jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Barbacka, hoppning!

Yeeay vi hoppade barbacka idag och jag hade Lilla My. Först trodde jag att jag skulle flyga två meter upp i luften när hon hoppade och sen ner på marken men tyvärr blev det ingen kaka. ;) För när det är lite lägre hinder brukar hon gå av med alla fyra ben samtidigt, lite som en känguru men så fort man sitter barbacka så landar hon riktigt på marken och trippar inte lika mycket som med sadel. Hon blir en helt annan häst och hoppar så jävla fint!! :') Vi har en grupp på Facebook och idag var typ första gången vi kom ihåg att vi skulle ha ett foto på oss alla, så jag sa till Elisabeth om vi kunde ta efter lektionen och det skulle vi göra men jaa det blev inte så mycket av det! ^^

Skola! so! prov!

So prov idag! Ska jag vara ärlig så längtade jag nästan för en gång skull är det ett ämne i skolan som e roligt och där alla e glada! Annars är min klass sämst men på so.n så skrattar man! fattar ni vi sktrattar i skolan.. på en lektion.. varje dag på samma lektion... Sjukt ja vet! ;) Och ja jag hade pluggat! woho!



Blind hund!

Efter jag varit hos Hercules så kom morfar hem till oss för att fira pappa och han tog med sin hund Ullson eller hur det nu stavad. Jag tycker jättesynd om honom iallafall för han e blind så han går in i alla väggar och stolar och bord och ja allt.. :/ Asså det ser ju ganska kul ut för han ser ut som ett får som går in i allt och det är inte det att han går in i en sak sen vet han var den står utan han går rakt in i ett bord t.ex. sen snurrar han runt några varv och går in i bordet igen! ;)

Hercules!

Sorry i vissa inlägg har jag stavat det med K men tydligen stavas det med C. Men jag var iallafall och red honom idag och det gick jättebra han var riktigt taggad idag och sprang allt vad han kunde. Dem hade köpt nya grejer till honom så han hade ny sadel, nya tyglar, nytt schabrack, nya bett plator eller vad det heter, nytt täcke nya boots, ny grimma och nytt grimmskaft. Allting var i grönt. Så han blev
 
ännu sötare än vanligt.
 

Mini/start giveaway

Regler och kik!


igår!

Ja igår när jag kom hem från stallet så åkte jag till Fame sen hem snabbt och duscha för sen skulle kajsa komma och hennes familj då det är en bardoms kompis till mig! :) vid 12 satte vi på en film den So undecover med Miley Cyrus och efter halva filmen höll vi på att somna! ^^ men vid 9 var vi ute och cyklade runt i hela svedala sen cykla vi hem för att öadda min telefon så vid halv 11 gick vi ut igen och där va inte en jävel ute när vi cyklade runt typ överallt så körde det förbi typ 6 bilar och vi var nere vid ica det stod typ 16 bilar på parkeringen. ;)

Bilder på Kira och mig från Göteborg!

 

Galen ponny!

Ja först hade jag bara tänk gå ut en runda med henne och sen fixa mat och mockning men så blev det inte. När jag tog in henne från hagen var hon hrlt vild så jag red ut hittade en sträcka med stubbfält där hon bara fick springa sen skritrade vi en lång tur så hon fick ner pulsen. När vi kommit tillbaka till stallet så mockade jag och fixade maten! :)
När jag sen cyklade hem så kom det ett rådjur rakt framför mig.. ;) man ser nog inte dem på bilden men det var en hel flock rådjur där.

Tråkigt!

Idag efter skolan gjorde jag verkligen ingenting... Efter maten pluggade jag lite spanska. Eller vänta juste när jag kom hem från skolan la jag mig med datorn framför mig med tv på sen somnade jag.. ;) Så ser mina onsdag ut! :) I skolan hade jag helt chill outfit. Svarta tajts med en plommon färgad stickad tröja/tunika och en svart halsduk.

Fame och Balder!!

