jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Övernattning med Amanda och Olivia!

Sov hos Amanda med Olivia i torsdags till fredag. Vi somnade typ halv fyra efter vi hade tittat på en film som jag inte vet vad den heter för den var inte så bra! ;)
Vi har också gjort en youtube kanal som jag tycker nu kan följa vår första video ligger snart uppe. Vi heter Amanda&Co! KLICKA HÄR för att komma in på den!

Dagens inspiration!


Dagens inspiration!


Dagens inspiration!


Dagens inspiration!

Ska börja lägga upp en bild varje dag som är dagens inspiration! ;)
Så detta är inspirationen för idag!
 

Danny var halt

Igår när jag kom till stallet så borstade, sadlade och tränsade jag Danny. Men när vi skulle ut så ville han inte gå ut ur boxen och när vi kom ut ur boxen och in på ribanan var han jättestel. Jag hoppade upp så fick jag börja skritta så Elisabeth kunde titta på honom. När jag hade skrittat en stund testade vi att trava och det räckte med tre steg för att se att han var jättehalt. Så jag fick snabbt gå in i stallet och tränsa Dolly så fick rida henne barbacka för att det skulle gå snabbt och smidigt. Vi red ut en lång skrittrunda med lite trav och Dollys trav var helt underbar. Man bara satt helt stilla och gjorde nästan ingenting! ;)
Så även om det var tråkigt med Danny blev lektionen ändå perfekt!

Tjejkväll!

Bjöd hem Olivia, Amanda och Linnéa till tjejmiddag igår. Vi lagade pizza och till efterrätt hade vi banan i ugn med mangosorbe och blåbärssorbe.
När det blev sent så kom alla myggen och då gick vi in. Så då fixade vi alla sängarna och skulle sätta på en film men såklart fungerade inte den för internettet låg nere så vi fick äta våra grönsaker med dippa och bara prata.
 
 Vi gick ut och åt frukust ute för det har varit så jävla härligt väder hela dagen idag. När vi ätit åkte Linnéa hem för hon skulle ha kalas och innan lunch så åkte Olivia hem. Amanda stannade hela dagen och åkte hem för 30 minuter sen. 
 

Jävla myggor!

Jag hatar myggor! Dem gör ingen nytta alls, dem bara finns där för att förstöra folks kroppar med massa fula kliande märken!

När jag red Fame i tisdags fick jag fyra myggbett. Tre på högra knäet och ett på vänstra. Sen igår när jag red henne fick jag två till på högerbenet. Jag fattar egentligen inte hur det går till för jag har ridbyxor på mig och dem är ändå ganska tjocka..

Men jaja imorgon kommer Linnéa, Olivia och Amanda hem till mig så ska vi laga pizza och en jättegod efterrätt! Sen ska vi nog titta på någon film eller något.
Linnéa kunde inte stanna hela kvällen men Amanda stannar och sover och kanske Olivia! 😄



Lite blandat!

Hade inget att skriva om igår plus att jag satt och plugga till no prov som jag ska ha imorgon! :(
Idag var jag hos Fame. Skrittade en lite längre runda barbacka i det överfina vädret! :D
Imorgon är jag hembjuden till Melany på tjejmiddag och på lördag ska mina föräldrar bort så då har jag bjudit in några kompisar så om alla kommer ska vi baka pizza och titta på nån film eller något! :D

Begravning!

Var på farfars begravning idag så var inte i skolan. Hade kunnat vara med på dem två första lektionerna men då hade vi NO-prov som jag inte kunde och det blev bara stressigt så jag stannade hemma.
Men efter vi hade varit i "kyrkan" (det var inte en riktig kyrka utan ett kapell) så åkte vi hem till oss för att ha en liten efter ceremoni där vi åt och drack det farfar tyckte mest om. 
 
 

Bilder från Täby!

Fick en tredje placering och extra pris för bästa stilryttaren i kat. D-ponny så är jättenöjd med allt. Det ända negativa med dagen var att det var så varmt så efter loppet höll jag på att svimma och det ser man lite på bilderna också att jag nästan ligger ner på Kira för jag var så jävla trött! ;)
 
Sen får ni ignorera att jag tappade dubbelfattningen på tyglarna när jag försökte styra in henne för hon går alltid så långt ut sen vägrar hon gå in mot staketet igen hur mycket jag än försöker, så det får vi jobba på. Starten var inte så perfekt heller men vi kom snabbt ifatt. Jag blev utträngd av han som vann och jag hörde inte när startern sa att vi skulle vända upp så helt plötsligt hörde jag bara rid så då var inte jag eller Kira riktigt med på det! ;)
Ni kan läsa mer HÄR om dagen på deras hemsida och hur det gick för dem andra deltagarna. 
 

Premiär på Täby!

Täby gick jättebra jag är jättetrött efter att ha suttit i bilen i 6 timmar och har ont i huvudet så jag snart sprängs. Så med andra ord jag sktiver om allt imorgon, bilderna kommer också ut imorgon och filmerna på tisdag!
Ja juste på tisdag ska vi på begravning till min farfar så jag missar skolan!

