tröja från cubus där det står "live forever" på den är jätteskön och en bra skoltröja! :)
Köpte också en lite finare tröja från Cubus. Det är typ ett linne med sån volang ner till och spets upptill. Man ser inte så bra på bilderna men ja.
 
Sen köpte jag en grön mjuk tröja från H&M och avsmiinkning men det ar jag inte bild på! ^^
Tillslut så köpte jag sån god yogiboost med massor olika smaker och massor med frukt på! :) Jag tog jordbubb, banan, lemon, skogsbär, melon och choklad. Choklad var inte så god men alla andra smaker är jättegoda eller av dem jag tog. På toppen tog jag bananer, jordgubbar, vindruvor och såna gidisnallebjörnar! :)
 

hatar skånetrafiken!

När vi var vid sibylla så såg vi tåget komma så då fick vi springa!När vi kom fram till tåget skulle Amanda ta ut sin biljett så sa jag det till hon tanten som vinkar in jag bara "kan min kompis bara ta ut sin biljett? " så svarade hon "nä ni hinner inte" sen vinkade hon in så körde det iväg! precis när Amanda fått sin biljett så körde tåget iväg! Så jävla onödigt!!!! Men nu har vi suttit här en halvtimme och väntat på nästa så nu sitter vi på tåget på väg till emporia!

Jag kan vara duktig!

Jag cyklade hem till Amanda när jag hade slutat skolan. När jag kom hem där tog vi två mackor och sen byttade vi om för att gå ner till gymmet! :) Vi gymade minst en halvtimme, vi är sååå duktiga!!!När jag cyklat hem från Amanda en stund efter vi tränat så gjorde jag ett försök av USA naglar! ^^ Första gången så är väl lite nöjd men tycker inte om dem jättemycket. Om det dkulle bli katastrof så skulle jag göra VS naglar istället men det får jag göra en annan gång! :)

Med Carmina!

Efter skolan gick jag hem och hämtade mina ridgrejer sen gick jag tillbaka till skolan för att följa med Carmina hem. När vi kommit hem till henne så byttade om sen ner till stallet för att mocka och fixa. Vi ville göra det så snabbt som möjligt så att vi hann rida innan det blev mörkt men riktigt så snabba var vi inte! ;) Jag red först Comet, den lilla svarta sen byttade vi så jag red Billy, den stora vita/gråa. Jag har inte ridit någon av dem på typ ett år snart så det kändes helt konstigt! :p

Kanelbullar!

Bakade på hemkunskapen! Jag äter inte det så mina kompisar och min familj får dem! :)

Tittar på en ny serie!

Tittar på en jättebra ny serie eller den är kanske inte så ny men för mig är den för er som är hästintresserade är den nog lite roligare för men den handlar inte bra om hästar så ni andra kanske också tycker om den.
 
"Kris blir villkorligt frigiven under förutsättning att hon börjar jobba i ett stall. Det visar sig snart att hon är väldigt duktig med hästar och speciellt med en särskild häst, Wildfire."
 
 Den går på horse1 men eftersom vi inte har den kanalen kollar jag på datorn. Min faster jobbar på horse1 så jag använder hennes konto att komma in så jag vet inte om det kostar något eller om man kn regristrera sig där eller hur man gör. Jag vet bara att dem har massor av bra serier och program på den kanalen. 
 
Serien som jag tittar på nu och förklarade innan heter Wildfire om ni är intresserade! :) DEn handlar ju såklart om lite western och galoppinrikting också! ;)
 
 

Markarbete med Fame

Jag var i stallt anska sent så det var helt svart ute när jag skulle rida, så jag tände lamporna i paddocken och red där istället! :)
Ett problem var att lite mer än halva psddocken är en ända stor pool så jag fick hålla mig på den stora volten vid C och förminska den lite för att slippa den värtsta leran! ;)
Men för att vara Fame i en lerig paddock gick det faktiskt riktigt bra. När jag hoppade i ridhuset med Sofie gav hon mig lite tips till dressyrtävlingen och till min vanliga ridning, så jag försökte göra som hon sagt men hon var inte jätteitreserad av det! ;) 
 
Efter en stund kom Sofie till stallet för jag hade inte sett hennes sms där hon undrade ifall jag hade lagt på Fame något täcke så hon kom upp för att kolla det och då höll jag precis på att galoppera. Såklart kom hon när Fame var på sitt värsta humör för när dem åkte där ifrån igen och jag skulle trava ner henne lite så blev hon hur fin som helst! :p
(Gammal bild! typ förra sommaren om inte mer så hon har lagt på sig några killon sen dess! :p)
 
 

Lilla My har växt!

Haha rider ny ponny nu för vi brukar byta var tredje vecka så ja Lilla My har väl tagit växttabletter! ;)
Nej men sitter fortfarande på en vit fin häst men denna heter Mynta och är större än My, kanske lite tjockare men är inte helt säker! ;)
Vi hoppade iallafall idag och det var lite skönt att för en gång skull behöva smaka på hästen innan hindret för det har jag verkligen inte behövt göra innan!
Så det blir en liten annorlunda ridning men det är kul med lite byte och lite utmaning.
Jag når typ lite längre ner under sadlen på henne så det ser nog roligt ut! ;)
Hon är väldigt sur av sig i boxen så det blev verkligen inga bra bilder! Men bara så ni vet så spöregnade det här hela dagen! ^^

Halsband från bästa Amanda!

Amanda har varit i London nu under lovet så hon missade min födelsedag! :/Men hon var också den första som sa grattis till mig! ;)Så idag kom hon med en påse från London med en present till mig i! Hon bara "Grattis i efterskott!" Och jag höll på att dö! För det var ett jättefint halsband som jag har velat ha länge eller i te exakt detta men i den modellen! :D

Novisdagen med Kira på jägersro

Idag var det novisdagen på jägersro, det betyder att dem som inte har vunnit något lopp detta året får vara med och tävla.
Dessa loppen rids till minne av proffstränaren Nils Lindgren som avled i oktober efter en tids sjukdom.
Här är lite bilder från idag. Jag är jättenöjd fast hon kunde fått en liten bättre start och hon gav nog inte allt för hon var inte så svettig som hon brukar men hon var jätteduktig ändå som vanligt! :) Vi slutade på en tredje plats!
 
 
 

bilderna från halloween.

 

Dressyr!

Dressyren gick mycket bättre än vad jag trodde film ligger snart på youtube. Håller på att ladda upp den så den ska väl vara klar någon gång imorgon.
Men jag värmde upp ute i paddocken själv, eller med en annan tjej sen in i ridhuset och jag trodde inte jag skulle få ner henne i skritt från trav t.ex för hon är ju en gammal hopp-ponny så hon är nog inte så van vid att gå dressyr ;)

Ja det var ju inte den perfekta rundan men det var också min första dressyrtävling:)

Google säger grattis till mig!


Äntligen 14 år!

Fyller år idag och det gör också en tjej som heter Victoria och en som heter Jasmine. Men det läskiga är att kag och Victoria går i samma klass fyller år på samma dag, på samma sjukhus men jag är en timme äldre! ;) Men här är mina presenter! :) Ett armband. En tävlings tröja från hööks. Ett presentkort på 500 kr till hööks. Den bästa presenten en VS väska med tre olika produkter från pure seduction kollektionen. En body lotion, en body wash och en fragrance mist alltså body splash. Till sist fick jag en julgran i glas från min syster tillsammans med ett fint kort! ;) GRATTIS TILL ALLA SOM FYLLER ÅR IDAG! :)








RSS 2.0