Cyklade direkt efter skolan till Fame för att mocka och fixa mat. Hade först inte tid att rida så jag hade inte med några grejer till det men sen fick jag tid iallafall för natalie följde med så hon kunde göra lite daker medans jag mockade. Så jag tog ut och longerade henne en liten stund så fick jag öva på det med. Har aldrig varit bra på det! ;) Sen cyklade jag hem till Emelie för att följa med till Balder.



Dubbellektion

Eller ja dubbel och dubbel jag hade en timmes paus mellan. För i lördags kunde jag och Emelie inte rida för vi var så många där så vi delade upp oss i två grupper så några red förre och några efter och vi blev i gruppen efter. Men vi skulle bort så vi fick rida idag istället, Elisabeth är alltid så snäll!! :D Så första timmen red jag Danny gick ganska bra blev bättre mot slutet. Sen red jag Lilla My på min vanliga lektion kl. 7-8. Vi hoppade bana och det gick jättebra! Såfort hon ser hinder eller ja bommar så blir hon en helt annan häst. Man kan inte låta bli att älska henne! ;) Bild på Danny sen Lilla My

Gick riktigt bra!

Ja sist jag tävlade Kira var på Jägersro på 800m och idag i Göteborg sprang hon  1200m. Ganska dtor skillnad, men hon sprang mycket bättre på gräs eller det blev inte lika tungt och hon blev inte lika varm eftersom det regnade lite och det blåste. Men det blev en stolt andraplats!
 

Tagga!

Imorgon går jag upp kl 7.00 för att åka hemifrån kl 8.00 så jag kan vara på Göteborgs galoppbana kl halv tolv (vi kör i god tid för vi hittar inte så bra där!^^). Men sen rider jag typ i 5 min sen väntar man på att dem andra loppen ska bli klara, snackar lite om dem olika loppen och sen åker vi 3 timmar hem igen! ^^ Så kort sagt åker tre timmar dit är där i ca en timme, åker hem i tre timmar! ;) Jag är inte nervös utan det kommer så i sista minuten innan man går upp på banan. "tänk om jag inte får stopp på henne när vi ska galoppera till start eller efter mål" eller "tänk om jag rider för nära en häst så den sparkar Kira och jag ramlar av" asså sånna dumma grejer snurrar typ i huvudet!

Ja den andra händelsen på bilden där det står eller ska stå Herkules Jägersro är en liten ponny jag ska rida på en träningstävling så han kan komma igång lite sen ska vi se ifall det är intressant för Natalie att ta över! :)


lite kalas! ^^

varit och firat Emelie, hennes bror och hennes pappa idag! vi åt tacos och efterrätt glas med massa olika grejer till! efter det stack vi ut för att träffa Amanda och Elin! nu imorgon efter jag varit i stallet ska jag hem till en annan tjej hon ska ha tjemiddag!! :) Amanda på bilden! ! ;)



Ask! !

har jättetråkigt och kan ente sova!! så fråga på!!!
ask.fm/corn3liaa

OMG!! 3 dagar kvar!!

Om tre dagar ska jag åka upp till Göteborg för att tävla i ponnygalopp med Kira!! Taggad som faaan nu!!!!!
 
 
 

Omelett!

Lagat omelett! Först så var jag med Olivia för att plugga till No provet efter det så åkte jag till Fame. När jag kom hem därifrån åt jag en god bacon omelett!!

Restaurang!

Nu har vi precis ätit för att fira pappa lite. Så fick han sin sista present och nu är vi påväg till mormor för att äta tårta! :)



Grattis pappa!!

Haha när vi vaknade imorgon och skulle hå till skolan så hade pappas bästakompis satt upp en skylt i vår trädgård!! ^^


gäst blogging

hej corres bloggläsare! Victoria herer jag♥ tänkt bra säga hej! puss puss älskar dig cornelia!



Omg Lilla My idag!