Ute med kusin och mormor!

Ja idag åt vi på restaurang med mormor och Emelies familj. För mormor fyller år så skulle vi till henne imorgon men jag ska ju tävla på söndag så vi drar till Stockholm redan imorgon. Så jag måste upp jättetidigt och packa för jag pallar inte stanna uppe nu! ;)
Jag och Emelie åt vars en ryggbiff och fy fan så mätt jag var efter det. Höll på att spy för sen skulle vi ju ha efterrätt och godis och allt! Men gott var det!

Fame rymde!

Allting gick så bra tills jag skulle lägga in kvällshöet för att sen gå ut med henne i hagen. Men hon ville inte göra det i samma ordning som mig! ;)
Så hon sprang "över" mig ut från boken iväg utan grimma så jag fick tag i hennes man och drog i den så hon skulle stanna. Tillslut lyssnade hon lite men hon vägrade gå tillbaka. Så kommer tanten som bor där ut och skulle ta in sin häst från den stora hagen till den lilla och bara stället sig och glor när jag försöker få in Fame.. Hon gjorde absolut ingenting sen gick hon.. Så jävla arg jag blev då. Men jag fick in henne i en liten hage och utom det så gick allt perfekt tillsammans med det perfekta vädret! :D

My bitches!

Träffade mina bebes efter skolan. Senare på kvällen åt vi på intermezzo vars en pizza sen började det regna så vi åkte hem annars skulle vi stanna ute men det sket ju sig totalt! ;)
 

Linnéa i stallet igår!

Linnéa följde med till stallet igår. Då fick hon träffa Fame för första gången! ;)
Först var hon livrädd sen ville hon borsta och allt haha!
Här är en jättegullig bild på dem när Linnéa gick med henne. Det började ösregna lite då och då så gick en snabb runda bara!

Dressyrpass

Hade dressyr pass på Danny idag. Det är nog det bästa passet på länge, så jävla nöjd efteråt. Kunde inte sluta le så himla underbar som han är. Vi gjorde öppningar eller vad det nu hette. Kan absolut inget om dressyr haha! ;)

Såhär såg han ut när jag kom så han tyckte nog inte om sin grimma! :p


Pizza Hut!

Mamma bestämde att vi skulle äta på Pizza Hut eftersom hon fyller år. Så jag och pappa åt sån med salami på eller vad det är. Vet inte vad den heter sen åt mamma någon pizza och Natalie tog pannkakor.. ingen vet varför men jaja! ;)

Sen blev det efterätt, jag fick chokladglass med grädde. Så jävla gott! Natalie fick isglass för hon tror att hon är laktosintolerant men det vet vi inte såå! :)


Mamma 40 år!

Idag fyller mamma 40 år grattis på dig gamling! ;)

Glad ponny!

Jag slapp cykla ut till stallet för pappa var hemma när jag kom hem från skolan så han körde ut mig.

När jag hämtade Fame från hagen så såg hon jätteglad ut, antagligen för att hon äntligen får äta gräs! ;)

Nu äter jag McDonalds och ska snart på bio med Amanda och Olivia!


Min nya älskling!

Idag kom pappa hem med nästan alla farfars grejer eftersom han gick bort förra lördagen. Men iallafall så fick jag in en stor synt på mitt rum, det är som en hel studio och sjukt fin!

Så nu ska jag bara lära mig spela piano för just nu kan jag typ björnen sover och en annan sen sitter jag bara och mixar ihopa olika melodier till en låt. Ja jag behöver inte säga så mycket om det mer än att det låter förjävligt. Sen är mitt rum helt kaos nu för vi fick flytta runt på lite möbler för att den skulle få plats, men jag är nöjd bara jag få ha kvar den! :D


Bra och dåliga nyheter!

Ja nu har jag både bra och dåliga nyheter. Den bra nyheten är att vi har flyttat so-provet till fredag då vi har en extra dag att plugga. Den dåliga är att vi ska ha spanskprov både på tisdag och onsdag. På tisdag ska vi skriva och på onsdag ska vi läsa och göra någon hörövning. Sen är en annan bra nyhet att jag fått en "ny" telefon (pappas gamla) en samsung galaxy s4 och han fick s5.. Sen den sista dåliga saken är både bra och dålig för jag skulle till Liseberg med Isak, Axel och antagligen My men vi är i Texas då så jag missar det.. Sen på fredag ska jag på bio med Amanda och kanske Johanna men efter vi reserverat biljetter kom jag på att jag ska ta Fame på fredag om jag inte har fel. Så efter skolan får jag åka snabbt ut till stallet. Mocka och fixa, hinner nog inte rida för att sen hem och fixa till mig och åka in till stan! ;)
Men det hinnar jag innan halv sex! Vi ska se The other woman så det ska bli kul! :D

Hoppning med Danny!

