jockeymupparna.blogg.se

~ Cornelia Hartsmar ~ My racing adventure! ~

Fredag och snart söndag!

Idag är det fredag och det betyder att det snart är söndag och då åker jag och pappa till Göteborg Horse Show! :D
Pappa har fått två VIP biljetter av ett företag han gjorde något datorjobb till för han jobbar med sånt så det ska blir jättekul.
Jag har sparat alla mina pengar till söndag också så jag kan köpa mycket på mässan! ;)

Glöm inte rösta!

Nej glöm nu inte gå in och rösta! ;)

http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=20682


Rösta!

Jag är med i en tävling på hööks där man gör sin egen outfit så ni får gärna gå in och rösta! :)
http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=20682

Plugga!

Idag är det ju tisdag och jag skulle ha ridit Fame men pappa var och lämnade däck till mormors gamla bil till personen dem sålde den till så han kom hem jättesent så Sofie var snäll och fixade henne.

Så istället för att vara i stallet så har jag pluggat NO sen har jag gjort någon grej vi skulle skriva till idrotten och sist spanska. Så nu har jag precis stängt av datorn och ska försöka sova! ;)

Men man kan ju inte plugga hela tiden så jag tog en liten paus och kollade på topmodell Sverige och fy fan sån bitch där är med. Om ni inte har sätt det så se det första avsnittet så vet ni direkt vem det är jag menar!

Red Zeb första gången!

Idag på ridningen så fick jag Zeb. Man brukar ha samma hästar tre gånger sen bytar man eller sitter kvar men dessa tre veckorna har jag byttat häst varje gång! ;)

Så idag var första gången jag red på Zeb och i början gick det jättedåligt. Han gick verkligen som en lång giraff. Men sen när Elisabeth tog tag i tyglarna och fick ner honom så kunde jag sen själv jobba ner honom lite bättre än innan iallafall. Sen i galoppen på volten i vänster varv gick han helt underbart efter något varv och lite sämre i höger! :D
Men sen när jag saktade av till trav gick det tre varv att hålla kvar honom sen ryckte han ur tyglarna och såg ut som en giraff igen! :p

Det var lite roligt för det brukar vara i skritt och trav som jag kan få dem på tygel eller iallafall så dem böjer på huvudet men i galoppen brukar allt släppa utom här, för på Zeb var det tvärtom! -.-

Zebra!

Jag bara älskar zebror och dem springer ju jättefort så det blir en perfekt galopponny! ;)
Men dem är så jävla söta så jag bara måste ha en!!



Bilder från träningen!

Här är lite bilder från dagens träni g med Kira. Sandra har tagit bilderna! :)



Hejdå Halmstad!

Ja hejdå Halmstad nu sitter jag på tåget som snart kör mot malmö!
Har haft jättekul dessa två dagarna. Igår red vi i skogen i två timmar nästan och idag red jag på travbanan. Det gick jättebra idag och igår gick det bra efter hon hade fått springa av sig lite! ;)
Teatern igår var också bra det var en komedi typ, kommer inte ihåg vad det hette! ;)
Men den var rolig iallafall och innan det så åt vi McDonald's! :)
Efter jag ridit idag så packade jag och fixade mig för att åka hem men innan jag åkte så stannade vi på en pizzeria.
Men jag ätet ju inte en hel pizza själv så jag tog kebabtalrik som var jättegod. Resturangen låg ganska nära stationen så vi åkte direkt dit när vi var klara men precis när vi skulle trycka ut biljetten så åkte tåget iväg..
Så vi körde runt lite i stan och till en hästaffär där dem hade många fina saker men jag handlade inget för det hade inte fått plats i någon väska! ;)

Halmstad här kommer jag!

Påväg till Halmstad nu för att hälsa på Sandra och Kira! :)
Sandra har fixat biljetter till någon föreställning ikväll och innan det ska vi äta! :D

Halmstad på fredag!

Igår red jag långrunda med Fame och idag tänkte jag ta en liten barbacka tur och imorgon ska Emilia med mig till stallet för sen på eftermiddagen ska jag ta tåget upp till Halmstad och träna Kira lite! Så ska då Emilia följa med för det går snabbare om man är två stycken! :)

Ingen bra rubrik!