Först i skolan på sista lektionen var jag jättetaggad inför ridningen för vi skulle få nya hästar ovh jag hade önskat Lilla My!! När jag kommer dit så tittadr jag på listan och jag fick Lilla My!!!! :)
Jag åkte med emelie dit så vi kom ca en timme innan vår lektion började så vi hade mycket tid att borsta och fixa med våra hästar! När vi borstat våra hästar så frågade vi ifall vi fick borsta Dana, så det gjorde vi tills hon glänste!! :) När vi red gick det riktigt bra jag bara älskar henne först så är ho jättefin sen i mitten av öektionen blir man nästan trött på henne för hon bara skuttar runt men sen i slutet av lektionen så blir hon den bästa igen!! ^^ Vi gjorde lite bomövningar sen hoppade vi ett litet kryss och det gick jättebra! :) Eller ja jag vet inte hur det såg ut men det kändes bra och jag log riktigt efter lektionen! ^^

VideofyMe! Giveaway!

Ja idag var Nina i Ullared på Gekås om man ska vara exakt! ;) Det passade perfekt för vi har bestämt att vi ska starta en giveaway så vi börjar med lite billigare mindre grejer sen när vi får fler och fler följare så tar vi dyrare och större grejer. Mer kan ni läsa på vårt konto @giveaway nina&cornelia 
Här är länken till den på datorn! går ni in på mobilen så sök bara på "giveaway nina&cornelia"
http://www.videofy.me/3g6uj2ua
 

Beställt lite grejer idag!

Detta beställde jag från DX idag och hittar inte den dumma hemsidan mer westerngrejerna så jag vet inte hur det blir med det. :(
Lite sminkgrejer och lite skal dem två samsung s2 skalen e mammas fast jag ar likadan telefon som henne så jag kan ju också ha dem men jag får snart s3.an så då ska jag ha det gröna skalet med en sköldpadda eller vad det e för något! ;) Och nej båda sätten med borstar är inte till mig dem rosa/lila är till mamma dem med!
 
 
 
 
 

Borta!

Ja när vi kom hem från contryfestivalen så skulle vi bort igen! Vi åt jättegod oxfilé med potatisgrattäng och någon sås. Efter det badade vi sen blev det kladdkaka! ! :D Här kommer bild på sminkningen inför kvällen och den goda kakan med lite mycket grädde! ;) Väldigt dåligt ljus men så får det bli!



Contryfestival!

Idag efter jag varit på Fiedahl åkte vi till en contryfestival! Det var inte så stort men såååå mycket fina hästgrejer! ^^ Dem hade ju mest westerngrejer så har faktiskt beställt eller vi ska göra det imorgon ett "schabrak" vet inte riktigt vad man ska säga äähh vi kallar det filt! ;) för dem hade bara storlek full ute men man kunne beställa ponny på nätet så det ska vi göra! :) Sen åt jag glass och drack en övergod dricka som jag dricker typ varjedag när vi e i USA för den finns inte i Sverige utom i en butik i malmö ja den butiken ligger nog på fler ställen men närmast mig! ;)



Bilder på min gröna Fam!

Ja jag e inte så bra på att linda men jaja och ja schabraket är inte till den sadlen vi ska ta upp ett annat grönt men vi har det inte i stallet utan hemma hos Sofie.




Missa inte!!

Missa inte en film på Disney Chanel kl 18.30 Teen Beach movie! Eller om man vill se den på svenska så går den samtidigt fast på Disney XD! :)
 

Bild!

Jag skulle rita av den första och den andra är mitt resultat. .. hahahahaha


Fula bilder med Emelie

Ja idag efter skolan cyklade jag till Emelie och efter en stund så gick vi ut för att fotas. Jag fick låna hennes kläder för hade bara min marinblåa sveakofta och ett vitt linne på mig. Såklart kan jag inte vara seriös så blev lite galna bilder! ^^ Sratta eller inte! Tyck vad ni vill! För vi hade roligt när vi tog dem!! ;) Vet inte om Emelie vill att jag lägger ut på henne så jag gör inte det för jag e en snäll kompis! :) OCH NU TILL FINALEN DÖM DÖM DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖM!!!!!!!...........

En grön Fame!