Framridingen med Danny gick ganska bra tills vi skulle fatta galopp för då var han lite busig och sadeln gled så det blev lite vingligt men när vi fixat det så var andra varvet mycket bättre. När vi började hoppa så värmde vi upp på små kryss sen vidare till galoppbommar direkt efter krysset och sen höjde hon bommarna till en oxer! :)
 
Dem första sprången var sådär men efter ett tag så var jag faktiskt riktigt nöjd. Över oxern första gången tittade han väldigt mycket och hoppade jättelångt ut och andra gången vägrade han. Elisabeth tyckte jag kunde ha gjort bättre så han hoppade över men jag försökte få över honom så mycket jag kunde och det slutade med att han ändå vägrade och sprang nästan in i stödet. Men det gick bra, an fick lugna ner sig så jag kunde hoppa det igen men då hade Elisabeth lagt ner den bakre bommen och då hoppade han jättefint över.
 

Ni får läsa imorgon!

Har två stora prov nu så sitter och pluggar på dem hela tiden. Därför har jag inte jättemycket tid till att skriva här.
Men pappa var med och fotade på ridningen idag så lägger in dem bilderna på datorn imorgon och lägger antagligen ut dem här imorgon också men lovar inget! Skriver också om hur allt gick imorgon för nu måste jag sova.
Red iallafall Danny och vi hoppade!

Tagga första tävling i Täby!

Nu har eller ska Sandra anmäla oss till den 18.e maj i täby. Vi åker upp dagen innan och lånar vår kompis lägenhet att sova i sen åker vi hem när tävlingen är slut! :D

Sova utomhus!

Efter jag kom hem från stallet så skulle jag till Nanny där Amanda, Kimmy och Johanna var men jag kom hem så sent så jag tyckte inte det var lönt men dem tvingade ditt mig ändå och det var tur för det var skitkul när jag var där. Jag hade ångrat mig som fan om jag inte hade kommit ditt. ;)
 
När jag kom hade dem redan grillat korv och jag hade ätit hemma så det speladeju ingen roll. Men jag fick smaka grilladbanan medsmält choklad i som var jättegott sen hade dem chips och grillade marshmallows eller ogrillade! :p
 
Amanda Nanny och Kimmy hade bestämt att dem skulle sova ute i trädgården och om man läser det tror ni säkert att dem skulle sova i tält men neeej. Dem skullesov under stjärnorna utan något tak, på gräset fast med massa filtar under. Dem frågade ifall jag också ville sova med dem så då kom pappa med:
* Sovsäck
* Kudde
* Liggunderlag 
* Vantar
* Tjocka strumpor
* One piece
* Högtalare(för Kimmys fick slut på batteri)
* Mobilladdare
 
Ja det var nog det. Glömde tandborste och hårborste men skit i det! ^^
När vi skulle bädda så lavi plastpåsar underst mot gräset sen lakan sen täcke och massa filtar sen det täcket dem skulle ha på sig och vars en filt. Nannylåg längst sen Kimmy sen Amanda och sen jag längst ut på andra sidan. Trodde att det skullekomma råttor eller något så låg så nära Amanda jag kunde och för att det var varmare då! ;) 
Vi somnade faktiskt ganska tidigt runt halv 2 fast sen vaknade man ju några gånger under natten och det blev svårare och svårare att somna om för det blev ljusare och ljusare ute! ;)
Så kl 4 när jag vaknade låg jag så långt in i sovsäcken jag kunde och luvan från min one piece ner över ögonen både fr att jag frös och för att jag inte skulle få solen i ögonen! :p 
Men jag somnde om och vaknade kl 7 igen och sen gick vi upp halv 9. Så ja om ni någongång får för er att sova ute så är det jättemysigt men så jävla kalt, så gördet mitten av sommaren. Inte första maj som vi gjorde! ;)
Men nu har det blivit en tradition som Amanda sa, så nu måste vi sova ute varje första maj! :D
 
Bilderna är lite mörka men det var ju mitt i natten såå vad förväntar ni er! ^^
 

Hoppning hos Anny

Red Fame igår tillsammans med Anny och Znajder. Det gick jättebra, hon surade lite men det var inte så mycket. Sen fick jag rida Lotta och fick vara den första som hoppade henne! Feeling special! Nej men hon var jätteduktig hoppade ca 30 cm med henne. Det var lite vingligt innan hindret men hon är ju bara 4 år, fast för att bara vara 4 så var hennes språng helt fantastiska! ;)
När jag ridit klart henne fick Anny prova och det gick också bra. Hon vägrade någon gång med båda två men sånt är livet.
Sen tvinga dem upp mig på en liten shettis som heter Flippen. Dem skulle testa ifall han var bra att rida på och det var han tills man skulle trava för då vägrade han och sen försökte han bocka men lyckades inte i traven men  fick något bocksprång i galoppen. Jag travade över bomar och sen ett litet hinder som han dök ner i grusen efter. Sen ville han inte mer så då började Anny springa med Lotta framför Flippen och då jävlar fick han fart så hon sprang över ett litet kryss så han galopperade till och med innan hindret. Efter hindret dök han ner i grusen, tvärstannade och fick till ett litet bocksprång så jag landade i grusen! :p
Ja det ser kanske hemskt ut för jag e för stor men efterom jag bara väger ca 33 kg så klarar han det! :)

RSS 2.0