Jag cyklade tidigt till Fame idag och det gick bra där hon fick vila idag så ska jag rida en lite längre runda imorgon!
Ryktmyset på Fiedahl gick bra idag jag hjälpte en liten tjej med Albin (en minishettis).
Jag lärde henne fläta så stolt jag är! ;)
Ridningen efter ryktmyset gick tyvärr inte likabra! :/
Vi skulle trava ett varv på volten vid C sen vid M skulle vi fatta galopp, gå in ett varv på volten vid A i galopp. Sen skulle vi sakta av till trav i hörnan sen skritt. Galoppen gick inte så bra i volten och inget gick typ bra men bakdelsvändningen gick ganska bra eller bättre än innan! -.-

Motion är aldrig fel!

Cyklade ju ut kl 10 till Fame och Natalie följde med plus att det var motvind så det tog 25 min att cykla ut dit. Men allt gick bra i stallet och jag fick en jättelugn och fin galopp på henne och hon springer inte ifrån mig lika mycket längre så det lir bättre och bättre. Sen är det synd att vi inte har en ordenlig paddock eller ridhus för då hade man kunnat träna lite mer men det är härligt att rida ut också! :)
Till sommaren sparar vi alla övningarna för då är paddocken inte en stor lerig pool utan faktiskt en paddock! :D
Men sen kvart över tolv cyklade vi hem igen så var jag hemma i typ en timme sen cyklade jag vidare till Fiedahl. Så jag fick mycket motion för jag red i båda stallen också och jag skyndade mig hem från Fame för jag trodde jag skulle vara på Fiedahl kl ett men det var kl två! ;)
Ridningen gick bra i båda stallen fast det hade kunnat gå bättre på Fiedahl men jag var för trött! ^^

Blåsigt och mycket motion!

Ja jag har äntligen fått upp alla bilderna på väggen och jag blev jättenöjd.
Efter jag fått upp dem så körde pappa mig till Fame så jag mockade och fixade allt jag brukar fixa och red i typ 30 min för det blåste jättemycket så orkade inte rida längre. Men på den lilla biten fick hon jobba mycket för när jag var där var kl runt halv två och då hade hästarna inte varit ute och skulle inte släppas ut.
Imorgon ska jag dit igen bara det att mina föräldrar jobbar så jag måste cykla ut och visst det är inte jättejobbigt men sen ska jag cykla ut till Fiedahl för där ska vara lite ryktmys för knatarna som jag ska hjälpa till med och det börjar kl 1 så jag cyklar till Fame kl 10 är där till tolv ungefär det brus på hur lång tid det tar att cykla. Ibland kan det ta typ 20-30 min brus på vädret. Sen när jag är klar där ska jag äta, antingen om jag hinner ska jag hem om annars ska jag köpa en korv på väg till Fiedahl för jag cyklar förbi Preem.Sen ska jag rida på Fiedahl vid 4 när ryktmyset ät slut och sen cykla hem om inte pappa är hemma så han kan hämta mig! :)Så ser min dag ut så nu ska jag sova så jag orkar! ;)

Långtur i skogen!

Red Emir Hajati idag igen och idag red vi ut en jättelång mysig runda i skogen och han gick mycket finare där än hemma på gården men det är samma med typ alla hästar jag ridit.
Jag skulle egentligen ridit med någon annan men hon var inte hemma så det blev bara jag som red sen följde Minna (ägaren) med men hon gick för Prins som dem då kallar honom hade inte blivit riden så mycket när det blåste lite mer och han hade aldrig gått på ett ställe där vi gick men han var jätteduktig. Lite småpigg i början och lite klympig han halkade och snublade på lera och grenar! ;)
Så får vi se nästa gång jag ska dit! :)
Det var någon som hade varit och kollat på hobom för han är till salu men vet inte om det blev något för dem hade inte hört av sig.
Det är ju roligt för mig för då får jag fortsätta rida men om dem som kollade på honom hade köpt honom hade jag ändå blivit lite glad för dem som var där tävlar jättemycket i galopp och är duktig på att rida så han hade nog haft det lika bra där som här han står nu!
Men nu ska jag sova ska upp till stallet imorgon sen ska jag få upp alla korten på väggen, jag ska sätta fast dem på ett stort papper sen ska vi klippa det så man inte ser det! ;)
Har ingen bild när jag red idag tyvärr för där var jättefint! :/

Fredag, alla♥ dag, Lov!!