Ja jag hann aldrig ta foto på henne men när jag kom till stallet idag hade Sofie bytat färg på nästan hela hästen eller ja hon hade ju inte färgat hästen men utrustningen! ^^ Hon har en grön luva, ett grönt pannband, gröna benlindor och grönt schabrak! :) Själv var jag alldeles blå så det blev en fin blandning haha! ;) Men ja det gick jättebra ganska lungt eller jag kunde hålla henne på galoppsträckan och det e typ omöjligt ibland. Har hont bestämt att vi ska galoppera då finns det inte mycket val! ;) Men hon e ändå den bästa som finns! :) ♥

Hemkunskap!!

Jag och Olivia e bäst på att laga mat!!

Minikväll med Amanda!

Ja idag efter skolan skulle jag egentligen rida Fame för jag rider henne varje tisdag men pappa åkte till Stockholm idag och mamma skulle på nåt föräldramöte. Så jag hade kunnat cykla dit men det regnade och Sofie hennes riktiga ägare e så snäll så hon fixar det! :)
Så medans mamma var borta kom Amanda hem till mig så vi gjorde pizza och tittade på tv. Efter pizzan gjorde vi lite popcorn och såg en halv film för sen skulle hon hem så vi hann inte se hela! ;) Så innan Amanda kom hade jag verkligen inget att göra så jag ritade och jag ska börja satsa på konst istället! Såhär ser mitt mästerverk ut.

Värsta kaos!

Ja idag red jag Danny igen och det har nog aldrig gått så dåligt! okej jo det har det men jag ville bara ge upp stanna i miten och typ hoppa av eller något men jag gjorde inte det.! ^^ Men nu orkar jag inte skriva mer för mina ögon håller på att döö precis som jag!! Nä men Max kände sig sjuk igår så hela dagen idag har jag typ haft ont i huvudet och mått illa och sånt plus att min förkylning har kommit tillbaka! :(

Olivia och Max!

Idag träffade jag Olivia redan kl 10 på morgonen sen vid halv 2 gick vi hem till Max. Vi åt lite glass slog varandra med kuddar och jaa. sen cyjlade jag hem för jag skulle äta och efter det hämtade vi upp dem så följde dem med mig till Fame!

Danny efter knatte!

Jaa idag skulle jag rida Danny för vi rider varje lördag vi som springer med knattarna men jag kunde inte rida tillsammans med dem andra innan knatten för Danny blir så stressad när det e mycket folk och många hästar. Så jag red honom när alla knattelektioner var slut! :) Det gick jättebra fast inte lika bra som sist! ^^
Jag red tillsammans men Elisabeths två små barn och deras kompis! inte den bästa bilden men E.P tog den snabbt med sin miniskittelefon! ^^

Har tråkigt som bajs!

Ja nu har jag jäätteetråkigt så jag sitter och gämför hemsider t.ex New Yorker deras hemsida suger man kan inte se några kläder för jag skulle leta upp en jacka jag vill ha men nee där är bara massa bilder på deras underkläder och något annat men dem visar inte sina kläder... det är ju det man vill se när man går in på en sån hemsida! ^^
 
http://www.newyorker.de/se/mode-livsstil/
 
Men om man gämför med Monki som är hyfsat lik New Yorker så kan man hitta allt man vill ha, bilder på alla kläder. Ja den är bara mycket bättre! ^^
 
http://www.monki.com/

Emporia!

Pallar inte skriva massa så jag lägger bara in bilder. Jag köpte en vinterjacka sen åt jag suchi efter det köpte jag och Natalie vars en frozen yoghurt! :) juste för er som bryr sig så är det modevisning på emporia på söndag kl.11.00, kl.13.00, kl.16.00 och kl.18.00




Bästa syster!

Var med min bästaste syster idag! Olivia!! ingen ville träffa oss så vi var lite 4everalone men jaaaaa! för Olivia hände det något fantastiskt men kan inte säga vad nänänänänänä! Vi blir lite galna tillsammans men det e så vi e! Vi e två fina elefanter! hahaha ^^


Outfit!

Ignorera min väldigt rena spegel! ^^ men hade på mig en aprikos förgad t-shirt med en svart kofta över och vanliga blåjeans med dragkedja nere. Inte det finaste men duger till skolan.! :)


Lite sådär onsdags bad!