Nu har vi änligen lov!!!
Ska bli så härligt eller ja jag ska cykla till och från stallet varje dag inte lika härligt men när man är framme är det! ;)
Sen är det ju alla ♥ dag också så när jag kom hem från skolan så dammsög jag huset, städade på mitt rum och sorterade tvätten! Ja så duktig är jag!
Plus att medans mina kompisar sitter på trånga resturanger sitter jag hemma med min familj, tittar på en film och trycker i mig choklad! :D
Och just det, vi har först musik på elevens val på morgonen på fredagar och sen har vi musik igen fast det är vår vanliga musiklektion men så klarade jag första versen i Im yours med fingerspel på gitarr!
Det kanske inte lät så bra men det är en annan sak! ;)

Emilia efter skolan!

Jag börjar typ alltid mina inlägg med "efter skolan så..." och nu gör jag det igen! ;)
Efter skolan så cyklade jag och Emilia hem till henne så hon kunde ta på sig varmare kläder och ladda sin telefon. Sen cyklade vi hem till mig så jag bytte om sen åt vi. För efter vi ätit körde pappa ut oss till Fame. Emilia hjälpte mig så gick det lite sbabbare ;)
Jag har egentligen Fame tisdag och torsdag men både mamma och pappa kommer hem sent imorgon så då bytade jag dag och sen var det extra bra att Emilia inte tränade på onsdagar! :D
Men ja jag red samma runda som jag brukar ner i byn och tillbaka, hon var pigg och glad som vanligt fast bara på väggen hem för hon skulle absolut inte springa ifrån Emilia så om jag skulle trava fick Emilia springa! :p
Men annars gick det bra. :)
Jag tror jag har skrivit om bilderna jag beställde?Iallafall så kom dem idag så nu har jag suttit och försökt göra ett hjärta hela kvällen men 25 bilder får inte plats för då blir hjärtat nästan större än min vägg! :/
Ja där är lite plats som golvet syns men vi ska försöka fixa det. :)

Snö är farligt!

Efter skolan cyklade jag ut till staklet så jag inte skulle behöva cykla i mörkret och det tog typ en halvtimme för mig flr jag hade motvind hela vägen! ;)
Men när jag red ut så var där en jätteläskig snöhög på ena sidan så hon tänkte inte gå nära den så istället går hon ut på gräset där det är fullt med snö! :/
Sen när vi kom in så var det jättefarligt att stå själv inne i stallet medans man skulle äta upp sin mat. Hon skrek allt vad hon kunde efter sina "kompisar"! ^^

Fonzie!

Skulle haft Danny idag men jag red Fonzie istället för Elisabeth hade inte hunnit sätta igång honom ordenligt eller vad hon sa så jag fick Fonzie istället ja.Men det gick väl bra. Jag är inte jättenöjd med hoppen men han gick fint ner på tygeln i skritten och lite då och då i traven. Han var lite stelare än vanligt också. Men vi red snett igenom från H men istället för att fortsätta ut mot H så svängde vi in på medellinjen och hoppade ett kryss där mot A sen bytade man varv efter hindret och tog det från andra hållet så där låg bomar på snett igenom först fast andra gången blev det från M in på medellinjen och hopp mot A.Så ja vägarna in tyckte jag gick jättebra men själva hoppet sn kändes jättejonstigt och det har bara blivit sämre på sistone så jag kanske inte ska hopoa utan satsa allt på galopp? :/Här är Fonzie i boxen iallafall, man ser min hjälm bakom honom för han ville inte stå stilla så jag håller honom i tyglarna bakom, sen min jättefina ritning av vår bana vi red! ;)

Den finaste!

Red Fame idag och det är så tråkigt att rida själv så när jag hade fixat allt i stallet så ringde jag pappa så han gick med mig när jag red. Han kan också behöva lite motion! ;)
Så han tog lite foto när jag glopperar men dem blev ganska långt ifrån och Fame ser helt vild och galen ut så ni får inte se dem! ;)
 
Just det ja imorse så betsälde jag 100 st bilder på mig och olika hästar fast typ 35 bilder är på mig och Fame och 18 på mig och Kira och 15 på mig och Lilla My sen är resten lite blandat! :) 
Man kunde beställa 100 bilder så dem framkallar dem alltså och man behövde bara betala frakten eller man kunde beställa upp till 100 bilder så behövde man bara betala frakten. :)
 
 
 

Tre på en lektion!

Ja som ni kanske har märkt så har jag hoppat över varannan dag för att jag inte har något att skriva om.
Men idag ska jag iallafall till Fame och igår på Fiedahl så ramlade tre barn av först ramla bara ett barn för Nova som hon red på snubblade och gick omkull i traven och hon slog sig inte eller någonting men hennes mamma fick ju panik och det kan man väl förstå men hon sprang ner från läktaren så det smällde i hela ridhuset så Fonzie som jag sprang med blev rädd av de ljudet så han hoppa till och försökte springa iväg så det barnet ramlade också av. Sen när den här mamman hade sprungit ner från läktaren så kastade hon in sig i ridhuset precis när Quick skulle gå förbi så han blev ju livrädd och det barnet ramlade också av. Så om man ska ta det kort så gick nova omkull med ett barn och hennes mamma gjorde så två barn till ramlade av.
Men alla mår bra ingen skadade sig så tur var väl de! :)
 

Fredag!

Bara älskar fredagar förutom att alla mina kompisar åkte på konfaläger efter skolan och jag ska ju inte konfirmera mig så ja jag kunde ju inte fööja med precis så jag kommer sakna dem aven om det bara är en helg! Så efter skolan fick jag istället följa med Natalie när hon skulle klippa dig för hon ville inte åka bussen in till jägers själv så när vi kom till jägers kom mamma och hämta oss så vi körde till frisören.
Det blev väl ganska bra men frisören fönade Natalies hår inåt så hon såg ut som en svamp så, så får hon inte se ut när hon går någonstand med mig! ;)
Men nu har jag precis tittat på en jättebra film fast jag redan sätt halva men det kan vara bra att se resten också!
Så nu ska jag somna för imorgon ska jag till Fiedahl som vanligt sen på söndag ska jag rida Fame och nästa söndag ska Sofie på semester så typ hela lovet ska jag vara i stallet.
Men om jag säger det till någon kommer dem ändå inte bli förvånade för det är där jag brukar vara! -.-
Bjuder på lite bilder från fiömen Frozt som är så jävla bra om ni inte har sett den så måste ni se den!!!!! Snögubben är sjukt söt! ^^

Ponnyakuten!

Nu umdrar jag vad ni tycker om deltagarna i ponnyakuten och hela programmet?
Själv tycker jag att dem flesta av deltagarna är så bortskämda för när dem kommer ditt och Tobbe frågar hur det känns nu när dem är utan föräldrar så svarar nästan alla att det kommer bli jobbigt för deras mamma eller pappa brukar fixa allt i stallet och dem bara rider...
Sen dem flesta har nog aldrig gått på ridskola utan dem har väl bara haft några hästintresserade föräldrar som har köpt en ponny åt dem. Så t.ex. den ljuhåriga långa killen med den vita/gråa araben, han har ingen balans när han rider och han skyller sitt problem på hästen men det är han som är nervös så hästen blir nervös..
Nu säger inte jag att jag är världens bästa på att rida men dem säger detta om han och araben sjävl i programet! ;)
Sen tycker jag att dem ska filma deltagarna mer och deras problem istället för olika hästar ute i hagarna och alla dem mellanspelen med musik! :/

Sötaste gamlingen!

Jag skulle rida Fame idag men det är is överallt och nu när det har töat är åkern för mjuk då om jag rider där förstör jag den! :/
Så sen när jag kan börja rida henne ordentligt igen så kommer hon ha så mycket överskottsenergi så det kommer inte gå så bra för mig! ;)
Men idag fixade jag bara mat sen kokade jag vatten i två vattenkannor medans jag mockade. Vi kokar vattnet så det inte ska frysa lika snabbt om det blir minusgrader under natten! :)
Mat är jättegott förresten! -.-

Ridningen igår!