Aa först var jag med Julia efter skolan men sen gick jag hem till Nina när Julia gått hem. Då nördade vi lite dator sen hoppa vi i poolen!! 28º Varmt!! Sen in i kokhett vatten och vi råkade hälla i lite för mycket bubblor! ^^ Min syster tog bilden! ;)



Lite failat hjärta men så fick det bli!!

OMG!

Asså jag kan bara inte sluta lyssna! Dem e bäst!! The Fooo!!! Bästa låten! Build a girl!

Fame barbacka!

Ja Nina följde med mig till Fame så var det så fint väder så jag körde barbacka! :) Hon var faktiskt ganska lung och fin för att vara Fame. Det var bara sista biten hem för alla korna var längs vägen så när jag travade fick korna jättedamp sp den ena kon sprang efter oss men bara en liten bit för sen fattade jag galopp en lite bit men då orkade den lilla tjockisen nog inte mer haha!

idrott!!

idrott direkt kl 8 på morgonen yolo!!


Måndag betyder Fiedahl!

Red Danny idag! Bättre har det nog inte gått på ett dressyrpass. Han var jättelugn och fin, bara man kortade tyglen gick han direkt in med näsan och ner på tygel! Så jävla härligt! Det gick lika bra för alla så det var verkligen ett lyckat pass!! Det är synd att vädret e som det e bara för nu fick vi rida inne och det är inte lika roligt.. ;) Men till något helt annat. Prince, Dannys bästa kompis saknade sin kompis jättemycket när vi släppte ut honom innan vårt pass börja så han sprang fram och tillbaka vid grinden och gnäggade så när dem släppte ut fler hästar smet han under grinden så när vi red såg jag bara när Prince sprang lös på gården haha. Men dem fick in honom i stallet så när vi ridit klart och släppt ut dem sprang dem två bästisarna efter varandra i hagen! Dem e jättegulliga tillsammans!

FÖLJ!!!

Ni måste följa en kille på instagram om han får 3000 följare idag lottar han ut en överraskning så följ, följ följ!! Han e kompis med The Fooo!
@Williamingberg @Williamingberg
@Williamingberg @Williamingberg
@Williamingberg @Williamingberg
@Williamingberg @Williamingberg
@Williamingberg @Williamingberg
@Williamingberg @Williamingberg

frukust!

en perfekt frukust för dig som är sjuk och tycker om knäckebröd, ost och te. Du tar bara ett knäckebröd som du tycker om sen väljer du om du vill ha smör eller inte sen tar du rivenost in i micron 30 sekunder och klar!! Sen har jag citron te.



Sjuk hos Nina!

Efter jag varit i stallet gick jag hem la mig i soffan tog en talrik fil med banan bitar i och vid 6 tiden körde vi hem till Nina och åt fläskfilé, kykling och ribbs (stavning). När vi kom så var jag redan jätteförkyld och det passade bra för en gång skull för Nina var lika förkyld som mig så vi inte kunde smitta varandra! ^^ Men vi var ju tvungna att bada ändå sen ner i ett varmt badkar och ja vi hade bikini på oss! ;)

Knatte!!!

Första knattelektionen idag, så e man överförkyld men vafan kan man va i skolan så kan man va i stallet! ^^ Så ja jag red Lilla My på morgonen för vi skulle se om hon var halt men det var hon inte. Hon var bara ömfotad, tror jag för i början av lektionen haltade hon lite men ju mer hon gick destu bättre blev det så tillslut blev hon sig själv. Ja ni som har sett henne eller ridit på henne vet ju hur hon e. Så ni kan tänka er först var hon som Smaskens ungefär i skritt och början av traven men efter en stund så gick det snabbare och snabbare för varje varv haha. Så hon var inte halt! ;) Efter vi ridit var det bara att börja springa med dem små barnen som red, eller ja jag gick med dem lite mindre, segare hästarna för att inte bli mer sjuk. Men ja hejdå!

RSS 2.0