Ridningen igår gick inte så bra som jag hoppades men det kan inte gå bra varje gång! :)
Så iallafall så red jag Quick och först gick det bra, han var lugn och fin men sen när vi skulle hoppa så var det så längesen jag hoppade honom så jag bara tappade allt och det var då lektionen blev dålig! ^^
Men innan ridningen så var jag hemma hos Emelie och dem har fått en ny liten valp som är cp gullig!
Det ser ut som en fluffig korv dom springer omkring! ;)
Så nu har dem två skitsöta hundar och jag har ingen! :(

Emir Hajati ~ Prins

Idag kl tolv var vi framme i Blentarp där jag skulle provrida en arab som jag pratat om innan och han heter då Emir Hajati men kallas Prins för Emir Hajati betyde Prins någonting på arabiska. Jär tror det var något sånt! ;)
Men iallafall så red jag honom först själv och då var han först jättesnäll men sen när jag skulle trava så kom där lite åsnehumör! ^^
Så när jag travade kunde det gå jättebra sen helt plötsligt så stanade han och vägrade gå så piskade jag till honom så lyfte han frambenen typ 40-50 cm från marken så han reste inte sig helt men han var lite bråkig ett tag tills jag smällde till honom ordentligt då gick han som en riktig kung!
Men om man tar bort det så var han helt fantastisk så får vi se vad det blir av honom om han blir en bra galopp-ponny eller vad som händer! :)
Han värkar iallafall gilla fart för ni jag ökade på lite i galoppen gjorde han små glädjeskutt! ;)
Så nu ska jag dit någon gång igen vet inte när än men jag ska tillbaka det är bestämt! :)
 
 
 

Vad vi ska göra i Texas!

Ja nu har vi ju bokat resan och vi åker den 12.e innan vår skolavslutning! :( 
Men vi ska göra dubbelt så roliga saker där så det gör inte så mycket att jag missar den! :p
Så när vi kommer dit och går ut från flygplatsen kommer vi först möttas av värme! :D 
Det är ju luftkonditionering inne på lygplatsen men sen när man kommer ut så kommer det typ en våg med värme som att gi in i en basto när det blir helt tungt att andas. Ungefär så känns det! ;)
Men sen hämtar vi vår hyrbil och kör hem till våra kompisar som bor där. När vi är hemma hos dem beställer vi hem Taco Bell världens godaste snabbmat bara så ni vet! 
När vi ätit det så brus det på vilket flygg vi har åkt med så anntingen måste vi gå och lägga oss dierkt för att få in rätt tid eller måste vi tvinga oss själva att inte sova på typ tre timmar. ;)
Sen vet jag inte vilken ordning vi ska göra resten i men vi ska iallafall åka till en ranch där man kan rida och på en som vi har tittat på kan man få hjälp till att fösa in kor men vi vet inte hur mycket som krävs för att vi ska får göra det. Men det hade varit skitkul att prova! :)
Så här är hemsiderna vi har kollat på ↓
1. http://www.brazosbluffsranch.com/
2. http://www.texasranchlife.com/
Sen ska vi också till ett stort badland men jag vet inte vad det heter..:/
Hmm vad ska vi mer göra...
Jo vi ska köra till ett ställa där vi ka bo på hotell i tre dagar och åka till en strand där så kan man rida på stranden sen kan man hjälpa till att släppa ut sköldpaddsungar ut i havet! :D
Sen ska vi bara köra till massa olika ställen, vi ska in till Houston och Austin t.ex. fast i Houston har vvi varit men vi har inte varit inne i staden utan bara kört igenom.
Så ja det är väl de och dem dagarna vi inte gör något är vi vid poolen i området där våra kompisar bor. 
Men vi får inte glöma att vi ska handla!!!!!! Det är nog en av dem först grejerna vi ska göra när vi kommer dit för vi har med oss kläder för typ en vecka sen köper vi nya grejer till resten av dem tre veckor vi ska vara där! :)
 

RSS 2.0